Recenze společnosti Pegasys

Napájení

Výrobek: malta

Michael (pozitivní zpětná vazba)

Můj bouřlivý mladík zanechal obrovský dojem na mé zdraví. Když jsem se vydal správnou cestou a založil rodinu, byla mi diagnostikována hepatitida B. Nepochopil jsem to, prošel jsem biochemický krevní test, ALT a AST se mnohokrát zvýšily. Oni začali chápat, provádět vyšetření a v důsledku toho hepatitidu B. Předepsali injekci přípravku Pegasys jednou týdně a Ribavirin. Četla jsem vedlejší účinky a to se stalo špatným, myslel jsem si, že to nedokážu. Lékař řekl, že pokud chci žít, musím se přizpůsobit dobrému a naléhavému zahájení léčby. Lék je velmi drahý, ale zdravotní péče je dražší a lékař slíbil, že pomůže získat zdarma Pegasys podle federálního programu. Špatné vedlejší účinky, bolesti po celém těle, závratě, znecitlivění v rukou a nohou, ale to vše nastane během několika hodin po injekci, další den se zlepšuje blahobyt. V sobotu jsem provedla injekci, která by v neděli a v pondělí pracovala. Průběh léčby je velmi dlouhý, alespoň půl roku, ale lépe je léčit rok. Byla jsem na těchto injekcích déle než 6 měsíců. Dvacetkrát jsem vzal testy, v mé krvi nebyl žádný virus, indikátory se blížily normě. Jsem rád, že léčba je ve prospěch, a pobochki to je hlavní vytrvalost, a podpora milovaných je také velmi důležitá. Když jste velmi nemocní a blízká rodina, je to jednodušší.

Kira (pozitivní zpětná vazba)

Dobrá antivirotika

Hepatitida C se objevila, když se vyskytly některé příznaky poškození funkce jater. Pegasysom byl léčen po dlouhou dobu po dobu 48 týdnů. Injekce se podává jednou týdně podkožně v žaludku. Říkám, že injekce je naprosto bezbolestná. Zpočátku se po injekci cítila velmi špatná bolest hlavy, zlobila se, ale postupně procházelo nepohodlí. O něco později začala deprese a nohy začaly bolet. Ale na konci kurzu byly testy dobré a viry zmizely, takže už se neukázaly. Je to špatné, že droga je velmi drahá, a proto každý nemá šanci na oživení.

Pegasys

Popis je aktuální 02/10/2015

  • Latinský název: Pegasys
  • ATX kód: L03AB11
  • Aktivní složka: Peginterferon alfa-2a (peginterferon alfa-2a)
  • Výrobce: F.Hoffmann-La Roche (Švýcarsko)

Složení

  • Jedna lahvička přípravku Pegasys je 180 nebo 135 μg alfa-2a peginterferon.
  • V jedné injekční stříkačce přípravku Pegasys je 180 nebo 135 μg alfa-2a peginterferon.
  • V jednom přípravku ProKlik s přípravkem ProKlik je přípravek Pegasys 180 nebo 135 μg alfa-2a peginterferon.

Pomocné látky: kyselina octová, chlorid sodný, benzylalkohol, polysorbát 80, octan sodný, voda.

Forma vydání

Transparentní, bezbarvý nebo s odstínovým roztokem pro subkutánní injekci.

  • 1 ml roztoku v injekční lahvičce, jednu nebo čtyři lahvičky v balení z lepenky.
  • 0,5 ml roztoku v injekční stříkačce s injekční jehlou a jednou injekční stříkačkou v krabičce z lepenky.
  • 0,5 ml roztoku v autoinjektoru ProKlik, jeden autoinjektor s injekční stříkačkou a jehlu v kartonu.

Farmakologický účinek

Farmakodynamika a farmakokinetika

Farmakodynamika

Struktura účinné látky přímo ovlivňuje její klinické a farmakologické vlastnosti. Například velikost a rozvětvení struktury určuje stupeň absorpce, distribuce a odstranění alfa-2a peginterferon.

Vlastní antiproliferativní a antivirotika činnosti. U osob s hepatitida C snížení obsahu RNA virus v reakci na léčbu tímto léčivem se vyskytuje ve dvou fázích. První stupeň nastane po 2 pro injekci, druhý stupeň - po dobu 1-3 měsíců. Ribavirin nemá vliv na kinetiku viru v prvních 6 týdnech u jedinců, kteří dostávají kombinovanou léčbu Ribavirin a alfa-2a pomocí peginterferonu.

Farmakokinetika

Po subkutánním podání se lék začne detekovat v krvi po 4-6 hodinách. Po dalších 20 hodinách koncentrace dosáhne 80% maxima. Doba maximální koncentrace je 3-4 dny. Absolutní biologická dostupnost se blíží 84%.

To se vyskytuje ve velkých koncentracích v krvi, ledvinách, játrech a kostní dřeni. Lék je vylučován hlavně močí. Poločas po intravenózním podání dosahuje 80 hodin a po subkutánním podání přibližně 7,5 dne.

Farmakokinetika u mužů a žen se neliší.

Subkutánní podání léku by mělo být prováděno v oblasti břišní stěny v přední a boky, protože stupeň absorpce v těchto místech je vyšší o 20-30%.

Indikace pro použití

  • Hepatitida C chronický typ u dospělých s pozitivními HCV RNA, a to i na pozadí infekce HIV. Kombinovaná léčba Ribavirin pacientům hepatitida C, dříve nebyla podána žádná léčba nebo v případě neúčinnosti monoterapie alfa-interferonem a kombinované léčby Ribavirin. Monoterapie Pegasysem se provádí v případě kontraindikací pro vstup Ribavirin.
  • Hepatitida B chronický typ HBeAg-pozitivní a HBeAg-negativní u pacientů s kompenzovanou funkcí jater a příznaky virové replikace, zvýšená aktivita ALT a potvrzeno histologicky zánětlivým procesem jater nebo jeho jater fibróza.

Kontraindikace

  • Autoimunitní hepatitida.
  • Těžká forma hepatální nedostatečnost.
  • Dekompenzovaná jaterní cirhóza.
  • Cirhóza jater s více než šesti body stupnice Child-Pugh na pozadí koinfekci HIV-hepatitidy C, pokud tento indikátor není vyvolán hyperbilirubinemiekvůli přijetí Atazanavir, Andinavir a podobné léky.
  • Dekompenzace závažných forem kardiovaskulárních onemocnění.
  • Věk kratší než 3 roky (kvůli dostupnosti přípravku benzylalkoholem).
  • Těhotenství a kojení.
  • Senzibilizace na alfa interferony, přípravky získané pomocí genetického inženýrství E. coli nebo kteroukoli ze složek přípravku.

Nežádoucí účinky přípravku Pegasys

  • Nežádoucí účinky ve formě infekcí: bronchitida, infekce dýchacích cest, jednoduché herpes, kandidóza ústní dutiny, pneumonie, kožní infekce, endokarditida, Otitis u vnějšího ucha, jiné bakteriální nebo plísňové infekce.
  • Novotvary: novotvary jater (benigní a maligní).
  • Účinky z krve: lymfadenopatie, anémie, trombocytopenie, pancytopenie, aplasie kostní dřeně.
  • Účinky imunity: anafylaxe, thyroiditida, systémový lupus erythematosus, sarkoidóza, trombocytopenická purpura, revmatoidní artritida, angioedém.
  • Účinky hormonální oblasti: diabetes, hyperthyroidismus, hypotyreóza, diabetická ketoacidóza.
  • Účinky metabolismu: anorexie, dehydratace.
  • Účinky z psychie: úzkost, deprese, nespavost, agrese, emoční poruchy, nervozita, sebevražedná myšlenka, deprese libido, halucinace, vražedné myšlenky.
  • Účinky nervové aktivity: parestézie, bolesti hlavy, třes, závratě, zhoršené koncentraci a paměti, slabost, synkopa, migréna, hyperestézie, hypoestézie, noční můry, ospalost, koma, periferní neuropatie, křeče, zánět obličejového nervu, ischemická mrtvice.
  • Účinky vidění: poruchy vidění, retinopatie, bolest v očích, zánětlivé léze očí, xerophthalmia, retinální krvácení, změny v retinálních cévách, vřed na rohovce, ztráta zraku, oddělení sítnice.
  • Účinky na sluch: bolest v uchu, vertigo, ztráta sluchu.
  • Účinky z oběhu: tachykardie, periferní edém, arteriální hypertenze, infarkt myokardu, stagnuje srdeční nedostatečnost, supraventrikulární tachykardie, anginy pectoris, krvácení v mozku, fibrilace síní, Kardiomyopatie, perikarditida, vaskulitida.
  • Účinky z dechu: dušnost, kašel, nazofaryngitida, krvácení z nosu, opuch dutin, rinitida, intersticiální pneumonitida, bolest v krku, plicní embolie.
  • Účinky trávení: průjem, plynatost, peptický vřed, nevolnost, bolest břicha, zvracení, trávení, ulcerace sliznic úst, glossitis, krvácící dásně, stomatitida, gastrointestinální krvácení, pankreatitida.
  • Účinky z hepatobiliárního systému: cholangitida, porucha funkce jater, jaterní dystrofie mastný charakter, hepatální nedostatečnost.
  • Účinky na pokožku: dermatitidy, alopecie, suchá kůže, svědění, vyrážka, zvýšené pocení, kopřivka, ekzém, fotosenzitivita, Stevens-Johnsonův syndrom, toxická epidermální nekrolýza, multiformní erytém.
  • Účinky muskuloskeletálního systému: křeče, myalgie, svalová slabost, artralgie, artritida, bolest zad, myositida, rabdomyolýza.
  • Účinky z oblasti genitourinární: impotenci, renální nedostatečnost.
  • Obecné účinky: horečka, asténie, bolest, podrážděnost, slabost, bolest na hrudi, malátnost, chřipkového syndromu, inhibice, žízeň, horké záblesky, ztráta hmotnosti.
  • Laboratorní změny: zvýšená aktivita ALT, hyperglykémie, hyperbilirubinemie, hypokalcemie, hypokalémie, hypofosfatémie, hypoglykémie, hypertriglyceridémie.

U 1-5% pacientů byla tvorba protilátek proti interferon.

Návod k použití Pegasisa (metoda a dávkování)

Pokyn pro společnost Pegasys předepisuje léčbu léky pouze pod dohledem kvalifikovaného odborníka, který má zkušenosti s léčbou hepatitida B a C. Během kombinované léčby by měl být ribavirin použit v souladu s pokyny pro tento lék.

Standardní režim

Lék se podává subkutánně v oblasti břišní stěny před nebo v stehně jednou za 7 dní.

Kdy HBeAg-pozitivní a HBeAg-negativní hepatitida B chronický typ léku se doporučuje v dávce 180 mikrogramů jednou za 7 dní po dobu 48 týdnů.

Kdy hepatitida C 180 μg jednou denně po dobu 7 dnů ve formě monoterapie nebo společně s Ribavirin.

Při společném příjmu s Ribavirin trvání léčby a dávkování Ribavirin přímo závisí na genotypu patogenu a jsou vyvinuty zkušenými specialisty.

Forma léku v dávce 135 mg se používá v případech poruch ledvin nebo jater.

Předávkování

Se zavedením několika dávek léku najednou nedošlo k závažným a nepříznivým účinkům na léčbu.

Hemodialýza Neúčinný. Selektivní protilátka chybí.

Interakce

Farmakokinetická interakce mezi Pegasysem a Pegasysem Ribavirin (nebo Lamivudin) nebyla zjištěna u pacientů s chronickou hepatitidou C nebo B.

Lék, když je používán společně, může zvýšit koncentraci Metadon.

Kombinace s Telbivudin může zvýšit riziko vývoje neuropatie periferní typ.

Nedoporučuje se kombinovat léčivo s jinými léčivými přípravky, protože studie o jejich kompatibilitě nebyly provedeny.

Obchodní podmínky

Nákup je možný pouze na předpis.

Podmínky skladování

Léčivo by mělo být skladováno na tmavém místě při teplotě 2-8 ° C, je zakázáno zmrznutí. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Datum vypršení platnosti

Tři roky pro stříkačky a dva roky pro auto injektory.

Zvláštní instrukce

Pokud se při léčbě drog objeví známky duševních poruch nebo sebevražedných myšlenek, doporučuje se ukončit léčbu přípravkem Pegasys a zahájit potřebnou léčbu.

Zahájení léčby pomocí léku je možné s následujícími počátečními hodnotami ukazatelů: krevních destiček více než 90 000 prvků / μl; neutrofilů více než 1500 prvků / μl, hormony TTG a T4 v mezích normy, CD4 + lymfocyty více než 200 prvků / μl, HIV-1 RNA méně než 5000 kopií / ml u osob s HIV.

Po zahájení léčby by měly být laboratorně testovány pravidelně.

Farmakoterapie je spojena s dočasným snížením počtu krevních destiček, leukocytů a neutrofilů, které se vrátily na původní úroveň.

Pegasys má malý vliv na schopnost spravovat mobilní zařízení. Pokud se objeví ospalost nebo slabost, doporučuje se tyto aktivity opustit.

Analogy

Pegferon Peg, Alfaferon, Blastoferon, Genferon, Viferon, Peg-Interferon, Rebif, Silatron, PegIntron, Algeron.

Algeron nebo Pegasys, což je lepší?

Algheroon je relativně mladá droga, ale její tvůrci tvrdí, že je účinnější než jiné analogy a způsobuje méně nežádoucích účinků. Složení přípravků je podobné, ale ne stejné (liší se strukturou a poměrem izomerů účinné látky). Cena: Algheroon o řádu nižší, což je u většiny pacientů hmatatelné. To poskytuje přístup k léčbě hepatitidy mnoha lidem, kteří z ekonomických důvodů si nemohli dovolit léčbu pegylovaných interferonů.

Pegintron nebo Pegasys, což je lepší?

PegIntron, Stejně jako Pegasys je účinným lékem proti viru hepatitidy, ale první má více forem produkovaných dávek. Další léky se neliší (náklady, způsob a četnost přijetí). Volba by měla být provedena kvalifikovaným odborníkem na základě genotyp příčinného činitele a klinice onemocnění.

Děti

Řešení léku zahrnuje benzylalkohol, který může způsobit vážné komplikace u dětí do 3 let, včetně smrtelných.

U osob ve věku 5-17 let užívajících přípravek Pegasys a Ribavirin, po 48 týdnech léčby bylo zjištěno zpoždění ve fyzickém vývoji.

Během těhotenství a laktace

Droga je v těchto obdobích přísně zakázána.

Recenze Pegasys

Názory Pegasysu na fórech jsou protichůdné, ale většina z nich svědčí, ne-li o léčení, o významném zlepšení stavu. V některých případech se zaznamenává ztráta hmotnosti, nevolnost, podrážděnost a neúčinnost. To je částečně způsobeno skutečností, že účinnost léčby závisí mimo jiné na genotypu viru a individuálních charakteristikách pacienta, přítomnosti koinfekce.

Cena Pegasys, kde koupit

Koupit Pegasys v Moskvě 180 mkg # 1 bude stát 6 600 až 11 000 rublů, cena Pegasys 180 μg č. 1 v průměru v Rusku se téměř neliší od výše uvedeného.

Cena na Pegasysově přípravě stejné formy uvolňování na Ukrajině je téměř 2,950 grivnů.

Ve vzácných případech je droga zrušena a kvůli vysokým nákladům a pacient se snaží prodat nezávisle nakoupené drogy a umístit reklamy jako "Prodej Pegasysu". Je třeba si uvědomit, že nákup těchto drog na sekundárním trhu, jejich účinnost není zaručena.

Recenze Pegasys

Zachytili jsme skutečné recenze o Pegasysu, které publikují naši uživatelé. Nejčastěji jsou odpovědi napsány matkami malých pacientů, ale také popisují osobní historii užívání léku na sebe.

Chronická hepatitida C:
- chronická hepatitida C u dospělých pacientů s pozitivní HCV RNA, bez cirhózy nebo s kompenzovanou cirhózou, vč. a s klinicky stabilní souběžnou infekcí HIV (monoterapií nebo kombinací s ribavirinem). Kombinace s ribavirinem u pacientů s chronickou hepatitidou C, kteří nebyli léčeni terapii, nebo předchozí neúčinnost monoterapii interferonem alfa (pegylovaným nebo nepegylovaným) a ribavirinem kombinované terapie. Monoterapie je indikována v případě intolerance nebo kontraindikace na ribavirin. Chronická hepatitida B:
- chronické hepatitidy B HBeAg pozitivní a HBeAg-negativních dospělých pacientů s kompenzovaným jaterním onemocněním, a příznaky virové replikace, zvýšená aktivita ALT a histologicky potvrzené zánět jater a / nebo fibrózy.

Diskuse

. můžete. Dávám PCR-ku za minus po dobu 1,5 roku, i když protilátky zůstaly po celý život. K dnešnímu dni je nejlepší lék na 2. generace v léčbě hepatitidy C yavlyaetsya PEGASYS injekcí a Rebetol, drogy jsou velmi jedovaté, a proto nemohou být přijata během těhotenství a kojení, pokud je lepší začít léčbu, když se dítě narodí a trochu vyrostou, jelikož je pro mladého člověka obtížné podstoupit léčbu, hodně pobochek, ale reverzibilní. K dispozici je v Kransodare přesněji státního programu, které poskytují léčbu zdarma, stačí se tam dostat, i když je obtížné získat již ty, kteří mají cirhózu a nereaguje na léčbu.. V těchto studijních programů již.

Právě jsem se vrátil z Alanye. Nejlepší pláž, dokonalý písek v síti Pegasys, jsou 3, 4 * a 2 * 5 *. 8 nocí 5 * (královské) pro 4 osoby jsme měli cenu 90t. Dokonalá odpočinek.

. кев от хепатит С, bylo ošetřeno po dobu půl roku, léčba drahá, pokud jde o, ale je možné zvítězit. Mám 1,5 roku po léčbě - MINUS. V současné době se jedná pouze o nejlepší léčivý přípravek Pegasys v injekci a přípravek Rebetol (všechny interferony). Ano, léčba je těžká, hodně pobochek, ale stojí to za to. Bylo zjištěno po roce po porodu, během těhotenství nebylo, dítě je zdravé, od matky k dítěti jsou přenášeny protilátky, může trvat až 3 roky, je třeba kontrolovat.

. s takovou zanedbávanou formou hepatitidy, jako můj syn, drogy nefungovaly. Při pravidelné konzultaci v RCCH lékař doporučil, abychom co nejdříve zahájili léčbu přípravkem Pegasys. Tento léčivý přípravek je však velmi nákladný. Nemůžu si to koupit sama. Vyzývám vás a doufám, že laskaví lidé budou reagovat a pomáhat Maximovi. Opravdu potřebuje Pegasys. To je naše jediná naděje na zotavení! " A mohl by vám připomenout: je dobré, že jste (vaše dítě) z hep-b již jste očkováni.

. Cokoliv obecně vynalezne takový lék a možná očkovací látku, pomocí níž se dá snadno vyléčit. Věda je vpřed. Inteferony ano, je to těžké, pořád jsem importoval zacházeno Pegasys a Rebetol, jednou injekcí týdně, lékařské ošetření byl víceméně stát, ale ten pocit únavy konstantní, ale nakonec to bylo těžké, já 2 týdny nebyly vráceny, minus byl na 2 výstřely, ale cín, po terapii salámu rozhodně není dětinské měsíc někam, myslel zbláznit, díky Bohu rodina mě podporovala, dobře udělal, co pomáhá vzdát.

Pegasus recenze

Recenze Pegasys

A na mě kolega pracujícího s pegasusem + ribavirinem, jen pod kontrolou doktora, přenesený nebo nesen jakýkoliv nepříjemný stav, nebyl hepatitida náhodně zjištěna pro prof. vyšetření provedlo analýzy, v této věci je velmi zásadní, a jak lékaři říkali velmi včas, pomáhal jí pegasus.

Tchyna se s ní po léčbě pegasis (náhodou objevila, a co je nejdůležitěji věděla, že se v průběhu času) neobtěžovala po průběhu viru, byla během léčby léčena nevolnost a slabost.

Pegasys je dobrým prostředkem proti viru hepatitidy C, pichla jsem svého souseda, přišla k ní a pomáhala v boji proti viru, ona dobře tolerovala zpočátku, tam byly onemocnění a pak prošly.

Před dvěma lety byl s Pegasysem ošetřen. Během léčby došlo k depresnyaku a bolesti nohou. Ale výsledek léčby je výborný - viry zmizely tak daleko, že se neobjevily. Analýzy předávám, ale doktor mluví, že jsem už zdravý. A mnozí moji přátelé nejsou léčeni, protože už mají problémy s játry.

Také ošetřeno pegasis - trvání trvalo 48 týdnů. Ale zbavil jsem se virů. Zpočátku to bylo těžké - po injekci byla hlava neustále nemocná, ale pak všechno odešlo. Zkoušky se staly běžnými po ukončení léčby a viry zmizely z krve před ukončením léčby. Lékař proto říká, že existuje velká šance na zotavení.

Prošel před léčbou pegasisom před dvěma lety. Dokonce i tehdy užíval ribavirin. Byl zacházeno po dlouhou dobu, ale naštěstí to bylo účinné. Zpočátku jsem po injekci zvracel špatně, ale pak všechno odešlo. Už za rok laboratoře nezjistí viry. Ano, a pohoda se zlepšila.

Pegasus mi pomohl zbavit se hepatitidy C. Byl jsem léčen interferonovými léky, ale účinek byl dočasný. A s pegasisovými viry zanechala krev po 12 týdnech léčby. Zpočátku jsem byl trýznivý bolesti hlavy a závratě, ale do konce měsíce léčby bylo vše upraveno. Jedna špatná věc je velmi drahá, ale je to skutečná šance na oživení.

Hepatitida C je můj společník po mnoho let. Během let mi ošetřující lékař nabídl různé léky na léčbu. Nemohla jsem se léčit, protože činnost virů je velmi vysoká, což by vedlo k rychlému zničení jater (cirhóza) a smrti. Před lety jsme se rozhodli zkusit své štěstí s Pegasem. Byl bodnut s ribavirinem. O šest měsíců později nebyly v krevních testech detekovány částice viru. Doufám, že se jedná o obnovu. Obecně platí, že léčba probíhala normálně, ale zpočátku byli potíráni problémy s střevami a pak došlo k depresi,

Můj strýc dostal hepatitidu C po operaci. Neměl žádné stížnosti. Ale výsledky testů byly špatné. Lékař vysvětlil, že tento virus pomalu ničí játra a výsledkem bude cirhóza. Můj strýc se rozhodl podstoupit léčbu pegasisem, protože cirhóza je věta. Během příjmu pegasis, kromě problémů se žaludkem (někdy bolest v žaludku byla narušena), měl strašnou depresi, dokonce musel jít na psychologa za pomoc. Ale strýc, jako vědomý člověk, neodmítl léčbu. O šest měsíců později se výsledky testů výrazně zlepšily, což nám dává naději

Pracuji jako zdravotní sestra - proto jsem byl požádán, abych dal injekci sousedovi, který trpěl hepatitidou C. V průběhu komunikace mi řekl, že se už dlouho nemůže vypořádat s onemocněním, což vedlo k vážnému poškození jater. A ačkoli Pegasys byl velmi drahý, rozhodli se zkusit své štěstí. Po léčbě se zdravotní stav pacienta zlepšil a testy se zlepšily. Velkou výhodou léku je to, že byl injekčně podáván jednou týdně, což dovoluje osobě pokračovat v práci, což je velmi důležité v souvislosti s náklady na léčbu.

Pegasys

Ekaterina Ruchkina 9. září 2014

Popis a pokyny společnosti Pegasys

Pegasis je imunomodulátor s antivirovou aktivitou. Účinek léčiva je založen na účinku biologicky účinné látky - peginterferonu alfa-2a. Je známo, že interferony představují důležitou součást obrany těla a spouštějí různé procesy v buňkách. Zejména se uvolňují látky, které zastavují násobení virů, což umožňuje obnovit zdraví tkání. Léčba přípravkem Pegasys je účinná při chronické hepatitidě u dospělých pacientů. Může být použit samostatně nebo v kombinaci s jinými léky.

Přípravek Pegasys se používá k:

  • Hepatitida C chronická bez poškození jater nebo cirhózou v kompenzační fázi;
  • Hepatitida v chronickém věku S pozitivním nebo negativním HBe-Ag na pozadí různých lézí jater;

Uvolňují přípravek Pegasys ve formě injekčního roztoku. Podává se subkutánně. Instrukce o léčivém přípravku Pegasys uvádí, že takové injekce jsou prováděny jednou týdně. Dávka se nastavuje individuálně v závislosti na stavu pacienta.

Kontraindikace přípravku Pegasys s:

  • Těžké poškození jater ve stadiu dekompenzace;
  • Autoimunitní hepatitida;
  • Těžký diabetes mellitus;
  • Dysfunkce štítné žlázy, doprovázená hypo nebo hypertyreózou;
  • Hyperkreatininémie;
  • Léčba dětí;

- s opatrností, když -

Nežádoucí účinky přípravku Pegasys

Použití tohoto léčiva může mít negativní dopad na stav různých orgánů a systémů. Například mohou nastat reakce nervového systému jako slabost, ospalost, změny v chuti, deprese, agrese a další.

Z dýchacích orgánů je možné kašel, dušnost, zánětlivé procesy. Existují stížnosti na suchou kůži a sliznice (ústa, oči) a jejich ulcerace. Možné porušení srdeční frekvence.

U pacientů se může snížit libido, ztráta hmotnosti, "chřipka", pocení a tak dále.

Recenze Pegasys

Dokonce i pacienti s hepatitidou, když je někdo požádá, aby jim poskytli zpětnou vazbu ohledně přípravku Pegasys nebo jiného podobného léku, tvrdí, že účinek je stále individuální. Uvádíme příklady z diskuse, kde byl tento lék porovnáván s přípravkem Pegintron (podobně jako s účinnou látkou):

- Říkají to: kdo má nízkou hmotnost - lepší Pegintron, pro první genotyp viru - lepší Pegasys. Všichni oba tolerují.

- Zpočátku jsem byl Pegasys píchán a všechno zůstalo jako předtím. Pak přešel na Pegintron - a virové zatížení bylo negativní. Tak tady. Ačkoli jsem byl více chválen za první drogu.

- Po dvou měsících Pegasys negativní PCR. To je skvělý výsledek.

Tam jsou také různé názory na snášenlivost drogy:

- Když Pegintron píchli, jen jsem obrátil všechno vzhůru nohama - mou hlavou byl prasklý, byl jsem nemocný z jídla, byl jsem škrábání... A Pegasys vůbec žádné pupínky. Dokonce i divný.

- Pegintron jsem šel dobře. Ze společnosti Pegasys se cítím strašně a nemůžu žít a pracovat normálně. Zdá se, že mám všechny nežádoucí účinky uvedené v anotaci.

A tak dále. Vidíme, že přípravek Pegasys je často velmi účinný při léčbě virové hepatitidy.

Jeden účastník velmi moudře napsal:

- Těžko se spoléhat na vlastní zkušenost. Účinky a snášenlivost přípravku Pegasys (nebo Peggitron) závisí na náladě, na tom, zda začíná léčba nebo její konec, dávkování a podobně.

Můžete se připojit k těmto slovům a dodat, že je důležité poslouchat názory odborníků, abyste zjistili, proč vám doporučují přesně takové léčebné schémata.

Fórum hepatitidy

Sdílení znalostí, komunikace a podpora pro lidi s hepatitidou

Začátek léčby. pegasus + ribavirin

Moderátor: Gudvin

  • Přejít na stránku:

Vybírám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Květina »18 Prosinec 2012 09:34

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Sovok-59 »18. prosince 2012 9:43

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Ovesné vločky »18. prosince 2012 9:44

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Květina »18. 12. 2012 9:56

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Amritě »18. prosince 2012 10:03

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Ovesné vločky »18. 12. 2012 10:08

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Serega »18 prosinec 2012 10:14

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Květina »18 prosinec 2012 10:15

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Ovesné vločky »18. prosince 2012 10:18

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Květina »18.12.2012 10:26

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Květina »18.12.2012 10:28

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Serega »18 Pro 2011 10:31

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Květina »18 Pro 2012 10:39

Re: Užívám drogy. Řekni mi, co je lepší.

Vaše zpráva Ovesné vločky »18 Pro 2012 10:40

Přípravek Pegasys - návod k použití, analogů, hodnocení a uvolnění formy (injekce v roztoku pro subkutánní injekci v injekční stříkačce 135 mikrogramů a 180 mikrogramů), léčiva pro léčbu hepatitidy C a B u dospělých, dětí a těhotné

V tomto článku si můžete přečíst pokyny pro použití drogy Pegasys. Prezentovány jsou názory návštěvníků webu - spotřebitelé tohoto léku, stejně jako názory odborných lékařů na používání Pegasysu v jejich praxi. Hodně aktivně ptát přidávat své vlastní názory v přípravku: pomoc, nebo nepomůže lék, jak se zbavit nemoci, které byly pozorovány komplikace a nežádoucí účinky nemusí být deklarované výrobcem v souhrnu. Analogy Pegasysu v přítomnosti existujících strukturních analogů. Používejte k léčbě hepatitidy C a B u dospělých, dětí, stejně jako během těhotenství a kojení.

Pegasys - imunomodulační léčivo.

Struktura PEG (bis-monomethoxypolyethylenglykol) přímo ovlivňuje klinické a farmakologické vlastnosti přípravku Pegasys. Obzvláště velikost a stupeň větvení PEG s molekulovou hmotností 40 kDa určuje absorpci, distribuci a vylučování peginterferonu alfa-2a.

Aktivita přípravku Pegasys by neměla být srovnávána s jinými pegylovanými nebo nepigilacími bílkovinami téže terapeutické třídy.

Stejně jako interferon alfa-2a má Pegasys antivirovou a antiproliferační aktivitu.

U pacientů s chronickou hepatitidou C (CHC) snížení RNA viru hepatitidy C (HCV), jako odpověď na terapii Pegasys dávce 180 mg se vyskytuje ve dvou fázích. První fáze je pozorována 24-36 hodin po první injekci léčiva, druhá fáze se objeví v příštích 4-16 týdnech u pacientů se stabilní virologickou odpovědí. Ribavirin nemá žádný významný vliv na kinetiku viru v prvních 4-6 týdnů v těch pacientů, kteří dostávají a ribavirin kombinované terapie s peginterferonem alfa-2a nebo interferonem alfa.

Složení

Peginterferon alfa-2a (40 kDa) + pomocné látky.

Farmakokinetika

Po jediné subkutánní injekci 180 ug léčiva Pegasisa zdravých osob, která jsou v séru po 3-6 h. Po 24 hodinách se dosáhne koncentrace v séru 80% maximální hodnoty. Sérové ​​koncentrace dosáhnout až 80% z maximálně do 24 hodin. Absolutní biologická dostupnost peginterferonu alfa-2a a 84% podobný tomu z interferonu alfa-2a. Peginterferon alfa-2a se nachází především v krvi a extracelulární tekutině. Zvláštnosti metabolismu peginterferonu alfa-2a nebyly plně studovány. V experimentálních studiích bylo prokázáno, že u radioaktivních potkanů ​​se radioaktivně značená léčiva vylučuje hlavně ledvinami. Koncentrace peginterferonu alfa-2a v séru se udržuje po celý týden (168 hodin) po podání.

Pacienti s cirhózou a bez cirhózy. Farmakokinetika přípravku Pegasys u zdravých jedinců a pacientů s hepatitidou B nebo C je stejná. U pacientů s kompenzovanou cirhózou jsou farmakokinetické charakteristiky stejné jako u pacientů bez cirhózy (třída A na stupnici Child-Pugh).

Indikace

Chronická hepatitida C:

  • chronická hepatitida C u dospělých pacientů s pozitivní HCV RNA bez cirhózy nebo s kompenzovanou cirhózou, vč. a s klinicky stabilní souběžnou infekcí HIV (monoterapií nebo kombinací s ribavirinem).

Kombinace s ribavirinem u pacientů s chronickou hepatitidou C, kteří nebyli léčeni terapii, nebo předchozí neúčinnost monoterapii interferonem alfa (pegylovaným nebo nepegylovaným) a ribavirinem kombinované terapie.

Monoterapie je indikována v případě intolerance nebo kontraindikace na ribavirin.

Chronická hepatitida B:

  • chronická hepatitida B HBeAg pozitivní a HBeAg-negativních dospělých pacientů s kompenzovaným jaterním onemocněním, a příznaky virové replikace, zvýšená aktivita ALT a histologicky potvrzené zánět jater a / nebo fibrózy.

Formy uvolnění

Roztok pro subkutánní podání je 135 μg a 180 μg (injekce v injekční stříkačce).

Návod k použití a způsob použití

Léčba přípravkem Pegasys by se měla provádět pod dohledem kvalifikovaného lékaře, který má zkušenosti s léčbou chronické hepatitidy B a C.

Při kombinované léčbě s přípravkem Pegasys by měl být ribavirin použit v souladu s pokyny pro lékařské použití ribavirinu.

Standardní dávkovací režim

Léčivo se podává subkutánně do přední břišní stěny nebo stehna jednou týdně.

Před podáním přípravku je třeba zkontrolovat, zda nedochází k nečistotám a změnám barvy.

Pacienti by měli být pečlivě poučeni o významu řádného skladování a likvidace použitých materiálů a opatrnosti při opakovaném použití jakýchkoli jehel a stříkaček.

Chronická hepatitida B

U HBeAg-pozitivní a HBeAg-negativní chronické hepatitidy B je lék předepsán v jedné dávce 180 μg jednou týdně po dobu 48 týdnů.

Chronická hepatitida C

Pacienti, kteří nebyli dříve léčeni

Doporučená dávka přípravku Pegasys je 180 μg 1krát týdně v monoterapii nebo v kombinaci s ribavirinem (perorálně). Ribavirin by měl být užíván s jídlem.

Při kombinaci s ribavirinem trvá léčba a dávka ribavirinu v závislosti na genotypu viru.

Pacienti, kteří byli dříve léčeni

Doporučená dávka přípravku Pegasys v kombinaci s ribavirinem je 180 μg jednou za týden. Dávka ribavirinu je 1000 mg denně (tělesná hmotnost

PEGASYS

Řešení pro zavedení s / c transparentní, od bezbarvé až světle žluté barvy.

Pomocné látky: chlorid sodný - 4 mg, benzylalkohol - 5 mg Trihydrát octanu sodného - 1,3085 mg kyselina octová ledová - 0,0231 mg polysorbátu 80 - 0,025 mg octanu sodného 10% - pH 6,0, kyselina octová 10% - až do pH 6,0, voda d / u - až 0,5 ml.

0,5 ml - injekční stříkačky (1) s jehlou d / a sterilními obaly z lepenky.

Řešení pro zavedení s / c transparentní, od bezbarvé až světle žluté barvy.

Pomocné látky: chlorid sodný - 4 mg, benzylalkohol - 5 mg Trihydrát octanu sodného - 1,3085 mg kyselina octová ledová - 0,0231 mg polysorbátu 80 - 0,025 mg octanu sodného 10% - pH 6,0, kyselina octová 10% - až do pH 6,0, voda d / u - až 0,5 ml.

0,5 ml - autoinjektory ProKlik s vestavěnou injekční stříkačkou s chráněnou jehlou (1) - balení z lepenky.

Struktura PEG (bis-monomethoxypolyethylenglykol) přímo ovlivňuje klinické a farmakologické vlastnosti přípravku Pegasys. Obzvláště velikost a stupeň větvení PEG s molekulovou hmotností 40 kDa určuje absorpci, distribuci a vylučování peginterferonu alfa-2a.

Aktivita přípravku Pegasys by neměla být srovnávána s jinými pegylovanými nebo nepigilacími bílkovinami téže terapeutické třídy.

Stejně jako interferon alfa-2a má Pegasys in vitro antivirovou a antiproliferační aktivitu.

U pacientů s chronickou hepatitidou C (HCV) dochází ve dvou fázích ke snížení hladiny RNA viru hepatitidy C (HCV) v odpovědi na léčbu přípravkem Pegasys v dávce 180 μg. První fáze je pozorována 24-36 hodin po první injekci léčiva, druhá fáze se objeví v příštích 4-16 týdnech u pacientů se stabilní virologickou odpovědí. Ribavirin nemá žádný významný vliv na kinetiku viru v prvních 4-6 týdnů v těch pacientů, kteří dostávají a ribavirin kombinované terapie s peginterferonem alfa-2a nebo interferonem alfa.

Po jediné y / c injekci 180 mikrogramů peginterferonu přípravy alfa-2a zdravých osob, která jsou v séru po 3-6 h. Po 24 hodinách se dosáhne koncentrace v séru 80% maximální hodnoty. Absorpce peginterferonu alfa-2a prodloužena, Cmax v séru jsou zaznamenány 72 až 96 hodin po podání léčiva. Absolutní biologická dostupnost peginterferonu alfa-2a je 84% a je podobná jako interferon alfa-2a.

Peginterferon alfa-2a se nachází především v krvi a extracelulární tekutině. Objem distribuce v rovnovážném stavu (Vss) po zavedení IV je 6-14 litrů. Podle hmotnostní spektrometrie, tkáňové distribuce a autoradiolyuminografii získané ve studiích na krysách, peginterferon alfa-2a detekován ve vysokých koncentracích v krvi a v játrech, ledvinách a kostní dřeni.

Zvláštnosti metabolismu peginterferonu alfa-2a nebyly plně studovány. V experimentálních studiích bylo prokázáno, že u radioaktivních potkanů ​​se radioaktivně značená léčiva vylučuje hlavně ledvinami.

Systémová clearance peginterferonu alfa-2a u lidí je 100krát nižší než u interferonu alfa-2a.

Po intravenózním podání je terminál T1/2 u zdravých dobrovolníků je 60-80 hodin, ve srovnání s obvyklým interferonem 3-4 hodiny. Po podání sc terminál T1/2 - přibližně 160 hodin (od 84 do 353 hodin). Terminál T1/2 po podání SC nemusí vykazovat vylučování a trvání absorpce peginterferonu alfa-2a.

Pokud je podáván peginterferon alfa-2a jednou týdně 1 je zvýšení dávky související systémové expozice zdravých dobrovolníků a u pacientů s chronickou hepatitidou B a C. U pacientů s chronickou hepatitidou B nebo C 6-8 týdnů terapie s peginterferonem alfa-2a jednou týdně 1 dosaženou Css, což je 2-3krát vyšší než po jedné injekci. Po 8. týdnu léčby se zavedením léku jednou týdně nedochází k další kumulaci. Po 48 týdnech léčby byla Cmax a Cmin je 1,5-2. Koncentrace peginterferonu alfa-2a v séru se udržuje po celý týden (168 hodin) po podání.

Farmakokinetika u speciálních populací pacientů

Pacienti s poruchou funkce ledvin. Zhoršená funkce ledvin je spojena s mírným poklesem clearance (CL / F) a zvýšením T1/2.

U pacientů s CC 20-40 ml / min, je snížení clearance peginterferonu alfa-2a v 25% ve srovnání s pacienty bez renální dysfunkce. U pacientů s terminálním chronické selhání ledvin léčených hemodialýzy, dochází k poklesu clearance peginterferonu alfa-2a v 25-45%. Farmakokinetika léku byla podobná při jmenování přípravku Pegasys v dávce 135 mcg u pacientů s konečným stadiu renálního onemocnění as jmenováním 180 mcg pacientům bez poškození ledvin.

Paul. Po jedné injekci jsou farmakokinetické parametry přípravku Pegasys u žen a mužů srovnatelné.

Starší věk. U pacientů starších než 62 let po jedné s / c injekce Pegasys 180 mcg sací peginterferon alfa-2a se zpožděním, ale stabilní ve srovnání s mladými zdravými dobrovolníky (Tmax 115 hodin ve srovnání s Tmax 82 hodin). AUC se mírně zvyšuje u pacientů starších 62 let (1663 ng · h / mL ve srovnání s 1295 ng · h / mL), ale Cmax u pacientů mladších a starších než 62 let jsou stejné (9,1 ng / ml a 10,3 ng / ml). Na základě údajů o expozici, farmakodynamické odpovědi a snášenlivosti není nutné snížit počáteční dávku léku u těchto pacientů.

Pacienti s cirhózou a bez cirhózy. Farmakokinetika přípravku Pegasys u zdravých jedinců a pacientů s hepatitidou B nebo C je stejná. U pacientů s kompenzovanou cirhózou jsou farmakokinetické charakteristiky stejné jako u pacientů bez cirhózy (třída A na stupnici Child-Pugh).

Místo injekce. Podávání přípravku Pegasys by mělo být omezeno na oblast přední břišní stěny a stehna, jelikož stupeň vstřebávání, založený na AUC, byl při injekci do těchto oblastí o 20-30% vyšší. Koncentrace léku byla nižší ve studiích, v nichž byl Pegasys injikován s / c do oblasti ramen.

Chronická hepatitida C:

- chronická hepatitida C u dospělých pacientů s pozitivní HCV RNA, bez cirhózy nebo s kompenzovanou cirhózou, vč. a s klinicky stabilní souběžnou infekcí HIV (monoterapií nebo kombinací s ribavirinem).

Kombinace s ribavirinem u pacientů s chronickou hepatitidou C, kteří nebyli léčeni terapii, nebo předchozí neúčinnost monoterapii interferonem alfa (pegylovaným nebo nepegylovaným) a ribavirinem kombinované terapie.

Monoterapie je indikována v případě intolerance nebo kontraindikace na ribavirin.

Chronická hepatitida B:

- chronické hepatitidy B HBeAg pozitivní a HBeAg-negativních dospělých pacientů s kompenzovaným jaterním onemocněním, a příznaky virové replikace, zvýšená aktivita ALT a histologicky potvrzené zánět jater a / nebo fibrózy.

Těžké poškození jater;

Dekompenzovaná cirhóza jater;

- cirhóza Součet skóre ≥ 6 pacientů Child-Pugh současně infikovaných HIV-CHC za předpokladu, že zvýšení tento index není spojen s hyperbilirubinémie nepřímý důsledek brát léky, jako je atazanavir a indinavir;

- závažné kardiovaskulární nemoci ve stadiu dekompenzace, vč. s nestabilním, špatně kontrolovaným průběhem v předchozích 6 měsících;

- věk dětí do 3 let (protože obsahuje pomocnou látku benzylalkohol);

- období kojení;

- přecitlivělost na interferony alfa, geneticky upravené přípravky získané pomocí E. coli, polyethylenglykol nebo jakoukoli jinou složku léčiva.

Při kombinování přípravku Pegasys s ribavirinem je třeba vzít v úvahu kontraindikace pro ribavirin.

Pro pacienty starší 18 let

Léčba přípravkem Pegasys by se měla provádět pod dohledem kvalifikovaného lékaře, který má zkušenosti s léčbou chronické hepatitidy B a C.

Při kombinované léčbě s přípravkem Pegasys by měl být ribavirin použit v souladu s pokyny pro lékařské použití ribavirinu.

Standardní dávkovací režim

Lék je podáván jednou týdně do přední břišní stěny nebo stehna.

Před podáním přípravku je třeba zkontrolovat, zda nedochází k nečistotám a změnám barvy.

Pacienti by měli být pečlivě poučeni o významu řádného skladování a likvidace použitých materiálů a opatrnosti při opakovaném použití jakýchkoli jehel a stříkaček.

Chronická hepatitida B

U HBeAg-pozitivní a HBeAg-negativní chronické hepatitidy B je lék předepsán v jedné dávce 180 μg jednou týdně po dobu 48 týdnů.

Chronická hepatitida C

Pacienti, kteří nebyli dříve léčeni

Doporučená dávka přípravku Pegasys je 180 μg 1krát týdně v monoterapii nebo v kombinaci s ribavirinem (perorálně). Ribavirin by měl být užíván s jídlem.

Při kombinaci s ribavirinem trvá léčba a dávka ribavirinu v závislosti na genotypu viru (tabulka 1).

Tabulka 1. Dávkovací režim přípravku Pegasys a ribavirinu u pacientů s chronickou hepatitidou C.

Doba trvání léčby u pacientů s genotypem 1, která po 4 týdnech léčby je stanovena HCV RNA, by měla být 48 týdnů, bez ohledu na počáteční virovou zátěž.

Délka léčby po dobu 24 týdnů může být u pacientů zvažována:

- s genotypem 1 a počátečním nízkým virovým zatížením (≤ 800 000 IU / ml);

- s genotypem 4, u kterého ve 4. týdnu je výsledek detekce HCV RNA záporný a ve 24. týdnu zůstává negativní.

Celkové trvání léčby po dobu 24 týdnů však může být spojeno s větším rizikem recidivy než léčba po dobu 48 týdnů. Při zvažování trvání léčby u takových pacientů je třeba zvážit toleraci kombinované léčby a další prognostické faktory, jako je stupeň fibrózy. S ještě větší pozornost by měla přístup k problému zkrácení doby léčby u pacientů s genotypem 1 a nejprve vysokou virovou zátěží (> 800000 IU / ml), ve které v týdnu 4 výsledek určování HCV RNA negativní a zůstává negativní ve 24. týdnu, omezené dostupné údaje naznačují, že kratší doba léčby může mít velmi negativní dopad na trvalou virologickou odpověď. U pacientů s genotypem 2 nebo 3 a s detekovatelnou HCV RNA po 4 týdnech léčby bez ohledu na počáteční virovou zátěž by měla trvat 24 týdnů. Možné terapie snížení na 16 týdnů ve skupinách jednotlivých pacientů s genotypem 2 nebo 3, nízké virové zátěže (≤800 nejprve 000 IU / ml), HCV RNA není určena až 4 týdny, a zůstala záporná až 16 týdnů. Po 16ti týdenní léčbě může být spojené s 24-týdenní léčbou zvýšené riziko recidivy. Při uvážení trvání léčby u takových pacientů je třeba zvážit toleraci kombinované léčby a další klinické a prognostické faktory, jako je stupeň fibrózy. S ještě větší pozornost by měla přístup k problému zkrácení doby léčby u pacientů s genotypem 2 nebo 3 a původně vysokou virovou zátěží (> 800000 IU / ml), ve které 4 týdny výsledkem HCV RNA negativní, protože omezené údaje naznačují, že zkrácení doby trvání terapie může mít velmi negativní vliv na stabilitu virologické odpovědi.

Klinická data u pacientů s genotypy 5 a 6 jsou omezená, kombinovaná léčba přípravkem Pegasys a ribavirinem (1000/1200 mg) se doporučuje po dobu 48 týdnů.

Doporučená doba trvání monoterapii přípravkem Pegasys je 48 týdnů.

Pacienti, kteří byli dříve léčeni

Doporučená dávka přípravku Pegasys v kombinaci s ribavirinem je 180 μg jednou za týden. Dávka ribavirinu je 1000 mg / den (tělesná hmotnost 25 000 buněk / μl

Protilátky proti interferonu: u 1-5% pacientů, kteří dostávali přípravek Pegasys, byla zaznamenána tvorba neutralizačních protilátek proti interferonu. Stejně jako v případě jiné léčby interferonem byly u chronické hepatitidy B častěji pozorovány neutralizační protilátky proti interferonu. Korelace mezi výskytem protilátek a účinností léčby však nebyla odhalena.

Funkce štítné žlázy: léčba přípravkem Pegasys byla spojena s klinicky významnými změnami v laboratorních parametrech funkce štítné žlázy, která vyžadovala lékařskou intervenci. Frekvence výskytu těchto změn (4,9%) během léčby Pegasysem a jinými interferony je stejná.

Laboratorní indikátory pro koinfekci HIV-HCG. Navzdory skutečnosti, že fenomén hematologické toxicity (neutropenie, trombocytopenie, anémie) u pacientů infikovaných HIV-HCV jsou častější, většina z nich opravil změně dávky a použití růstových faktorů a předčasné zrušení terapie je zřídka potřebný. Snížení absolutního počtu neutrofilů pod 500 buněk / μl bylo pozorováno u 13% a 11% pacientů, kteří byli léčeni Pegasysem a Pegasysem / ribavirinem v monoterapii.

Snížení počtu krevních destiček pod 50 000 buněk / μl bylo pozorováno při monoterapii přípravkem Pegasys u 10% pacientů a při kombinované léčbě u 8%. U 7% pacientů, kteří dostávali monoterapii přípravkem Pegasys a 14% pacientů, kteří dostávali přípravek Pegasys / ribavirin, se vyskytla anémie (hemoglobin <10 г/дл).

Byly popsány případy předávkování přípravek Pegasys po podání léku po dobu dvou po sobě jdoucích dní (bez dodržování týdenního intervalu) a denního podávání po dobu jednoho týdne (celková dávka 1260 μg týdně). Nebyly zaznamenány žádné neobvyklé, závažné nežádoucí účinky související s léčbou.

V klinických studiích s karcinomem ledvin a chronickou myeloidní leukémií bylo léčivo podáváno v dávkách až 540 μg a 630 μg týdně. Známky toxicity omezující další použití v těchto dávkách byly slabost, zvýšená aktivita jaterních enzymů, neutropenie a trombocytopenie, které se mohou vyskytnout u konvenčních interferonů.

Neexistuje žádné specifické antidotum. Hemodialýza a peritoneální dialýza jsou neúčinné.

Studie interakcí byly prováděny pouze u dospělých. Mezi pacienty s chronickou hepatitidou C a Pegasisem a lamivudinem u pacientů s chronickou hepatitidou B nebyla mezi Pegasysem a ribavirinem žádná farmakokinetická interakce.

Terapie Pegasys 180 mikrogramů / týden po dobu 4 týdnů neovlivnila farmakokinetický profil tolbutamid, mefenytoin, debrizohina a dapson u zdravých dobrovolníků mužského pohlaví, což ukazuje, že in vivo Pegasys nemá vliv na metabolickou aktivitu izoenzymů cytochromu P450 2C9, 2C19, 2D6, 3A4.

Pegasys je středně silným inhibitorem aktivity izoenzymu 1A2 cytochromu P450, což představuje zvýšení AUC teofylinu o přibližně 25%. U pacientů, kteří současně dostávají teofylin a Pegasys, je nutné sledovat koncentraci teofylinu v séru a provést vhodnou korekci dávky teofylinu. Interakce mezi theofylinem a Pegasysem se zdá, že vrcholila s Pegasysem o více než 4 týdny později.

Ve farmakokinetické studii u 24 pacientů s chronickou hepatitidou C léčených přípravkem Pegasys v dávce 180 μg / týden. po dobu 4 týdnů bylo doprovázeno zvýšením průměrných hladin methadonových metabolitů (současná léčba metadonem v dávce 30 mg až 150 mg, medián 95 mg) o 10-15%. Klinický význam této interakce není stanoven. Při této kombinaci se doporučuje pozorně sledovat příznaky intoxikace metadonem. Zejména u pacientů užívajících vysoké dávky metadonu existuje riziko prodloužení QT intervalus.

V další 12-týdenní studie farmakokinetiky u 47 pacientů infikovaných HIV-HCV, jehož cílem bylo zjistit vliv ribavirinu na intracelulární fosforylaci několika nukleosidovými inhibitory reverzní transkriptázy (NRTI) (lamivudinu a zidovudinu nebo stavudin), není detekován jasný důkaz o lékové interakce. Nicméně kvůli výrazným výkyvům hodnot byly intervaly spolehlivosti poměrně široké. Současné podávání NRTI zjevně neovlivnilo expozici ribavirinu v plazmě.

Kombinace didanosinu a ribavirinu se nedoporučuje. Ribavirin zvyšuje expozici didanosinu a jeho aktivního metabolitu (5-dideoxyadenosin trifosfátovou) in vitro, což může vést k fatální selhání jater, periferní neuropatie, pankreatitida, symptomatické hyperlaktacidémií / laktátové acidózy.

Když byl zidovudin použit v komplexní léčbě HIV, hlášila se zhoršená anémie spojená s ribavirinem. Přesný mechanismus tohoto jevu je však ještě třeba určit. Vzhledem ke zvýšenému riziku anémie se současné užívání ribavirinu a zidovudinu nedoporučuje. Pokud je již zahájena kombinovaná antiretrovirová léčba, mělo by být zváženo ZDV, zvláště u pacientů, kteří měli v anamnéze anémii způsobenou zidovudinem.

Kombinace telbivudinu v dávce 600 mg / den a přípravku Pegasys v dávce 180 μg jednou týdně je spojena se zvýšeným rizikem periferní neuropatie, jehož mechanismus vývoje není znám. Není možné vyloučit zvýšené riziko vývoje periferní neuropatie a dalších interferonů (standardních i pegylovaných). Kromě toho dosud nebyla stanovena účinnost kombinace telbivudinu a alfa interferonů (pegylovaných nebo standardních).

Pokud je ribavirin použit v kombinaci s azathioprinem, je možný myelotoxický účinek azathioprinu. Ribavirin inhibuje inosin monofosfát dehydrogenázu, enzym podílející se na metabolismu azathioprinu. Na druhé straně potlačení aktivity tohoto enzymu vede ke zvýšení hladiny 6-methylthioinosinmonofosfátu, což je spojené s rizikem myelotoxicity u pacientů užívajících azathioprin.

Je možné podávat ribavirin v kombinaci s azathioprinem, pokud očekávaný přínos léčby překročí potenciální riziko. V takových případech je nezbytné pečlivé sledování krevní kompozice pro vývoj myelotoxicity. Pokud dojde k myelotoxicitě, kombinovaná léčba by měla být zrušena.

Je zakázáno kombinovat přípravek Pegasys s jinými léky, protože studie kompatibility nejsou k dispozici.

U některých pacientů, a to jak během léčby Pegasysem a tak 6 měsíců po ukončení léčby, byly pozorovány závažné nežádoucí účinky CNS: deprese, sebevražedné tendence a pokusy o sebevraždu. Při léčbě interferonem alfa byly pozorovány další vedlejší účinky CNS, včetně agresivní chování, někdy namířené proti jiným lidem (například vražedné myšlenky), zmatek, narušení duševního stavu. Měla by být věnována pozornost monitorování stavu pacientů (bez ohledu na věk) k identifikaci příznaků nebo symptomů duševních poruch. Pokud se takové příznaky vyskytnou, měl by být lékař vědom možného závažnosti těchto nežádoucích jevů a potřeby vhodné léčby. Pokud příznaky duševních poruch přetrvávají nebo se zhoršují nebo se odhalí sebevražedná nálada, doporučuje se ukončit léčbu přípravkem Pegasys a provést potřebnou léčbu.

Pokud se rozhodne o nutnosti léčby přípravkem Pegasys u pacientů s těžkými duševními chorobami (včetně anamnézy), měla by být léčba zahájena až po odpovídajícím vyšetření a léčbě duševní poruchy.

Pokud má být přípravek Pegasys použit v kombinaci s ribavirinem, měl by lékař vždy číst instrukce pro užívání ribavirinu.

Všichni pacienti měli před provedením klinických studií chronické hepatitidy C jaterní biopsii, avšak v některých případech (např. U pacientů s genotypem 2 nebo 3) je léčba možná bez histologického potvrzení. Před zahájením léčby je třeba vzít v úvahu současné klinické doporučení pro stanovení potřeby biopsie jater.

U pacientů s normální aktivitou ALT je progrese fibrózy zpravidla pomalejší než u pacientů se zvýšenou aktivitou ALT. To je třeba vzít v úvahu společně s dalšími faktory (genotyp viru hepatitidy C, extrahepatální projevy, riziko přenosu infekce apod.), Které ovlivňují rozhodnutí o vhodnosti léčby.

Laboratorní indikátory před a během léčby

Před zahájením léčby přípravkem Pegasys se všem pacientům doporučuje provést standardní klinické a biochemické krevní testy.

Zahájení terapie je možné s následujícími základními indikátory:

- počet destiček ≥ 90 000 buněk / μl;

- absolutní počet neutrofilů ≥ 1500 buněk / μl;

- kompenzovaná funkce štítné žlázy (TTG a T4 v normálních parametrech);

Pegasys (ve formě monoterapie nebo v kombinaci s ribavirinem) by měl být používán s opatrností, pokud je hemoglobin nižší než 12 g / dL.

Po zahájení léčby by měl být celkový klinický krevní test opakován po 2 a 4 týdnech a biochemické - po 4 týdnech; Laboratorní testy by měly být prováděny pravidelně během léčby.

V klinických studiích se při léčbě přípravkem Pegasys snížil jak celkový počet leukocytů, tak absolutní počet neutrofilů, obvykle od druhého týdne léčby. Postupné snížení absolutního počtu neutrofilů po 8 týdnech léčby bylo zřídka. Snížení absolutního počtu neutrofilů bylo po snížení dávky nebo stažení léku reverzibilní, u většiny pacientů se tento parametr vrátil do normálu po 8 týdnech a vrátil se na výchozí hodnotu u všech pacientů po přibližně 16 týdnech.

Léčba přípravkem Pegasys je spojena se snížením počtu krevních destiček, které se vrátily k výchozím hodnotám během sledovaného období po léčbě. V některých případech může být nutná změna dávky.

Stejně jako u jiných interferonů je třeba opatrně podávat Pegasus v kombinaci s jinými myelotoxickými léky.

V literatuře se objevují případy pancytopenie a suprese kostní dřeně 3-7 týdnů po nástupu ribavirinu v kombinaci s azathioprinem.

Myelotoxicita byla reverzibilní a zmizela během 4-6 týdnů po ukončení antivirové léčby CHC a azathioprinu. Po obnovení jedné z léčby (antivirové léčby nebo azathioprinu) se tento účinek v budoucnu nevyvíjel.

Je nutné zvážit možná rizika a přínosy Před zahájením léčby u pacientů s HCV s selhala předchozí terapie a terapie ukončena z důvodu hematologických nežádoucích účinků, protože používání přípravku Pegasys u těchto pacientů jsou špatně pochopeny.

Při užívání Pegasysu a jiných interferonů alfa byly abnormality funkce štítné žlázy nebo zhoršení již existujících onemocnění štítné žlázy. Před zahájením léčby přípravkem Pegasys by měly být vyšetřovány hladiny TSH a T4. Léčbu přípravkem Pegasys lze zahájit nebo pokračovat, pokud se hladina TSH udržuje v mezích normálních hodnot léčebně. Pokud existují klinické příznaky možné dysfunkce štítné žlázy, je nutné během léčby vyšetřit TSH.

Stejně jako při léčbě jinými léčivými přípravky z interferonu byly při užívání přípravku Pegasys pozorovány hypoglykémie, hyperglykémie a diabetes mellitus. U pacientů s těmito poruchami nejsou přístupné přiměřenou náhradu, nesmí začínat Pegasys monoterapii nebo kombinovanou terapii s Pegasys / ribavirin, a v případě podobných podmínek v průběhu léčby, musí být léčba ukončena.

Hypertenze, supraventrikulárních arytmií, městnavé srdeční selhání, bolesti na hrudi a infarktu myokardu spojené s léčba interferonem alfa, včetně přípravku Pegasys. Pacienti s kardiovaskulární patologií před zahájením léčby se doporučují, aby vytvořili EKG. V případě zhoršení kardiovaskulárního stavu by měla být léčba přerušena nebo zrušena. U pacientů s kardiovaskulárním onemocněním může anémie vést ke snížení dávky nebo ukončení užívání ribavirinu.

Zhoršená jaterní funkce

Při rozvoji jaterního selhání by měl být Pegasys zrušen. Stejně jako u jiných interferonů typu alfa byl pozorován nárůst aktivity ALT ve srovnání s výchozí hodnotou během léčby přípravkem Pegasys, včetně pacientů s virologickou odpovědí. Při progresivním nebo klinicky významném zvýšení aktivity ALT, a to navzdory snížení dávky nebo je-li toto zvýšení doprovázeno zvýšením hladiny přímého bilirubinu, je třeba léčbu přerušit.

Na rozdíl od chronické hepatitidy C dochází často k exacerbaci hepatitidy typu B jaterní choroby a je doprovázena přechodným a potenciálně významným zvýšením aktivity ALT. V klinických studiích bylo náhlé zvýšení aktivity ALT při léčbě přípravkem Pegasys u pacientů s CHB doprovázeno mírnými změnami v jiných laboratorních parametrech bez známky dekompenzované jaterní funkce. U poloviny případů náhlého zvýšení ALT aktivity, 10krát vyšší než UGN, byla dávka přípravku Pegasys snížena nebo byla léčba dočasně zrušena před normalizací indexu, zatímco u druhé poloviny pacientů byla léčba nezměněna. Doporučuje se monitorovat funkce jater častěji ve všech případech.

Při léčbě interferonem alfa se zřídka vyskytují závažné závažné hypersenzitivní reakce bezprostředního typu (například kopřivka, angioedém, bronchospasmus, anafylaxe). V případech vývoje těchto reakcí se léčba zruší a předepíše se okamžitě vhodná medikace. Přechodná vyrážka nevyžaduje ukončení léčby.

Při léčbě alfa interferonů byl popsán výskyt autoprotilátek a autoimunitních onemocnění. Pacienti s předispozicí k rozvoji autoimunitních onemocnění jsou vystaveni vysokému riziku. Pacienti se známkami nebo symptomy podobnými autoimunitním onemocněním by měli podstoupit důkladné vyšetření a přehodnotit poměr přínosu a rizika z pokračování léčby interferonem.

Horečka a infekce

Navzdory tomu, že horečka může být spojena s syndromu podobného chřipce, běžně spojené s terapie interferonem, je nutné vyloučit jiné příčiny přetrvávající horečka (zejména závažných bakteriálních, virových a plísňových infekcí), a to zejména u pacientů s neutropenií. Při užívání interferonů alfa, včetně přípravku Pegasys, byly hlášeny závažné infekce (bakteriální, virové, houbové). Okamžitě přiřaďte příslušnou specifickou terapii a zrušte Pegasys.

Stejně jako u jiných interferonem terapie při léčbě drogové Pegasys ve vzácných případech se retinopatie včetně krvácení sítnice, „Bavlna“ exsudátů, papily, optická neuritida, a trombózy tepen nebo žil sítnice.

Všichni pacienti před zahájením léčby by měli provést oftalmologické vyšetření k identifikaci patologie fundusu. Pokud máte stížnost na zhoršení zrakové ostrosti nebo zúžení zorného pole, okamžitě byste měli provést úplné oftalmologické vyšetření. Pacienti se souběžnými onemocněními zraku (např. Diabetická nebo hypertenzní retinopatie) by se měli podrobit dalším vyšetřením během léčby přípravkem Pegasys. V případě výskytu nebo zhoršení očního onemocnění by měla být léčba zrušena.

Změny v respiračním systému

Stejně jako u léčby interferonem alfa byly u přípravku Pegasys pozorovány nežádoucí účinky dýchacího systému, včetně dyspnoe, plicních infiltrátů, pneumonie a pneumonitidy. Pokud dochází k přetrvávajícím (pronikavým) infiltrámům nebo infiltrámům neznámého původu nebo pokud je funkce dýchání přerušena, je třeba terapii zrušit.

Změny z kůže

Použití alfa interferonů bylo spojeno s exacerbací nebo indukcí psoriázy a sarkoidózy. Pacienti s psoriázou Pegasys by měl být podáván s opatrností a s výskytem nebo zhoršením onemocnění zvážit zrušení léčby.

Před zahájením léčby byste měli pečlivě zvážit případné vedlejší účinky antiretrovirových léků, které pacient užívá společně s léky pro terapii HCV. U pacientů, kteří současně dostávali stavudin a interferon s ribavirinem nebo bez něj, byl výskyt pankreatitidy a / nebo laktátové acidózy 3%.

Pacienti s koinfekcí HIV-HCG, kteří dostávají vysoce aktivní antiretrovirovou terapii (HAART), mohou být vystaveni riziku vzniku laktátové acidózy. Proto je potřeba opatrnosti při přidávání přípravku Pegasys a ribavirinu k přípravku HAART.

U pacientů s koinfekcí a těžkou cirhózou užívajících přípravek HAART kombinovaná léčba ribavirinem a interferony včetně přípravku Pegasys zvyšuje riziko vzniku fatálního selhání jater. Základní charakteristiky, které mohou být spojeny s jaterní selhání u pacientů současně infikovaných s cirhózou a zahrnují: zvýšený obsah bilirubinu v séru, snížení hemoglobinu, zvýšenou alkalickou fosfatázou nebo snížení počtu krevních destiček, a ošetření s ddl.

Současné užívání ribavirinu a zidovudinu se nedoporučuje z důvodu zvýšeného rizika anémie.

Musí být pečlivě sledováni pro známky a příznaky jaterní dekompenzace (včetně ascitu, encefalopatie, krvácení z varixů, porucha jater syntetické funkce; měřících ≥7 bodů na stupnici Child-Pugh) u pacientů s koinfekcí. Ukazatel na měřítku Child-Pugh spolehlivě odráží přítomnost dekompenzace jater a může se pohybovat pod vlivem faktorů, jako nepřímé hyperbilirubinémie, hypoalbuminemia důsledku lékové terapie. Při rozvoji jaterní dekompenzace by měl být přípravek Pegasys okamžitě stažen.

Při podávání přípravku Pegasys pacientům s nízkým počtem CD4 + lymfocytů je třeba postupovat opatrně. Vzhledem k nedostatku údajů o účinnosti a bezpečnosti přípravku Pegasys u pacientů s koinfekcí HIV-HCG s počtem lymfocytů CD4 + méně než 200 buněk / μl.

Pacienti užívající kombinovanou léčbu s přípravkem Pegasys a ribavirinem prokázali patologii zubů a onemocnění parodontu, což může vést ke ztrátě zubů. Dlouhodobá léčba přípravkem Pegasys a ribavirinem může navíc způsobit suchost dutiny ústní, což má destruktivní vliv na zuby a sliznici úst. Pacienti by měli důkladně zubat zuby dvakrát denně a pravidelně podstupovat vyšetření u zubaře. U některých pacientů se může objevit zvracení, po kterém se doporučuje důkladně opláchnout ústa.

Použití peginterferonu jako dlouhodobé udržovací léčby (použití mimo zaznamenané indikace)

V randomizované kontrolované studii (HALT-C) u pacientů s chronickou hepatitidou C a fibrózou různých krocích nereagovali na předchozí terapii, monoterapie léku Pegasys v dávce 90 mikrogramů za týden po dobu 3,5 let není uvedeno významnou redukci fibrózy rychlost progrese nebo související s jejím klinickým jevem.

Použití v pediatrii

U dětí a dospívajících ve věku 5 až 17 let, které dostávaly přípravek Pegasis v kombinaci s ribavirinem, po 48 týdnech léčby byla pozorována retardace růstu a pokles tělesné hmotnosti. Po 2 letech po ukončení léčby pro snížení tělesné hmotnosti percentil 15 percentil a více ve srovnání s výchozí hodnotou byla pozorována u 16% dětí a procentuální růst pokles o 15 percentil a více - v 11% dětí.

Vliv na schopnost řídit vozidla a pracovat se stroji a mechanismy

Pegasys má slabý nebo jen malý vliv na schopnost řídit vozidla a pracovat s technikou. Pokud se objeví závratě, ospalost, zmatenost a slabost, měli byste přestat řídit vozidlo nebo pracovat se stroji a mechanismy.

Účinky přípravku Pegasys na plodnost nebyly studovány. Při přiřazování peginterferon alfa-2a, stejně jako ostatní interferonů alfa, pozorováno prodloužení menstruačního cyklu, se snížením a pozdějším nástupem maximální koncentrace 17p-estradiolu a progesteronu u zvířat. Po vysazení léčiva byla pozorována normalizace menstruačního cyklu.

Účinok peginterferonu alfa-2a na mužskou fertilitu nebyl studován. Zavedení interferonu alfa-2a po dobu 5 měsíců však neovlivnilo fertilitu u zvířat.

Teratogenní účinky přípravku Pegasys nebyly studovány. Použití interferonu alfa-2a vedlo k významnému zvýšení počtu spontánních potratů u opic rhesus. U potomků narozených včas nebyly zaznamenány žádné teratogenní účinky. Při léčbě přípravkem Pegasys, stejně jako s jinými interferony alfa, ženy v plodném věku měly by být použity účinné metody antikoncepce.

Pegasys by neměl být podáván během těhotenství.

Není známo, zda se peginterferon alfa-2a nebo jeho složky vylučují do mateřského mléka. Aby se zabránilo nežádoucím účinkům léku Pegasys a ribavirinu k dítěti během kojení by mělo být přerušeno nebo kojení nebo léčbu, přičemž v úvahu potenciální přínos léčby pro matku.

Pro kombinaci s ribavirinem: kategorie X.

Ve studiích na zvířatech byly zjištěny výrazné teratogenní účinky ribavirinu a schopnost způsobit úmrtí plodu. Ribavirin je kontraindikován u těhotných žen a u mužů, jejichž partneři jsou těhotní.

Ribavirinem by neměl být podáván, dokud negativní těhotenský test bezprostředně před předpokládaným zahájením léčby. Ženy plodnost nebo mužské partnera jsou schopny mít děti, by měly být informovány o teratogenní účinky ribavirinu a potřebou účinné antikoncepce (přinejmenším ve dvou rovinách) v průběhu léčby a po dobu šesti měsíců po léčbě (v souladu s pokyny lékařské použití ribavirinu).

Bezpečnost a účinnost léčiva děti a mladiství mladší 18 let není nainstalováno. Přípravek Pegasys pro podávání p / c obsahuje benzylalkohol, který může způsobit neurologické a jiné komplikace u kojenců a dětí do 3 let, někdy i smrtelných.

Kdy dekompenzován abnormální jaterní funkce Použití přípravku Pegasys nebylo studováno.

Pacienti s cirhózou jater (třída A podle Child-Pugh) nepotřebují úpravu dávky.

Při postupném zvyšování hodnoty ALT ve srovnání s předběžnou léčbou by měla být dávka přípravku Pegasys nejprve snížena na 135 μg. Pokud aktivita ALT nadále stoupá navzdory poklesu dávky nebo je doprovázena zvýšením koncentrace bilirubin nebo známkami dekompenzace jaterního procesu, léčivo by mělo být přerušeno.

Pacienti s chronickou hepatitidou B mohou mít přechodné zvýšení ALT, někdy překračující horní hranici normy o faktor 10, což může naznačovat imunitní clearance. Pokračující léčba vyžaduje častější kontrolu ALT. Pokud je dávka snížena nebo pokud je přípravek Pegasys dočasně stažen, může být léčba pokračována nebo obnovena po normalizaci aktivity ALT.

Nechte starší pacienti neodpovídá úprava doporučené dávky (180 μg 1 čas / týden).