Lamivudin

Napájení

Lamivudine: návod k použití a revize

Latinský název: Lamivudine

ATX kód: J05AF05

Účinná látka: lamivudin (lamivudin)

Výrobce: farmaceutická společnost ZAO Obolenskoe (Rusko), farmaceutická společnost OOO Ozon (Rusko), Aurobindo Pharma Ltd. (Indie) a další.

Aktualizace popisu a fotografie: 12.12.2012

Ceny v lékárnách: od 367 rublů.

Lamivudin je antivirový přípravek.

Forma vydání a složení

Lamivudin léková forma - tablety, potahované: výrobce I - bílé až téměř bílá, bikonvexní, kolo s dělící Valium, s bílým nebo téměř bílého jádra v příčném řezu; II výrobce - bílé až téměř bílé, podlouhlé, na jedné straně - gravírování C, na druhé straně - textem "63" (v acheikova obrysu obal 7, 10, 12, 15, 20, 25 nebo 30 jednotek v kartonu. box 1 až 10 kusů, do hliníkových blistrů 10 kusů, v kartonové svazku 6 nebo 10 blistrů,.. v lahvičce polyethylentereftalátu 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 nebo 100 ks v kartonu box 1 láhev).

Složení jedné tablety:

  • účinná látka: lamivudin - 150 mg;
  • pomocné složky (jádro): mikrokrystalická celulóza, karboxymethylškrob sodný, stearát hořečnatý, dále pro výrobce I - povidon, monohydrát laktózy;
  • plášť: Opadry white (hypromelosa, oxid titaničitý, polysorbát 80, makrogol-4000), nebo Opadry II (makrogol, mastek, polyvinylalkohol, oxid titaničitý).

Farmakologické vlastnosti

Farmakodynamika

Antivirové léčivo lamivudin patří do skupiny nukleosidových inhibitorů reverzní transkriptázy (NRTI). Mechanismus jeho účinku je v intracelulárním metabolismu na 5-trifosfátu a konkurenční inhibice reverzní transkriptázy - enzym virem lidské imunodeficience (HIV), což přispívá k potlačení replikace viru. Lamivudin vykazuje aktivitu proti kmenům rezistentním vůči zidovudinu, a při použití v kombinaci s vede k pomalejší virových patogenů rozvojových odolnost proti zidovudinu (u dříve neléčených pacientů). Při lamivudinu vyšší než zidovudinu terapeutického indexu in vitro - je slabší inhibuje progenitorové buňky kostní dřeně, má méně výrazný cytotoxický účinek na lymfocytů periferní krve, stejně jako buněčné linie monocytů-makrofágů a lymfocytů, a dalších kmenových buněk kostní dřeně. Lék nemá vliv na metabolismus deoxynukleotid v buňkách a udržování DNA (deoxyribonukleová kyselina) v mitochondriích normálních buněk.

Lamivudin má vysokou aktivitu proti viru hepatitidy B (HBV) ve všech sledovaných buněčných liniích a u všech experimentálně infikovaných zvířat.

Lék je široce používán jako součást kombinované antiretrovirové léčby v kombinaci s jinými NRTI nebo přípravky jiných skupin (nenukleosidové inhibitory reverzní transkriptázy, inhibitory proteázy). Bylo zjištěno, že kombinace antiretrovirové terapie obsahující lamivudin je účinná proti kmenům HIV s mutací v kodonu M184V, stejně jako u pacientů, kteří dříve obdrželi antiretrovirové léčby.

Farmakokinetika

Lamivudin se rychle vstřebává v gastrointestinálním traktu. Biologická dostupnost - od 80 do 88%. Maximální koncentrace (Cmax) v krevní plazmě se vyskytuje 1 hodinu po perorálním podání. 36% je spojeno s plazmatickými bílkovinami.

Lamivudin je schopen proniknout do hematoencefalické a placentární bariéry.

Látka je biotransformována fosforylací, čímž vzniká 5-trifosfát. Poločas rozpadu (T.1/2) je 5-7 hodin. Močí se 68-71% účinné látky vylučuje beze změny.

Indikace pro použití

  • Infekce HIV u dospělých a dětí (v rámci kombinované antiretrovirové léčby);
  • virové chronické hepatitidy B na pozadí replikace HBV u pacientů starších 16 let.

Kontraindikace

  • těžké selhání ledvin (clearance kreatininu nižší než 30 ml / min);
  • děti do 3 let s tělesnou hmotností menší než 14 kg;
  • těhotenství a kojení;
  • individuální přecitlivělost na lamivudin nebo jakoukoli pomocnou složku léčiva.

Podle návodu, lamivudin předepisovat s opatrností u pacientů s periferní neuropatie (včetně historie), renální insuficience s clearance kreatininu 30 až 50 ml / min, stejně jako u pacientů s pankreatitidou (včetně historie).

Instrukce pro použití Lamivudin: metoda a dávkování

Podávání léku je povoleno pouze těmi, kteří mají zkušenosti s léčbou HIV specialistou.

Lamivudin tablety se užívají perorálně bez ohledu na příjem potravy. Je třeba se vyvarovat rozdělení tablet na části, aby nedošlo k porušení přesnosti dávkování přípravku.

Dávkovací režim v závislosti na věku a hmotnosti pacienta:

  • dospělé a dospívající s tělesnou hmotností vyšší než 25 kg: celková denní dávka 300 mg. Můžete užívat jednu tabletu (150 mg) dvakrát denně nebo dvě tablety (300 mg) jednou denně;
  • děti s tělesnou hmotností 20 až 25 kg: celková denní dávka 225 mg - trvá 1 / 2 tablety (75 mg) ráno a 1 tabletu (150 mg) večer nebo 1 1 / 2 tablety (225 mg) jednou denně;
  • děti s tělesnou hmotností od 14 do 20 kg: celková denní dávka - 150 mg. Můžete si vzít 1 / 2 tablety (75 mg) dvakrát denně, ráno a večer nebo 1 tabletu (150 mg) jednou denně.

Nežádoucí účinky

Četnost nežádoucích účinků na systémy a orgány ve zvláštní míře (> 0,1% - velmi často 0,01-0,1% - často 0,001-0,01% - časté, 0,0001-0,001% - zřídka ;

Internet První pomoc Lékařský portál

Hodnocení stížností

  1. Krevní test1455
  2. Těhotenství1368
  3. Rakovina786
  4. Analýza moči644
  5. Diabetes590
  6. Játra533
  7. Železo529
  8. Gastritis481
  9. Kortizol474
  10. Diabetes cukr446
  11. Psychiatr445
  12. Opuch432
  13. Ferritin418
  14. Alergie403
  15. Blood Sugar395
  16. Úzkost388
  17. Vyrážka387
  18. Onkologie379
  19. Hepatitida364
  20. Sliz350

Hodnocení léků

  1. Paracetamol382
  2. Eutiroks202
  3. L-thyroxin186
  4. Dyufaston176
  5. Progesteron168
  6. Motilium162
  7. Glukóza-E160
  8. Glukóza160
  9. L-Wen155
  10. Glycin150
  11. Kofein150
  12. Adrenalin148
  13. Pantogam147
  14. Cerucal143
  15. Ceftriaxon142
  16. Mesatone139
  17. Dopamin137
  18. Mexidol136
  19. Sodný kofein-benzoát135
  20. Benzoát sodný135

Zidovudin

Nalezeno v 85 otázek:

. imunoblote.Ya v lékárně se po naléhavé návštěvě SC Zidovudin-Lamivudin začal pít (to bylo v lékárně) Herpes se akutně zhoršoval. V Invitro s p 24. Výsledek je negativní. Otázka: Souhlasím zidovudin..Ovlivňuje výsledek? otevřít (3 další příspěvky)

8. března 2018 / Anonymní

. polzhitelnogo diagnóza vich je zřejmý.Za mě stále otázka.Při mně operace, na které jsem byl nastaven velmi dlouho je naplánováno.To za měsíc.Zidovudin Neodpovídám to. Podle analýz před operací se vich zobrazí otrits.Ne projde "window" a co mám. hodinky

Zidovudin rušení a lékař nerozumí problému. PCR nemá žádný smysl. Obvyklá ELISA (při + ag) za 3-4 týdny poskytne totéž ve spolehlivosti výsledku. Riziko jako celek je, ale není příliš vysoké, takže nemá smysl panicovat. Navíc, žádná diagnóza pro vaše. hodinky

8. března 2018 / Anonymní

. analýza je můj stav před kontaktem. A já jsem dal marně na pozadí užívání zidovudina.Vrach SC řekl, aby se obrátil měsíc po kontaktu a zidovudin není překážkou. Otázka: Je možné odevzdat PCR 20 dní od kontaktu? On je jistě drahý 12 tisíc v in vitro, ale nervy. hodinky

Dobrý den, chci vás požádat o radu: Můj přítel (žije v Tádžikistánu), 37 let, HIV + od roku 2011goda. V době, kdy zjistil, že jeho diagnóza byla ve vazbě, začala... otevřít (3 další příspěvky)

2. února 2017 / Natalia

Vím, že existuje "Kaletra". Je tento lék vhodný pro náhradu jednoho z (abakavir + lamivudin +zidovudin)? hodinky

Mám HIV. Přijmu terapii. Stav se zhoršil, vůbec není síla. Možná je to výsledek užívání léků? otevřít

11. prosince 2016 / Erik Kivexa

Ano, to může zpočátku. Tablety z léčby obvykle trvají v prvních týdnech hospitalizace. Pokud je v schématu zidovudin - dívat se na hemoglobin a změnit ho na jinou drogu. hodinky

Dobrý den, Mám problém: v průběhu roku brát ART: Virokomb + Reyataz 200 mg, začal všímat změn v posledních 3 měsících: břicho začaly růst (jako „pivo“... otevřít

2. října 2016 / Erik Kivexa

Dobrý den. Za prvé je nutné vyloučit z léčby zidovudin. Lipodystrofie, pokud se o tom, se projevuje jinak, a za rok se nemůže vyvíjet. Zkuste jen jíst méně a přidávat fyzickou aktivitu. hodinky

. přišla, byla pokrytá silnou vyrážkou a byla horečka. Pojďme s ní znovu. Ty drogy se vzdaly. A teď dali Kaletra +zidovudin-lamivudin. Po uplynutí alergie. Začala přijímat tento plán. Po dvou dnech opět alergie. Teplo, vyrážka, nevolnost. otevřít (příspěvky v tomto fóru)

10. září 2016 / Erik Kivexa

Zlobus je škodlivý... starý neznamená špatné. I přesně zidovudin - starý lék se špatným profilem bezpečnosti, ale vzhledem k tomu, že na něm chybí jiné možnosti, "sedněte", můžete. Ano, ARVI není diagnostikován laboratorně, ale stále častěji. hodinky

9. září 2016 / Zlobus je v nebezpečí...

Zidovudin? Eric je normální droga? Je 100 let starý na oběd. Sasha, chcete-li, aby vaše přítelkyně vrazila do hrobu a šla se bláznivě - napijte schůzky po dobu 1-2 dní a neustále měňte. A imunku zvyšují vitamíny. Umyjte vodku. Možná to stojí za to. hodinky

Před 2 týdny jmenovali nebo navrhli terapii reataz + lamivudin + vero-stavudin. Tam je gep S. Dnes jsem upozornil na skutečnost, že činidlo 200 potřebovalo pít 2 kapsle 1 denně za den,... otevřít

Abakavir. Buď něco z toho, co je k dispozici, přinejmenším zidovudin. V každém případě bude lepší než stavudin. Ano, samozřejmě, je lepší pozdě než nikdy. A dívat se na VN, měl by se stát nedetekovatelný a podle tohoto kritéria je nutné vyloučit odpor. hodinky

Dobrý den. Odpovězte, prosím, zda organizaci jmenovanou nebo navrhovanou terapii HAART poškodí, pokud osoba nemá HIV? Udělal nebo udělal IFA, imunoblotování neudělalo ani nevytvořilo. Vzhledem k nízké imunitě... otevřené (1 další zpráva)

1. dubna 2016 / anonymním autorem

Aleksandrov Pavel Andreevich, Dobrý den! Manžel jmenoval nebo jmenoval terapii: zidovudin, lamivudin, stokrin. Po zahájení léčby se zdravotní stav zlepšil, objevil se chuť k jídlu, ale začaly bolest v kostech nohou (jako kdyby nohy byly "zbité holemi"). Jmenovali. hodinky

Eric Helo, už jsem s tebou už mnohokrát mluvil, vždy jsi mi pomohla. A teď nemohu bez vaší rady, názoru. Na mně je 468, předal minulý týden, řekl nebo řekl, že... bude otevřen (2 další zprávy)

12. února 2016 / Oksana

To jsem našel. Zidovudin + lamivudin + abakavir. Tento systém, v důsledku přítomnosti v kombinaci léčiva (Trizivir) je klasický systém ze tří NRTI a jeden z nejjednodušších počtu tablet přijatého HAART. Recepce všeho. hodinky

Antiretrovirová terapie online

Kalkulačky

Místo je určeno pro lékařské a farmaceutické pracovníky 18+

Problémy týkající se schématu nevirapinu, zidovudinu, lamivudinu

Dobrý den, Lékař předepisoval schéma zido-eych + lamivudin + niverpin. Řekl, že analýzou můžete počkat 3 měsíce nebo začít, výběr je můj. Rozhodla jsem se, že se nepozastavím a nezačne. Nemohla jsem se dlouho rozhodnout. Pracuji s lidmi a také za volantem. Nakonec se rozhodl. Píla přesně týden, noční můra, stav nereálnosti, neustálé nevolnosti. Ale nic, po celý týden, ale v sobotu ráno se objevila strašná bolest hlavy, tlak, zvracení. Celý den jsem zvracela, myslela jsem si, že všechny vnitřeky vyjdou. Pilulky přirozeně chyběly. Situace se mírně zlepšila, ale hlava se stále otáčí a slabost je strašidelná. Při přemýšlení o užívání tablet se začne cítit špatně. Řekněte mi, co dělat, změnit schéma nebo pokračovat v užívání těchto tablet? Slyšel jsem, že v jednom kroku je okruh, je to pravda?

Doba přijetí není tak velká, o čem mluvit, s jistotou říci, že schéma nechodí a že je třeba něco změnit. Možná, ale ne fakt. Začněte s touto příručkou pro pacienty, můžete tam najít něco užitečného pro sebe osobně.

Ano, režimy se jedna tableta denně tam (ale je zde stále 3-4 složka), které jsou prakticky nepřístupné do Ruské federace, existují režimy a více léků, ale také jednou denně.

Nepřekračujte léky.

  • Přihlaste se nebo se zaregistrujte k odeslání komentářů

Děkuji vám moc. Jen takové zvracení je opravdu otravou nebo tak by mělo být při užívání léků?

  • Přihlaste se nebo se zaregistrujte k odeslání komentářů

Možná oba.
Berete to jednou denně?
Kolik IP?

Je třeba se obrátit na lékaře.

  • Přihlaste se nebo se zaregistrujte k odeslání komentářů

otrava jídlem nemohl být jistý, po mém léky začaly hrozné bolesti hlavy a nevolnost konstantní, a dne osmého léků vyzvracel záchvaty s téměř 5 hodin do 6 hodin, hlava byla připravena k prasknutí, to nemůže být tolerováno. Přirozeně jsem přestal užívat léky. Nyní jsem se podrobněji zaměřil na léčebné režimy, protože terapie je navždy a nechci žít v neustálém strachu, že bych měl užívat drogu a trpět. Existují schémata s jediným příjmem, například stokrin + kiveksa, ačkoli je to dražší schéma než ten, který mi byl nabídnut. Jsem připraven k nákupu léků sám, je to o mém zdraví. Řekni mi prosím, mohu požádat o změnu schématu, ještě jsem nezačala léčbu? O IP nemůže nic říct, nepamatuji si čísla. V jakém případě lékař odmítne pro mě určit vhodnější schéma? Nemám možnost vzít drogy dvakrát, zvlášť ráno. napsal jsem pravděpodobně chaoticky, ale doufám jasně. Děkujeme za Vaši zpětnou vazbu a pomoc.

  • Přihlaste se nebo se zaregistrujte k odeslání komentářů

Stokrin a Kiveksy si můžete trochu přečíst - tyto léky byste nenabídli s takovou obavou z terapie.
IS - údaj je posvátný. Stejně jako VN. Možnost předepisování některých léků závisí na těchto číslech.
Abychom vám mohli plně reagovat, potřebuji znát tyto údaje, stejně jako hemoglobin a ALT.

Asi dvakrát denně - to vše závisí na motivaci. Samozřejmě, jednou denně je to pohodlné. Je však třeba zaměřit se na vedlejší účinky a přenositelnost. Já sám užívám hormony třikrát denně - každých 8 hodin. Ukázalo se - je to možné! Hlavní věcí je pochopit, jak to funguje a co je zapotřebí

Napište odpovědi na své otázky a zeptat se na vaše.

  • Přihlaste se nebo se zaregistrujte k odeslání komentářů

Dobrý den, nevím, co mám dělat. Lékař předepsal zidovudin + lamivudin + neverapin, SD 187 BH 3000. Osmého dne obdržení zdraví se zhoršovalo, nemohl jsem vstát z postele. První nemocný krk a hlava, bolest je taková, že je těžké popsat pocit, každá buňka v mozku, mohl oči nepohybuje, bolest pekla, dva dny nemocného zvracení. Další dva dny, plus všechno přidané vyrážka, horečka, teplo, neurčitá řeč, bolest ledvin, otok končetin a obličeje, bolest v srdci. Přestala pít a obrátila se k lékaři, který mě zavedl do nemocnice a stejnou schéma, aby se pod dozorem lékaře. Všechny se opakují. Co můžu udělat, řekni mi? Od dětství, nízký hemoglobin, chronická pankreatitida, problémy s muskuloskeletálním systémem. Můžete vám doporučit jednodušší schéma? A jak požadovat náhradní terapii, pokud lékař odmítne změnit. Díky předem!

  • Přihlaste se nebo se zaregistrujte k odeslání komentářů

A proč jste se rozhodli, že to jsou vedlejší účinky terapie? A řekněme ne VSVIS (syndrom imunitní rekonstituce)? Symptomatologie bolestivé světlých, dobře - místní... Řekl bych, že ve směru VSVIS pravděpodobné, že dojde k rychlému zánět jako reakce na obnovu imunitního systému, atypické projevy stávajících, ale postupuje skryté onemocnění (jedná se o reakci na stávající antigeny a zničených antigeny, a na jejich vlastní... existuje mnoho možností).

Při IP méně než 200 je frekvence VHVIS podle různých údajů od 5 do 25%. A pokud si myslíte, že v tomto směru, pokud to potvrdíte, pak změna terapie nedává nic a neměli byste ji změnit a případně také zrušit, ale musíte s VWVIS bojovat.

Jediná věc, která plete život 8 dní, i když to dříve projev, ale většinou se jedná o něco později, ale obvykle, ještě neznamená, že to je obvykle popsán a 3 dny po zahájení léčby.

Co je obvykle třeba hledat, nikoli v příloze k tomuto případu, ale obecně - tuberkulóze, CMV, toxoplazmóze, pneumocystů... a jejich kombinacích. Stručně řečeno, v žádném případě se nejedná o konverzaci formátu korespondence. To je, když mluvíme o oportunisty, a to ještě nejsou všechny možnosti.

Obvyklým místem je pochopit, že pokud chcete pokračovat v ARVT, pracovat na infekčním nebo autoimunitním procesu, abyste snížili zánětlivý proces.

Přehledy o Lamivudine-teva

Získali jsme skutečnou zpětnou vazbu o přípravku Lamivudine-teva, který uživatelé zveřejňují. Nejčastěji jsou odpovědi napsány matkami malých pacientů, ale také popisují osobní historii užívání léku na sebe.

Léčba infekce HIV u dospělých a dětí (jako součást kombinované léčby s jinými antiretrovirovými léky). Chronická virový hepatitida B na pozadí replikace HBV u pacientů ve věku 16 let a starších.

Diskuse

Ve skutečnosti jsem pomohl 1 litr kefír během dne (Tevye nebo Izbenka). pilulky lékař řekl, aby nepil, 2 týdny kefír a prošel)

Přijal Siofor, z něj se zlobil a byl závrat, výsledek nebyl. Pak vzala Metformin-teva, zvracela v prvních dnech. Ale okamžitě jsem mu to řekl po jídle. Rychle pomohlo, mimochodem)))

Můžete. Byl jsem dobrý, když pomáhal Gavisconovi. Tam pokyny říkají, kolik maxima. Nyní se objevil nový lék od společnosti Teve. Zeptejte se lékárníka v lékárně.

Přípravek Fluconazole-Teva je kontraindikován v těhotenství a kojení. http://www.eapteka.ru/goods/drugs/antimycotic/?id=213632 léky flukonazol během těhotenství a kojení je kontraindikováno. Z tablet lze použít pouze Pimafucin. Z přípravků pro topickou léčbu schválen pro použití svíčky a Betadine Yodoksid (1m nechá trimestru 2-3 trimestru používat opatrně, protože jód obsažené ve formulacích může mít vliv na funkci schitovid.

Drotaverinteva mi pomohla. Dvě tablety třikrát denně. Ale schopnost tox byla silná.

Dívky a já máme osteoporózu. Narodila se v prosinci 2012. V únoru 2013 jsem začal nudit, když můj syn nosil. Bolest se zesílila. Jednoho rána jsem vstala, šla 3 metry a spadla, v zadní části byla nejhrozivější lumbago podél celé páteře, které dalo hlavě. Ona také ležela, dokud se nenaučila ovládat sebe a alespoň nějakým způsobem chodit, aby se vyhnula pádu. Lékaři běhali po dlouhou dobu. Diagnóza byla provedena teprve v polovině dubna 2013. V lumbosakrálním úseku se vyskytly 2 zlomeniny komprese. Rok pily Tevanath, Cal.

Poté po každém mytí smetím panthenol teva, pomáhá, ale bohužel po opětovném plenu, a to i v případě, že se rozmačká.

Katyusha. to znamená. na radu svého přítele na BB, Polenki. Mám takové nádherné izraelské kosmetiku pro těhotné jako dětská Teva objednacích zde: http://odetta.ru/catalog/ Více spotřebuje určité množství oleje, aby se zabránilo strie (na břiše!) Weleda. Prsa mi nic nepomohlo ((((((. All-in rozšíření. (A co je nejdůležitější, když je to svědí břicho, protože roste. Cheshi ne nehty. Kůže je silně natažené. Jen hlazení! Perfektní volbou.

Tam jsou v TEV obchody 2-litrové džusy, v ruštině tam jsou, na kraynyak a čerstvé jdou!

U 1 v B. to začalo v 6-7 týdnech a asi 12-13 přibližně silné. a pak někdy zlobil, ale ne tak! Ráno jsem vstala a vypila sklenici vody, aby se roztrhala. protože jinak bych někde ucpala po silnici. nejnebezpečnější je doprava. Nepřestával jsem na minibusy, musel jsem chodit na silnici, na autobusy lépe. Pomohlo mi něco jíst ráno, aniž bych se dostala z postele! a obecně se snaží něco jíst. cookies, jablka. bude méně zvracení! stále slyšel, že v obchodech Tev.

Pomáhá nám jen Baby Teby (izraelský) olej, ačkoli se neprodává ve všech lékárnách - vzal jsem ji přes internet. Ale opravdu to opravdu pomáhá - zkontroloval jsem se (mám 3 zuby stoupání moudrosti)

Během těhotenství jsem vypil vápník. Ale můj termín se blížil. Pro mne stomatolog řekla nebo řekla, že pít po dobu 6 měsíců alfa d3 teva nebo alfadol. pomáhají mi hodně a to a to a to, ale tam o těhotenství se říká, že pokud v organismu vápníku to stačí, může být nadbytek a.

Oh, hrozné problema.Samoy 23, před těhotenstvím významným způsobem podílí sportom.Vo těhotenství již na nedostatek zatížení se začaly objevovat strie nejsou patrné na první pohled, jako jsou jen strun, ale pak už jen koshmar.Hodila strach, i když její manžel uklidnil s tím, že všechno půjde (( ((Samozřejmě myslím, dobře, tvář, ve tvaru sebe dát. dobře, dobře. dítě, plenky, krmení, nedostatek času spánku není něco, co favoritem pro dítě postrádá ((((Díky bohu sestra navrhl lék je dobrá.

Pro mě zinek velmi rychle pomohl vyřešit několik problémů najednou. Nejprve opustila herpes. Který mě trýznil téměř 2 roky - každé dva týdny došlo k relapsu. Všiml jsem si, že virus aktivovaný se změnou v hormonálním pozadí - jakmile jedna fáze byla nahrazena jinou, objevil se hrozný herpes a nosil celý můj nos. Ovulace přišla - herpes! Přicházejí měsíce - herpes! Nic mi nepomohlo ((((((((((Zinok předepsal měsíc a herpes odešel - už tři měsíce nebyly žádné relapsy.

Z virů byly vyvinuty a jsou pomáhány následující přípravky: 1. Přípravky účinné proti určitým virům z herpetické skupiny: A) Herpes simplex virus typu 1 a 2 - acyclovir, valaciclovir, famciclovir. B) Virus varicella-zoster (typ 3) - podobné přípravky. Jsou předepsány pro neštovicemi u dospívajících a dospělých, stejně jako u těžkých infekcí u dětí. C) Cytomegalovirus (typ 5) je ganciklovir, valganciclovir a foscarnet. 2. Chronická hepatitida B a C. Účinnost léků.

A nemáte typ léků "Sumamegren" nebo "Sumatreptateva"? Skvelý způsob, jak se zbavit útoku a léků speciálně z migrény, a prodat je bez lékařského předpisu.

Trochu jsem zachránil a vzal si panthenol-teva, stejný beepin, ale levnější. A teď jsem našla pantoderm. Dokonale pomáhá!

Popis léčivého přípravku Zidovudine plus lamivudin a obchodní názvy analogů

HIV je virus, který postihuje lidský imunitní systém. Boj proti němu probíhá již více než 30 let, ale lék nebyl dosud vynalezen. Potlačte násobení viru získaného kombinací antiretrovirových léků. Jedná se o zidovudin + lamivudin.

Popis přípravku

Produkt je k dispozici ve formě bílých kulatých bílých potahovaných tablet potažených bílým hladkým pláštěm. Zidovudin (zidovudin) v množství 300 mg a lamivudin (150 mg) se užívají jako účinná látka. Obě složky patří do stejné třídy antivirových účinků - inhibitorů nukleosidové reverzní transkriptázy (NRTIs).

Do těla se dostávají látky, které jsou důsledně metabolizovány a zabudované do molekuly vícenásobné virové buňky. V tomto případě nukleosidy nejsou schopny změnit strukturu buněk lidského těla, jejich útok je zaměřen pouze na HIV.

Hlavní složky léku:

  • rychle vstřebáván;
  • rozloženo na všechny tělesné tekutiny;
  • padají do hřbetního a mozku;
  • a také proniknout přes placentární bariéru.

Vylučují se ledvinami, poločas je 5-7 hodin.

Droga patří do skupiny doporučených léčiv pro léčbu HIV, stejně jako na seznam vitálních a nejdůležitějších.

Kombinované užívání zidovudinu a lamivudinu oslabí zátěž HIV a snižuje tvorbu rezistentních kmenů viru: DNA rezistentní na zidovudin reaguje s lamivudinem a naopak.

Látka může být použita jako prostředek k prevenci mimořádných událostí během prvních 2 hodin od doby možné infekce (sexuální styk nebo použití nesterilních chirurgických nástrojů, injekčních stříkaček).

HIV a AIDS, které se z něj vyvíjejí, patří mezi společensky nebezpečné nemoci. Tito pacienti dostávají bezplatnou ambulantní nebo trvalou léčbu ve specializovaných zdravotnických zařízeních. Terapie a pravidla příjmu

Pacienti s virem imunodeficience často trpí souvisejícími nemocemi, takže je důležité vzít v úvahu celou historii léčby:

  1. Onemocnění ledvin se sníženým klírensem kreatininu na 50 ml / min vyžaduje úpravu dávky léku, protože jeho eliminaci se zpomaluje a koncentrace se zvyšuje.
  2. Se závažným poškozením jater zvyšuje cirhóza koncentraci zidovudinu. V tomto ohledu se doporučuje, aby aktivní složky byly užívány samostatně v různých časech.
  3. Při jiných nemocech, v případech, kdy je požadována samostatná dávka složek, je kombinovaný přípravek nahrazen dvěma oddělenými dávkami.

Zidovudin a lamivudin jsou předepsány k léčbě dětí od tří měsíců věku. Děti s hmotností do 14 kg dostávají léčbu jednotlivými složkami s individuálním výpočtem množství léčiva. Od 14 do 21 kg - v polovině dávky dvakrát denně, od 21 do 30 kg - polovinu léku ráno a celý večer. Pokud je hmotnost vyšší než 30 kg, předepisuje se léčba podobná dospělému pacientovi.

Vlastnosti účinku léku na osoby starší 65 let nebyly studovány, ale s ohledem na vedlejší účinky by měly být prostředky pro starší lidi podávány pod přísným dozorem ošetřujícího lékaře.

Lék je povolen užívat, počínaje druhým trimestrem těhotenství ženy.

Kontraindikace

Kromě zvýšené citlivosti, kromě užívání drogy, kontraindikace zahrnují:

  • extrémně nízký počet hemoglobinů a neutrofilů v krvi;
  • patologie renálních funkcí;
  • těžké poškození jater;
  • laktace, která se obecně nedoporučuje pro toto onemocnění;
  • Věk dětí je až 3 měsíce.

Nepříznivé události

Vzhledem k tomu, že prostředek obsahuje dvě aktivní složky, bude pro každou látku zvažován negativní účinek na tělo zvlášť.

  • ovlivňuje krevní obraz, ve vysokých dávkách výrazně snižuje hemoglobin a množství neutrofilů, což způsobuje souběžné onemocnění;
  • porušuje metabolismus, zejména uhlovodíkovou a lipidovou rovnováhu v těle, vyvolává takovou nemoc, jako je anorexie;
  • ze strany centrální nervové soustavy způsobuje bolest hlavy, závratě, nespavost, zvyšuje úzkost a zhoršuje depresivní stav;
  • vniknutí do gastrointestinálního traktu přispívá k vzniku nevolnosti, bolesti, zvracení, průjem;
  • zvyšuje svalový tonus, svalové křeče.

Vzácné reakce jsou: poruchy srdečního rytmu, dušnost, kašel, plynatost střeva, zvýšené močení, horečka a bolestivé syndromy v různých částech těla. Vzácné alergické reakce jsou možné: hyperémie, svědění, vyrážky, pigmentace.

Léčba Limavudinem: látka ovlivňuje laboratorní krevní testy a metabolismus, způsobuje bolestivý syndrom nejčastěji v hlavě av svalových tkáních. Navíc mohou nastat nežádoucí účinky ve formě kašle, dušnosti, alergické rýmy, alopecie.

Zvláštní instrukce

V případě silné reakce na složku léčiva nebo potřeby upravit dávku jedné z účinných látek se lék rozdělí a užívá samostatně.

Vzhledem k tomu, že jednou z hlavních vedlejších účinků léku je schopnost měnit hladiny v krvi, je třeba provádět laboratorní testy nejméně jednou měsíčně. U pacientů na pokraji vzniku onemocnění spojených se snížením hladin v krvi (anémie, neutrofilie) jsou přiděleny finanční prostředky na normalizaci kompozice.

Je nutné podstoupit vyšetření na onemocnění gastrointestinálního traktu, jater a také kontrolovat obsah kyseliny mléčné v krvi, pokud se objeví následující příznaky:

  • nevolnost;
  • zvracení;
  • bolest v břiše s prodlouženou léčbou.

Pokud jsou indikátory nadhodnoceny, léčba je přerušena nebo je dávka upravena. Další podání léčiva vyvolává onemocnění: acidózu a laktocidózu.

Při dlouhodobé léčbě, patologickém porušení metabolismu tuků, poklesu lipidů v krevním séru může být možný vývoj anorexie. Negativní účinek tohoto jevu na tělo nebylo dosud studováno, u pacientů s těžkým úbytkem hmotnosti je předepsána zvláštní výživa a kompenzační léky.

Antiretrovirová terapie je schopna aktivovat působení oportunních mikroorganismů, což způsobuje lokální zánětlivé reakce. Pokud máte podezření na infekci osoby, musíte se podívat na lékaře, který vám předepíše podporu.

Lék neovlivňuje schopnost řídit auto nebo se věnovat aktivitám, které vyžadují zvýšenou pozornost. Ale nežádoucí účinky, které zhoršují stav pacienta, mohou koncentraci narušit.

Lékové interakce

Limavudin má nepatrný stupeň metabolismu, nereaguje s bílkovinami v krvi, vylučuje se z těla ledvinami. Proto je její reakce s jinými léky kombinované terapie prakticky vyloučena. Je však třeba mít na paměti, že současný příjem s léčivem "Co-trimoxazol" zvyšuje akumulaci lamivudinu a snižuje jeho obtížnost.

Úprava dávky je nutná u pacientů s renální insuficiencí:

  1. Lamivudin působí nepříznivě na farmakologický účinek zalcitabinu, současná příjímání je kontraindikací.
  2. Zidovudin může interagovat s léky metabolismu jater. Současné štěpení jater ovlivňuje koncentraci látek a inhibici enzymů žlázy.

Clarithromycin a zidovudin se proto užívají v intervalu 2 hodin. Metabolismus je narušen a v jedné dávce s aspirinem, kodeinem, morfinem, indamitacinem, ketoprofenem a dalšími přípravky s podobným štěpením.

Překročení přípustné dávky

Dávka léku se doporučuje užívat podle předpisu ošetřujícího lékaře. Překročení jednorázové dávky nebo jednorázového příjmu denního množství nebude pro léčbu užitečné, ani zvýší účinnost.

Komplex přípravků nezpůsobuje zjevné příznaky předávkování, v některých případech se zhoršují vedlejší reakce. Zvláštní léčba předávkování se nevztahuje. Pokud je naléhavá potřeba, vylučování lamivudinu je urychleno umělou stimulací hemodialýzy. Zidovudin nemá velký vliv na tento postup.

Analogy

Absolutní analogy jsou přípravky s obchodními názvy "Virocomb", "Zidolam", "Combivir", "Lazid", "Farnovir". Prostředky mají ve složení stejné účinné látky: zidovudin (300) a lamivudin (150) v podobných koncentracích. Jedinou drogou, která vyniká z této série, je Farnovir. Je také k dispozici v trojnásobném dávkování účinných látek (450: 900), předepisuje se na potlačení běžících forem viru.

Nemoc je financován Ministerstvem zdravotnictví. Pokud je to nutné, koupit lék Zidovudine + Limavudine může být v lékárnách podle předpisu lékaře, cena léku od 1120 rublů na balení.

A také účinné látky se používají samostatně jako samostatné prostředky v komplexní terapii. V případě samostatného přijetí je možné individuální úprava dávek každé drogy.

Důležité body v léčbě infekce HIV

Účinnost léčby ovlivňuje několik faktorů:

  1. Čas detekce viru. HIV nemá závažné příznaky. Ve skutečnosti, žádné z jeho projevů nejsou ničím jiným než známkami souběžných onemocnění. Člověk může být dlouhodobě léčen z různých onemocnění, aniž by věděl o hlavní příčině onemocnění. Existují dva způsoby, jak se z dospělého člověka infikovat: nechráněný sex a incest. Pokud jsou spontánní intimní kontakty bez použití kondomu normou, pak by kontrola pohlavních chorob měla být přirozená nejméně jednou za rok, a to i při absenci příznaků.

Pravidelná analýza je nadbytečným opatřením pro každou osobu, která se setká s takovými postupy, jako je chirurgie, zubní ošetření, tetování, kosmetika (injekční nebo plastová), propíchnutí, transfúze krve příjemci. Není vždy jistota, že nástroje a materiály jsou sterilně čisté.

Chcete-li darovat krev pro definici HIV anonymně a zdarma, využijte této příležitosti, abyste se ujistili o svém zdraví:

  1. Začátek léčby. Čím dříve začne terapie, tím účinnější a bezpečnější bude. Obvykle se virus najde spíše pozdě, když je lidská imunita již značně snížena a počet nemocí je přítomen. Terapie se bude skládat z léčení lézí a užívání antivirotik. V počátečním stadiu jsou ovlivněny pouze expozicí virovým mikroorganismům. Není-li léčba HIV léčena, nezvratně se změní na AIDS, což může být mnohem horší. Život bez léčby od několika měsíců do několika let.
  2. Aplikace komplexní antivirové terapie. Celkově existuje několik skupin léčiv s různými účinky na infekci: nukleosidy, které jsou včleněny do molekuly viru a zničeny; inhibitory stavební bílkoviny; Inhibitory HIV proteázy. Terapie zahrnuje příjem minimálně tří léků ze dvou různých skupin. Zpětná vazba pacientů dokazuje účinnost integrovaného přístupu.
  3. Kontinuita léčby. Nakazené HIV, je třeba si uvědomit, že jakmile je léčba zastavena, spící molekuly virové DNA se dostanou ze svého úkrytu a začnou nový útok na tělo. Kontinuita a pravidelná změna léčebného režimu pod dohledem lékaře poskytují dobrou prognózu.

Pacienti s HIV, kteří dostávají léčbu, žijí v plné míře: pracují, hrají sport, snouvají a porodí děti, zemřou před dospělostí. Hlavním úkolem je diagnostikovat onemocnění co nejdříve a zahájit léčbu.

Lamivudin

Popis je aktuální 09/09/2016

  • Latinský název: Lamivudin
  • ATX kód: J05AF05
  • Aktivní složka: Lamivudin
  • Výrobce: Aurobindo Pharma Ltd., Indie

Složení

V jedné tabletě potažené povlakem je 300 nebo 150 miligramů lamivudin.

Zahrnuty jsou také mikrokrystalická celulóza, sodná sůl glykolátu škrobu, stearát horečnatý, oxid titaničitý, hypromelosa, polyethylenglykol 400 a polysorbát 80.

Forma vydání

Vyrobeno ve dvou formách:

  • oválné tablety se 150 miligramy účinné látky pokryté bílým pláštěm s písmenem "C" na jedné straně a číslem "63" na druhé straně;
  • oválné tablety s 300 miligramy účinné látky, pokryté bílým pláštěm, s "C" na jedné straně a "64" na druhé straně.

Farmakologický účinek

Antivirotika drogy. Má vysokou aktivitu proti retrovirusů a viru lidské imunodeficience (HIV).

Farmakodynamika a farmakokinetika

Když se formulace účinné látky vstupuje do lidské buňky, za účasti buňky kinázy se přístupný k fosforylaci, což vede k derivátu části 5-trifosfát, který inhibuje DNA a RNA v závislosti na reverzní transkriptázy HIV a vede k zastavení replikace viru. Založeno derivát část působí nejen jako inhibitor, ale také jako substrát pro virové reverzní transkriptázy. Tvorba DNA infikovaných buněk je blokována inkorporací lamivudin-fosfátu ve své molekulární řetězce, které se pak při tečení. Interakce lamivudin-5-trifosfát s transkriptázy HIV stokrát silnější než a-polymerázy lidských buňkách.

Aktivní složka aktivity léku vůči zidovudinrezistentnym kmeny viru lidské imunodeficience. Vezme-li se u pacientů dříve léčených antiretrovirovými léky, kombinace s zinovudinom, to zpomaluje rozvoj rezistence na zinovudinu organismu. Lamivudin inhibuje slabší progenitorových buněk kostní dřeně a vykazuje cytotoxický účinek na lymfocytů a monocytů-makrofágů buněčné linie, a periferních lymfocytů krve méně zřetelně než zinovudin.

Biologická dostupnost této látky je 80-86%. To se váže na plazmatické proteiny o 36%. Vylučuje se nezměněným spolu s močí.

Indikace pro použití

Lamivudinové tablety se používají:

  • at viru imunitní nedostatečnosti (HIV) u dětí a dospělých;
  • v virové chronické hepatitida B (CVG B) u pacientů starších 16 let na pozadí replikace HBV.

Může být kombinován s jinými antiretrovirovými léky.

Kontraindikace

Neužívejte se zvýšenou citlivostí na léčivou látku Lamivudin.

Nežádoucí účinky

Tento lék může způsobit tyto nežádoucí účinky:

  • bolesti hlavy;
  • infekce dýchacích cest;
  • obecná malátnost;
  • nevolnost;
  • zvýšená únava;
  • zvracení;
  • ztráta chuti k jídlu;
  • průjem;
  • zvýšená aktivita jaterních transamináz;
  • bolesti a nepohodlí v epigastrické oblasti.

Lavimudin, návod k použití (metoda a dávkování)

Lamivudin se užívá 300 mg denně. Může jít o jednu tabletu s 300 miligramy účinné látky nebo dvě tablety se 150 miligramy ráno a večer. Vzít by měla být uvnitř, mezi jídly nebo při jídle. Lamivudin a Zidovudin často jmenovat současně. Při hmotnosti nižší než 50 kilogramů může být dávka snížena.

Předávkování

  • nevolnost;
  • slabost;
  • zvracení;
  • zvýšené nežádoucí účinky.

Údaje o případech závažného předávkování chybí. Nebyly zde smrtící případy. V případě předávkování se u takových případů používá obvyklá léčba: výplach žaludku a monitorování vitálních funkcí.

Interakce

Při použití současně s Trimethoprim koncentrace lamivudinu stoupá v krvi.

Souběžný příjem přípravku Zalcitabine, Stavudin, Isoniazid, Didanosin a Dapsone zvyšuje riziko periferní neuropatie a se sulfonamidy, didanosinem a zalcitabinem zvyšuje riziko vzniku pankreatitida.

Při současném příjmu s Zidovudin Doba trvání akce se zvýší o 13 procent a maximální koncentrace v roce 2009 krevní plazmu - o 28 procent. Zidovudin nemá vliv na biologickou dostupnost a koncentraci lamivudinu.

Obchodní podmínky

Tablety můžete koupit pouze na lékařský předpis.

Podmínky skladování

Uchovávejte v původním obalu na suchém a nepřístupném místě pro děti, při teplotě okolí nejvýše 30 stupňů Celsia.

Datum vypršení platnosti

5 let od data výroby. Neužívejte jej po uplynutí doby použitelnosti.

Analogy

  • Virolam;
  • Zeffix;
  • Lamivir;
  • Epivir;
  • Zidovudin;
  • RetroVir;
  • Zidolam.

Abakavir a lamivudin jsou také analogy se stejnou účinnou látkou.

Recenze Lavimudin

Kombinované léky, jako je Combivir (lamivudin + zidovudin), protože jsou účinnější. Při léčbě HIV je kombinace Kaletra+Lamivudin +Abakavir.

Lamivudine cena, kde koupit

Koupit Lamivudin v Rusku může být za cenu 2200 rublů. Na Ukrajině, cena Lamivudine se pohybuje od 1367 do 9961 hřivny. Kombinované léky, například Combivir (Lamivudine + Zidovudine), stálo 24000 hřiven.

Zidolam: návod k použití

Základní fyzikální a chemické vlastnosti

tablety pokryté bílým pláštěm, prodloužené, s označením na jedné straně "ZLM";

Složení

1 tableta obsahuje zidovudin 300 mg, lamivudin 150 mg

Pomocné látky: mikrokrystalická celulóza, stearát hořečnatý, koloidní oxid křemičitý, sodná sůl škrobového glykolátu, Orapdu Y-1-7000 bílá.

Forma vydání

Tablety pokryté krytem.

Farmakologická skupina

Antivirová činidla přímého účinku. Nukleosidové a nukleotidové inhibitory reverzní transkriptázy. Kód automatické telefonní ústředny je J05A F30.

Farmakologické vlastnosti

Farmakologické. Lamivudin a zidovudin mají synergický inhibiční účinek na replikaci viru lidské imunodeficience - HIV-1 a HIV-2. Obě účinné složky přípravku se postupně přeměňují na buňku na trifosfáty. Trifosfát lamivudinu a trifosfát zidovudinu jsou selektivní kompetitivní inhibitory reverzní transkriptázy viru lidské imunodeficience. Bylo klinicky prokázáno, že tato kombinace zabraňuje rozvoji rezistence k zidovudinu u pacientů, kteří předtím neměli antiretrovirovou terapii.

Kombinace "lamivudinu + zidovudinu" vede ke zvýšenému účinku ve srovnání s kombinací "zidovudinu + didanosinu" nebo "zidovudinu + zalcitabinu". Dalším účinkem kombinace "lamivudin + zidovudin" je jeho dobrá snášenlivost. Kombinace také vede k suboptimální inhibici reprodukce viru a ke snížení jeho koncentrace.

Farmakokinetika. Lamivudin a zidovudin jsou dobře vstřebávány z trávicího traktu, zatímco biologická dostupnost lamivudinu u dospělých je 80 až 85%, zidovudin je 60 až 70%.

Maximální koncentrace lamivudinu a zidovudinu v krevní plazmě se dosahuje po 0,5-2 hodinách a 0,25-2 hodinách a je 1,3-1,8 mg / mol a 1,5-2,2 mg / mol.

Distribuce. V rozmezí terapeutických dávek je lamivudin charakterizován lineárními farmakokinetiky a je vázán vazbou na plazmatický albumin (in vitro méně než 36%).

Stupeň vázání zidovudinu na plazmatické proteiny je 34 - 38%.

Lamivudin a zidovudin pronikají do centrální nervové soustavy a cerebrospinální tekutiny.

Po 2-4 hodinách po požití je poměr mezi koncentrací lamivudinu a zidovudinu v mozkomíšním moku a v krevní plazmě průměrně 0,12 a 0,5.

Metabolismus. Hlavním metabolitem zidovudinu v plazmě a moči je 5-glukuronid.

Studie in vitro ukázaly, že lamivudin v buňkách je fosforylován na aktivní metabolit 5-trifosfátu.

Závěr. Lamivudin se vylučuje z těla hlavně ledvinami v nezměněné podobě

formulář. Poločas lamivudinu z buněk je 10,5 až 15,5 hodiny.

Poločas zidovudinu je přibližně 1,1 hodiny. Přibližně 50 až 80% zidovudinu se vylučuje ledvinami ve formě 5-glukuronidu. Zidovudin se vylučuje do mateřského mléka.

Farmakokinetika ve zvláštních klinických případech. U pacientů se závažným selháním ledvin jsou koncentrace zidovudinu v plazmě zvýšeny. U jaterní nedostatečnosti je kumulace zidovudinu možná díky zpomalení jeho vazby kyselinou glukuronovou.

Indikace

HIV infekce u dospělých a dětí starších 12 let s progresivní imunodeficiencí.

Dávkování a podávání

Lék se užívá perorálně. Dospělí a děti starší 12 let Zidolam určuje 1 tabletu 2krát denně. Lék může být užíván bez ohledu na příjem potravy.

Nežádoucí účinek

Při aplikaci léku mohou být bolesti hlavy, nevolnost, únava a nevolnost, zvracení, průjem, nechutenství, zimnice a horečka, neuropatie, nespavost, závratě, příznaky a známky poškození na sliznice nosu, kašel, bolesti kostí a svalů, neutropenie, vyrážka, alopecie, zvýšené hladiny jaterních enzymů a bilirubinu.

Kontraindikace

Zvýšená citlivost na léčiva, těžká stupeň neutropenie (počet neutrofilů nižší než 0,75 x 10 9 / l) nebo anémie (koncentrace hemoglobinu nižší než 7,5 g / dl nebo 4,65 mmol / l), periferní neuropatie, renální dysfunkce ( s clearance kreatininu 50 ml / min nebo méně), těhotenství, laktace, věk 12 let.

Předávkování

V případě předávkování by měla být podána symptomatická a podpůrná léčba. Neexistuje žádné specifické antidotum.

Funkce aplikace

Tablety Zidolam je léčivo s pevnými dávkami účinných látek. Nedoporučuje se jmenovat pacienty, kteří potřebují korekci dávek, například pokud je poškozena funkce ledvin (clearance kreatininu nižší než 50 ml / min), pacienti s tělesnou hmotností nižší než 50 kg.

Při použití tablet Zidolam může vyskytnout u pacientů s těžkými, život ohrožujících, a někdy fatální reakce. Mezi nimi byly pozorovány Stevens-Johnsonův syndrom, toxická epidermální nekrolýza a příznaky přecitlivělosti s vyrážky na kůži a obecné projevy, stejně jako poruchy vnitřních orgánů. Pokud se pacienti symptomy vyjádřil kožní reakce nebo přecitlivělost, včetně (seznam nevyčerpatelné) vyjádřil kožní vyrážka nebo erupce s horečkou, bublin, léze sliznice dutiny ústní, zánět spojivek, otok obličeje, bolesti svalů a kloubů, malátnost a / nebo vyjádřeno jaterní dysfunkce, lék musí být okamžitě přerušena.

Pacienti s pankreatitidou v anamnéze nebo za přítomnosti dalších významných rizikových faktorů u tablet s pankreatitidou, kteří užívají Zidolam s opatrností a pouze při absenci uspokojivé alternativní léčby. Použití tablet Zidolam je třeba okamžitě přerušit, jestliže existují klinické příznaky, symptomy nebo změny v laboratorních indikátorech pankreatitidy.

Pacienti se zhoršenou funkcí kostní dřeně (množství granulocytů nepřesahuje 1000 buněk na 1 mm3 nebo hladina hemoglobinu nepřesahuje 9,5 g / l) Zidolam tablety by měly být podávány pod neustálým dohledem lékaře.

Pacienti užívající Zidolam by měli být upozorněni na možnost reakcí, které mohou negativně ovlivnit schopnost řídit vozidla a mechanismy.

Interakce s jinými léky

Vzhledem k tomu, že léčivo obsahuje lamivudin a zidovudin, může dojít k interakcím, které jsou charakteristické pro každou složku.

Se současným použitím tablet Zidolam a nefrotoxických nebo myelosupresivních léčiva (např systémovém podání pentamidin, dapson, pyrimethamin, kotrimoxazol, amfotericin B, flucytosin, ganciklovir, interferon, vinkristin, vinblastin a doxorubicin), musí pečlivě sledovat renální funkci a hematologické parametry a v případě potřeby snížení dávky.

Je nutné kontrolovat koncentraci fenytoinu v krvi u pacientů, kteří současně užívají Zidolam tablety.

Kyselina acetylsalicylová, kodeinu, morfinu, indomethacin, ketoprofen, naproxen, oxazepam, lorazepam, cimetidin, dapson, Isoprinosine a některé jiné přípravky mohou ovlivnit metabolismus zidovudinu kompetitivní inhibice tvorby jeho glukuronidu nebo přímou inhibici zidovudinu metabolismu jater mikrozomálních enzymů. Probenecid může zvyšovat koncentrace zidovudinu inhibicí glukuronidace a / nebo snížení renální exkreci zidovudinu.

Kombinované podávání flukonazolu a zidovudinu ovlivňuje clearance a metabolizmus zidovudinu.

Kyselina valproová zvyšuje biologickou dostupnost zidovudinu inhibicí první fáze jeho metabolismu v játrech. Vhodné pacienty by měly být monitorovány, aby se zjistilo možné zvýšení výskytu nežádoucích účinků spojených se zidovudinem.

Některé nukleosidové analogy mohou ovlivnit počet nebo funkci erytrocytů / leukocytů, potenciální toxický účinek zidovudinu na krevní buňky a replikaci DNA. Ribavirin má antagonistický účinek na antivirovou aktivitu zidovudinu a in vitro proti HIV.

Léčiva, jako je trimethoprim, sulfamethoxazolu, pyrimethaminu a acyklovir může být použita k léčbě infekcí způsobených patogeny, protože nízké toxicity léčby těchto léků nezvyšuje.

Pacienti by měli zůstat pod neustálým dohledem lékaře, pokud užívají Zidolam. Měli by si uvědomit, že užívání přípravku Zidolam neomezuje riziko přenosu HIV na jiné osoby prostřednictvím pohlavního styku nebo infekce krví.

Podmínky skladování

Uchovávejte mimo dosah dětí při teplotě 15 - 30 ° C.

Předchozí Článek

Důsledky hepatitidy