Hepa-Merz - návod k použití, analogy, hodnocení a forem uvolňováním (tablety nebo pelety (granule), 3g, koncentrát nebo práškových injekce do ampule pro injekce) příprava pro léčbu jaterního onemocnění u dospělých, dětí a v těhotenství. Složení

Léčba

V tomto článku si můžete přečíst pokyny pro použití drogy Hepa-Mertz. Prezentovány jsou recenze návštěvníků webu - spotřebitelé tohoto léku, stejně jako názory lékařů odborníků na použití hepatoprotektoru Hepa-Merz v jejich praxi. Hodně aktivně ptát přidávat své vlastní názory v přípravku: pomoc, nebo nepomůže lék, jak se zbavit nemoci, které byly pozorovány komplikace a nežádoucí účinky nemusí být deklarované výrobcem v souhrnu. Analogy Gep-Merz za přítomnosti existujících strukturních analogů. Používá se k léčbě onemocnění jater u dospělých, dětí, stejně jako během těhotenství a kojení. Složení přípravku.

Hepa-Mertz - hypoammonemické léky. Má detoxikační účinek, což snižuje zvýšené množství amoniaku v těle, zejména u onemocnění jater. Působení léku spojené s jeho účast v Krebsově tvorby močoviny ornithin cyklu (cyklus aktivuje vratná enzymovou aktivitu jaterních buněk: ornithin carbamoyltransferase a karbamoyl-syntázy). Podporuje produkci inzulínu a růstového hormonu. Zlepšuje metabolismus bílkovin u nemocí vyžadujících parenterální výživu. Pomáhá snížit astenické, dispenzativní a bolestivé syndromy, stejně jako normalizaci zvýšené tělesné hmotnosti (se steatózou a steatohepatitis).

Složení

L-ornitin L-aspartát + pomocné látky.

Farmakokinetika

Ornithin aspartát disociuje do jeho složek - aminokyselin ornithinem a aspartátu, které jsou absorbovány v tenkém střevě prostřednictvím aktivní transport přes střevní epitel. Vylučuje se v moči cyklem tvorby močoviny.

Indikace

  • akutní a chronické onemocnění jater, doprovázené hyperamonemií;
  • hepatální encefalopatie (latentní nebo těžká), vč. v komplexní terapii duševních poruch (prekoma a koma);
  • steatóza a steatohepatitis (různých původů);
  • jako nápravná přísada k přípravkům pro parenterální výživu u pacientů s nedostatkem bílkovin.

Formy uvolnění

Granule pro přípravu roztoku pro orální podání 3 g (někdy mylně nazývané tablety nebo granule).

Koncentrát pro přípravu roztoku pro infuze (injekce v ampulích pro injekci) (někdy mylně označován jako prášek).

Instrukce pro použití a schéma využití

Lék je podáván vnitřně 1-2 balení granulí rozpuštěných ve 200 ml kapaliny, 3x denně po jídle. Průběh léčby je 10 až 30 dní a závisí na závažnosti onemocnění.

Intravenózně se injikuje až do 40 ml (4 ampule) denně a rozpustí se obsah ampulí v 500 ml infuzního roztoku.

U hepatální encefalopatie (v závislosti na stupni závažnosti onemocnění) se iv injektuje až 80 ml (8 ampulí) denně.

Doba infuze, frekvence a trvání léčby se stanoví individuálně. Maximální rychlost infuze je 5 g / h.

Doporučuje se rozpustit nejvýše 60 ml (6 ampulí) léku v 500 ml infuzního roztoku.

Nežádoucí účinek

  • nevolnost, zvracení;
  • bolest břicha;
  • plynatost;
  • průjem;
  • bolest v končetinách;
  • alergické reakce.

Kontraindikace

  • těžká renální nedostatečnost (sérový kreatinin vyšší než 3 mg / 1 dl);
  • období kojení (kojení);
  • věk dětí (kvůli nedostatečným údajům);
  • přecitlivělost na složky léku.

Použití v těhotenství a laktaci

Léčba by měla být užívána opatrně v těhotenství.

Lék je kontraindikován k použití během kojení.

Zvláštní instrukce

Pokud je nauzea nebo zvracení, měli byste snížit rychlost léku.

Dopad na schopnost řídit vozidla a řídit mechanismy

U hepatální encefalopatie je třeba dbát na řízení vozidel a dalších potenciálně nebezpečných aktivit vyžadujících zvýšenou koncentraci pozornosti a rychlosti psychomotorických reakcí.

Lékové interakce

Léková interakce léku Hepa-Merz není popsána.

Analogy léku Gepa-Mertz

Strukturní analogy účinné látky:

Analogy pro farmakologickou skupinu (hepatoprotektory):

  • L-methionin;
  • S-adenosylmethionin;
  • Antraliv;
  • Berlition;
  • Bondjigar;
  • Brentzialle forte;
  • Vitanorm;
  • Gepabén;
  • Hepatosan;
  • Hepatofalk rostlina;
  • Hepafor;
  • Heptor;
  • Heptral;
  • Heptrog;
  • Glutargin;
  • Glutargin alkoklin;
  • Dipan;
  • Covechol;
  • Karsil;
  • Karsil Forte;
  • Kedrostat;
  • Cryomelt MN;
  • L-ornitin-L-aspartát;
  • Laennek;
  • Legalon;
  • Liv 52;
  • Livedoksa;
  • Livolife Forte;
  • Kyselina lipoová;
  • Lipoid;
  • Maxar;
  • Methionin;
  • Metrop;
  • Milife;
  • Moliksan;
  • Octolipen;
  • Progepar;
  • Resalute Pro;
  • Ropren;
  • Sibektan;
  • Silegon;
  • Silibinin;
  • Sylimar;
  • Silymarin;
  • Sirepard;
  • Thiolipon;
  • Tiotriazolin;
  • Tyqveol;
  • Urdoks;
  • Urso 100;
  • Ursodez;
  • Kyselina ursodeoxycholová;
  • Ursodex;
  • Ursuliv;
  • Ursor;
  • Ursosan;
  • Ursofalk;
  • Phosphogliv;
  • Phosphogliv Forte;
  • Phosphontsiale;
  • Hepabos;
  • Holudexan;
  • Exxhol;
  • Erbisol;
  • Eslidin;
  • Essentiale N;
  • Essentiale forte N;
  • Esenciální fosfolipidy;
  • The Essler;
  • Essliver forte.

Recenze hotelu Hepa-Mertz

Výrobek: granule, koncentrát

Nadia (pozitivní zpětná vazba)

Přes všechny nedostatky, velmi efektivní a stojí za velmi vysokou cenu

Mám chronickou cholestázu - stagnaci žluči v játrech, jinými slovy. Pokud jste slyšeli o svědění v játrech, formálně o této nemoci znáte. První příznaky byly toto velmi svědění v játrech a vzhled malých červených krtků na těle. Bylo to hodně z nich šel k doktorovi, předala analýz a našel zklamáním diagnoz.Terapevt Hepa-Merz okamžitě objednat, ale to může dovolit není všechno, stojí to trochu drahé. Pro 10 sáčků (uvnitř je granule) je třeba zaplatit asi 800 rublů a při mém závažném onemocnění je nutné vypít 2-3 sáčky denně. máš pocit, že to dopadne na peněženku? Takže je lepší, aby se více balíčků, takže vygodnee.Rastvoryayutsya pelety je velmi snadné (přidá se 200 ml vody, tepla), příchuť řešení je nechutné, samozřejmě, po jídle ním zvedal žaludek. Byl jsem léčen pouze měsíc, ale cítil jsem sílu vedlejších účinků. V podstatě se jednalo o nevolnost a nadýmání - o malý počet vedlejších účinků, ale tady je síla - být zdravý. Celodenní nevolnost, plynatost - po celou dobu, takže nebylo moc příjemné žít - nejste doma, půjdete do práce. Ale pořád jen za měsíc mi droga moc pomohla - je to opravdu velmi efektivní, její cena stojí za to. Svědění se začalo v zásadě po uplynutí pouhého týdne ustoupit a rozptyl červených krtků po dvou začal zmizet. Nebezpečí v cholestázou, že máte věčný poruchy trávení, průjem, živiny nejsou řádně absorbovány - ve vyspělých případů osteoporózy u lidí dokonce začal kvůli nestrávené vitaminu D. Nedávno jsem se stal akutní je tento problém - evidentně vypustil stejnou nemoc, Myslel jsem, že hnací průjmy jsou z výživy. Takže neformované výkaly, jejichž vůně narazí i obyvatelé kanalizačního systému, Hepa-Mertz vyloučil. Není to okamžitě, tento proces byl pomalejší, ale trvalo to tři týdny, než se židle stala normální - poprvé po dlouhou dobu.

Hepa-Mertz

Formy uvolnění

Instrukce Gepa-Mertz

Gepa-Merz je německý originální hepatoprotektor používaný k léčbě akutních a chronických hepatálních patologií, stejně jako jaterní encefalopatie.

V uplynulých několika desetiletích se křivka výskytu hepatálních patologií výrazně shromáždila. Nemůže být řečeno, že současná medicína sedí současně se složenými rukama: důkladná studie mechanismu poškození jater, alkoholu a autoimunitní etiologie umožnila výrazný pokrok ve své diagnostice a léčbě. Nicméně onemocnění jater zůstává jednou z hlavních příčin zdravotního postižení, zdravotního postižení a úmrtnosti. Preparát hepa-merz obsahuje dvě aktivní aminokyseliny: diaminovanol (ornitin) a aspartikum (aspartát), které určují farmakologické vlastnosti tohoto léčiva. Nejčastěji je hepa-mertz předepsán pro hepatální encefalopatii, což komplikuje průběh onemocnění jater (obvykle cirhózy) a zhoršuje jejich prognózu. Jak víte, 5leté přežití pacientů s jaterní cirhózou komplikované hepatální encefalopatií je pouze 25%. Hlavním faktorem vývoje hepatické encefalopatie je vysoká hladina amoniaku v krvi, která má přímý účinek na centrální nervový systém a potenciuje řadu dalších negativních faktorů. Vysoká hladina amoniaku je založena na nerovnováze mezi jeho tvorbou a využitím. V těle se vytváří amoniak v důsledku odstranění aminoskupin z molekul aminokyselin, rozkladu močoviny a dalších dusíkatých sloučenin v tlustém střevě. Využití amoniaku probíhá z větší části při reakcích cyklu Krebs-Henzelyte (tzv. Ornitinový cyklus) v játrech a syntézou glutaminu v játrech a svalů. Onemocnění jater v mnoha ohledech omezuje jeho schopnost neutralizovat amoniak.

V tomto ohledu musí své povinnosti přijmout svaly. Použití léku Merz hepatitida vede k aktivaci enzymů podílejících se na využití amoniaku v játrech a svalech, zvyšují stabilitu proteinu, která umožňuje pacientovi zachovat běžnou stravu a zabránit ztrátě svalové hmoty. Kromě toho Hepa-Merts přispívá k normalizaci procesu biosyntézy bílkovin v játrech. Jak je známo, pro výkon jaterní funkce protein-syntetická, potřebuje aminokyseliny a nukleové kyseliny. Hepa-Merts zvyšuje obsah obou látek a stimuluje proces biosyntézy bílkovin. Jak ukázaly klinické studie léku, zvyšuje syntézu proteinů ve svalech pacientů trpících cirhózou. Proto je jmenování Hepa-Mertz oprávněné pro všechny hyperkatabolické stavy, vč. chronické onemocnění jater, nedostatek bílkovin jakékoli etiologie, vyčerpání, chronické infekce. Navíc ornitin a aspartát jsou substrátem cyklu Krebs-Henzelyte, během kterého je amoniak zneškodněn. Tento cyklus je spojeno s cyklem trikarboxylových kyselin (alternativní název - Krebsův cyklus, ale tentokrát bez Henzeleyta), který je hlavním dodavatelem energie v těle.

Tak, hepatitis-Merz má různé farmakologické účinky: zlepšuje přenositelnost protein má anabolický efekt se zapíná, buňky a aspartát, zahrnuté v jeho složení, mimo jiné zvyšuje propustnost membrán pro buňku hořčíku, čímž poskytuje membránu stabilizující, a tudíž antioxidant akce. Druhá je zvláště důležitá u pacientů s chronickými jaterními onemocněními alkoholické etiologie.

Gepa-Merz recenze

Na naší stránce získáte informace o lécích, jako je Gepa-Merz, o jeho vlastnostech, indikacích a negativních důsledcích na tělo.
Aktivní složkou přípravku je ornitin aspartát. Jedná se o velmi silný hepatoprotektor. Pomáhá rozvíjet inzulín a somatotropin, odstraňuje toxiny z jater a nadměrné množství amoniaku v plazmě.
Odstranění léku z těla se vyskytuje v moči.
Droga je velmi kvalitní; země původu - Německo, Merz Pharma GmbH Co. KGaA.

Je droga registrována?: podívejte se na ☜

Tento přípravek byl přidán: 2009-12-30.
Pokyn aktualizován: 2016-06-05

Analogy a náhrady

☠ Pozor prosím! Léčivé drogy - jak chovat Rusy nebo co nemůžeš utrácet peníze!

Stručný návod k použití, kontraindikace, složení

Indikace (z čeho pomáhá?)
Hepatitida, cirhóza, steatóza, jaterní kóma, jiná onemocnění jater, příchod kriticky malého množství bílkovin v těle, selhání ledvin, přejídání, zneužívání alkoholu.

Kontraindikace
Těžká forma selhání ledvin.
Nesnášenlivost látek vstupujících do Gepa-Merz.

Způsob aplikace (dávkování)
Granule: obsah balení rozpusťte ve sklenici vody, po jídle vypijte dvakrát nebo třikrát denně (v závislosti na účelu).
Ampulky: intravenózně, obvykle se podávají 4 ampule s vážným průběhem onemocnění - až 8 ampulí denně.

Zvláštní pokyny (varování)
Před intravenózní injekcí by neměl obsah rozpustit více než 6 ampulí v 0,5 l infuzního roztoku.
Před použitím drogy budete určitě potřebovat konzultaci se svým lékařem.
Děti a těhotné ženy by měly být používány s opatrností. Během kojení se léčí pouze podle pokynů.
Během léčby je třeba zabránit řízení dopravy.
Hepa-Merz lze smíchat pouze s roztoky pro infuze. Nedoporučuje se interferovat s jinými léky. Zvláště nedoporučujeme, aby interferovali s vitamínem K a antibiotiky.
Uchovávejte při teplotě 22-26 ° C, na místech, které nejsou pro děti přístupné.
Dovolená na předpis.

Nežádoucí účinky
Droga je častěji tolerována, ale existují alergie, kožní vyrážky, bolesti kloubů a někdy s trávením. V takových případech je indikováno stažení léčivého přípravku.

Předávkování
Poruchy z gastrointestinálního traktu. V tomto případě nutně léčba symptomů, výplach žaludku, příjem sorbentů.

Forma vydání
Koncentrát pro roztok, který má být aplikován do krevního oběhu, v dávce 500 mg / ml, 10 ampulí po 10 ml na balení.
Granule na přípravu pitného roztoku o obsahu 3 gramů, 30 balení v balení.

Doporučení / přehledy lékařů: máme na našich stránkách velkou část konzultací, kde 21 případů pacientů a lékařů diskutuje o drogě Gepa-Merz - viz

Hepa-Mertz

Popis je aktuální 09/03/2014

  • Latinský název: Hepa-Merz
  • ATX kód: A05BA
  • Aktivní složka: Ornitin (ornitin)
  • Výrobce: Merz Pharma GmbH Co. KGaA (Německo)

Složení

V jednom sáčku obsahuje 5 g směsi granulí pro přípravu roztoku Hepa-Merz, který obsahuje 3 g. ornitin aspartát (účinná léková sloučenina), jakož i následující pomocné látky: E110 (oranžové žluté barvivo), oranžová a citronová příchuť, cyklamát sodný, levulosa, sacharin a polyvinylpyrrolidon.

V jednom ampulovém koncentrátu pro přípravu roztoku Hepa-Mertz je 5 g. ornitin aspartát, stejně jako až 10 ml. voda pro vstřikování (pomocné připojení).

Forma vydání

Granulujte (směs Hepa-Mertzových granulí bílé a oranžové barvy) pro přípravu roztoku je balena v sáčcích po 5 g. Jedna krabička obsahuje 30 sáčků.

Koncentrujte jsou vyráběny v ampulích z tmavého skla s nominálním objemem 10 ml. Jedna balení obsahuje 10 ampulí.

Farmakologický účinek

Látka má hepatoprotektivní farmakologický účinek na lidské tělo. Hepa-Mertz se týká hypoazotemické farmakoterapeutické skupiny léčiv.

Farmakodynamika a farmakokinetika

Aktivní složka ornitin aspartát, Gepa-Mertsa se účastní biosyntéza od amoniak močovina (cyklus Orbithin Krebs), a také přispívá k STG a inzulínu, zrychluje proteinový metabolismus, zlepšuje funkci jater (detoxikační účinek) a snižuje úroveň amoniaku v krvi.

Lék je rychle vstřebáván do žaludku a vstupuje do krevního oběhu intestinálního epitelu a vylučuje se z těla močí.

Indikace k použití Hepamerz

Indikace pro použití přípravku Hepa-Mertz jsou:

  • onemocnění jater, včetně chronické nebo akutní formy, doprovázenéhyperamonemie;
  • hepatické encefalopatie.

Jako součást komplexní terapie se lék užívá k léčbě zhoršené vědomí (coma nebo stavu prekoms). Kromě toho Hepa-Merz působí jako opravná přísada ve stravě pacientů s nedostatek bílkovin.

Lék lze odstranit intoxikace at otravou alkoholem.

Kontraindikace

Lék je kontraindikován, když porucha funkce ledvin (s obsahem krve 3 mg / 100 ml. kreatin).

Nežádoucí účinky

Je třeba poznamenat, že takové možné vedlejší účinky léku jako nauzea, alergické vyrážky na kůži a zvracení jsou velmi vzácné.

Gepa-Merz, návod k použití (metoda a dávkování)

V souladu s pokyny pro použití přípravku Hepamerz se doporučuje lék po jídle. Pro přípravu jednorázové dávky léčiva je třeba smísit 200 ml. voda (lépe než pokojová teplota) s jedním sáčkovým balením obsahujícím 5 g práškového granulátu.

Hep-Mertz řešení pro infuze podávané intravenózně v dávce rovnající se 20 g (tj. 4 ampule léčiva) denně. Doporučená průměrná denní terapeutická dávka léku může být zvýšena na maximálně 8 ampulí (40 gramů) denně.

Léčba Gepa-Merz se neuvolňuje ve formě tablet.

Předávkování

Zvýšené vedlejší účinky léku mohou signalizovat předávkování přípravkem Hepa-Merz. V této situaci nejprve přestat užívat tento lék. Pacienti se umyjí žaludkem, jsou symptomaticky léčeni a předepisováni aktivního uhlí.

Interakce

V současné době neexistují žádné informace o interakci léků mezi přípravkem Hepa-Mertz a jinými léky.

Obchodní podmínky

Volná pracovní povolení od lékáren.

Podmínky skladování

Uchovávejte mimo dosah dětí při teplotě nepřesahující 25 ° C.

Datum vypršení platnosti

Zvláštní instrukce

Před přímým intravenózním podáním přípravku Hepa-Merz by se nemělo současně rozpustit více než 6 ampul (500 ml infuzního roztoku) léku. Pro vyloučení zvracení a nevolnost je nutné optimalizovat rychlost podávání léku.

Během užívání léku k léčbě hepatické encefalopatie doporučuje se pacientům, aby se zdržely řízení vozidel a aby nepracovali s potenciálně nebezpečnými mechanismy a aby se nezabývali aktivitami vyžadujícími zvýšenou koncentraci pozornosti a kromě rychlé duševní reakce.

Analogy Gep-Merts

Konstrukční analogy Hepa-Merz a jsou zvažovány Ornitsetil, stejně jako Ornitin.

Synonyma

Během těhotenství a laktace

I když těhotenství a nepřijmou absolutní kontraindikace užívání přípravku Hepa-Merts, užívání drogy během tohoto období by mělo být pod dohledem lékaře. Při užívání léků se doporučuje ukončit léčbu kojení.

Recenze Gepa-Mertse

Lidé, kteří užívali lék, mají většinu pozitivní zpětné vazby na fóru o drogě, přičemž poukazují na jeho účinnost a malý počet kontraindikací, stejně jako vedlejší účinky. Při hodnocení podle názoru Hepa-Merz je tato droga vhodná pro širokou škálu pacientů, včetně dětí a starších osob.

Cena Gepa-Mertsa, kde koupit

Náklady na léčbu přípravkem Hepamerz se liší podle oblasti a formy uvolňování léků. V lékárnách lze tento lék zakoupit bez lékařského předpisu.

Průměrná cena Hepamerza v ampulích (v balení 10 kusů po 10 ml) je 3000 rublů.

Balení granulátu (10 sáčků, 5 mg každý) bude stát asi 650-700 rublů.

Hepa-Mertz

Najděte lékárnu a zakoupit Gepa-Merz od 552R

Hepa-Mertz Instruction
Vyberte formulář pro uvolnění

Pokyn GEPA-MERZ
Koncentrát pro přípravu roztoku pro infuze

Koncentrát pro přípravu roztoku pro infuze transparentní, světle žluté barvy.

Pomocné látky: voda d / a.

10 ml - ampulky z tmavého skla (10) - lepenkové krabice.

Hypoammonemikum. Snižuje zvýšené množství amoniaku v těle, zejména u onemocnění jater. Účinek léčiva je spojen s jeho účastí v ornitinovém cyklu tvorby močoviny Krebs (tvorba močoviny z amoniaku).

Podporuje produkci inzulínu a růstového hormonu. Zlepšuje metabolismus bílkovin u nemocí vyžadujících parenterální výživu.

Vylučuje se v moči cyklem tvorby močoviny.

- akutní a chronické onemocnění jater, spojené s hyperamonemií;

- jaterní encefalopatie, vč. v komplexní terapii duševních poruch (prekoma a koma);

- jako korektivní přísada přípravků na parenterální výživu u pacientů s nedostatkem bílkovin.

- selhání ledvin závažného stupně (sérový kreatinin> 3 mg / 1 dl);

- období laktace (kojení);

- přecitlivělost na složky léku.

Léčba by měla být užívána opatrně v těhotenství.

Lék je kontraindikován k použití během kojení.

V / injekci do 40 ml (4 ampéry) / den, rozpuštění obsahu ampulí v 500 ml infuzního roztoku.

Kdy hepatické encefalopatie (v závislosti na stupni závažnosti stavu) iv injekčně podáván až 80 ml (8 ampér) / den.

Doba infuze, frekvence a trvání léčby se stanoví individuálně. Maximální rychlost infuze je 5 g / h.

Doporučuje se rozpustit nejvýše 60 ml (6 ampér) léku v 500 ml infuzního roztoku.

Z trávicího systému: v některých případech - nevolnost, zvracení.

Ostatní: alergické reakce.

Symptomy: zvýšená závažnost nežádoucích účinků.

Léková interakce léku Hepa-Merz není popsána.

Pokud je nauzea nebo zvracení, měli byste snížit rychlost léku.

Dopad na schopnost řídit vozidla a řídit mechanismy

U hepatální encefalopatie je třeba dbát na řízení vozidel a dalších potenciálně nebezpečných aktivit vyžadujících zvýšenou koncentraci pozornosti a rychlosti psychomotorických reakcí.

Lék by měl být uchováván mimo dosah dětí při teplotě nejvýše 25 ° C. Doba použitelnosti - 5 let.

Droga je uvolněna na předpis.

Informace jsou poskytovány lékařem "Vidal".
Poslední aktualizace popisu 09/28/2011

Pokyn GEPA-MERZ
Granule pro roztok pro orální podání

Granule pro roztok pro orální podání ve formě směsi oranžových a bílých granulí.

Pomocné látky: bezvodá kyselina citrónová, citron, pomerančové aroma, sodná sůl sacharinu (sodná sůl sacharinu), cyklamát sodný, žluť barvivo, polyvinylpyrrolidon (povidon), fruktóza (ovocný cukr).

5 g - sáčky (10) - lepenkové krabice.
5 g - sáčky (30) - lepenkové krabice.

pro orální podání

Hypoammonemikum. Snižuje zvýšené množství amoniaku v těle, zejména u onemocnění jater. Účinek léčiva je spojen s jeho účastí v ornitinovém cyklu tvorby močoviny Krebs (tvorba močoviny z amoniaku).

Podporuje produkci inzulínu a růstového hormonu. Zlepšuje metabolismus bílkovin u nemocí vyžadujících parenterální výživu.

Ornithin aspartát disociuje do jeho složek - aminokyselin ornithinem a aspartátu, které jsou absorbovány v tenkém střevě prostřednictvím aktivní transport přes střevní epitel. Vylučuje se v moči cyklem tvorby močoviny.

- akutní a chronické onemocnění jater, spojené s hyperamonemií;

- jaterní encefalopatie (latentní nebo těžká).

- selhání ledvin závažného stupně (sérový kreatinin> 3 mg / 1 dl);

- období laktace (kojení);

- přecitlivělost na složky léku.

Léčba by měla být užívána opatrně v těhotenství.

Lék je kontraindikován k použití během kojení.

Lék je podáván uvnitř 1 balení granulí rozpuštěných ve 200 ml kapaliny, 2-3x denně po jídle.

Z trávicího systému: v některých případech - nevolnost, zvracení.

Ostatní: alergické reakce.

Symptomy: zvýšená závažnost nežádoucích účinků.

Léčba: výplach žaludku, příjem aktivního uhlí, provedení symptomatické léčby.

Léková interakce léku Hepa-Merz není popsána.

U hepatální encefalopatie je třeba dbát na řízení vozidel a dalších potenciálně nebezpečných aktivit vyžadujících zvýšenou koncentraci pozornosti a rychlosti psychomotorických reakcí.

Lék by měl být uchováván mimo dosah dětí při teplotě nejvýše 25 ° C. Doba použitelnosti - 5 let.

Droga je schválena pro použití jako OTC produkt.

Informace jsou poskytovány lékařem "Vidal".
Poslední aktualizace popisu 09/28/2011

Pokyn GEPA-MERZ
Granule pro roztok pro orální podání

granule d / maziva. r-ra d / požití 3 g / 5 g: sáčky 10 nebo 30 ks.

Granule pro roztok pro orální podání ve formě směsi oranžových a bílých granulí.

[Pring] Bezvodá kyselina citronová, citronové aroma, pomerančové aroma, sacharin sodný (sodnou sůl sacharinu), cyklamát sodný, žluť barvivo, polyvinylpyrrolidon (povidon), fruktóza (ovocný cukr).

5 g - sáčky (10) - lepenkové krabice.
5 g - sáčky (30) - lepenkové krabice.

Informace jsou poskytovány lékařem "Vidal".
Poslední aktualizace popisu 09/28/2011

Pokyn GEPA-MERZ
Koncentrát pro přípravu roztoku pro infuze

konc. d / prigot. r-ra d / inf. 5 g / 10 ml: amp. 10 ks.

Koncentrát pro přípravu roztoku pro infuze transparentní, světle žluté barvy.

Gepa Mertzová

Hepa-Merz - léčivo, které má hepatoprotektivní a detoxikační vlastnosti, který je složen z aminokyselin: ornithin a aspartát. Tyto aminokyseliny pomáhají přeměnit amoniak na glutamin a močovinu.

Ornitin je katalyzátorem enzymů a základem pro syntézu močoviny. Gepa-Merz je navíc schopen aktivovat ornitinový cyklus stejné tvorby močoviny, což také ovlivňuje snížení hladiny amoniaku. Lék také optimalizuje metabolismus bílkovin a podílí se na tvorbě inzulínu a STH.

V tomto článku budeme zvažovat, proč lékaři jmenují Gepa-Merz, včetně pokynů pro použití, analogy a ceny tohoto léku v lékárnách. REÁLNÍ PŘIPOMÍNKY lidí, kteří již využili Hepa-Merz, si můžete přečíst v komentáři.

Složení a forma uvolnění

Koncentrát se vyrábí v ampulích z tmavého skla s jmenovitým objemem 10 ml. Jedna balení obsahuje 10 ampulí. Granulát (směs Hepa-Mertzových granulí bílé a oranžové barvy) pro přípravu roztoku se balí do sáčků po 5 g. Jedna krabička obsahuje 30 sáčků.

  • Jeden sáček obsahoval směs 5 g granulí pro přípravu roztoku, Hepa-Merz, který je obsažen ve složení 3 g ornithinu aspartátu (aktivní léčivo), a následující pomocné látky: E110 (oranžově žluté barvivo), pomeranč, a citronovou příchuť, cyklamát sodná, levulózová, sacharinová a polyvinylpyrrolidonová.
  • V jednom ampulovém koncentrátu pro přípravu roztoku Hepa-Mertz je 5 g ornitinového aspartátu, stejně jako až 10 ml. voda pro vstřikování (pomocné připojení).

Klinicko-farmakologická skupina: hypoammonemikum. Má hepatoprotektivní farmakologický účinek na lidské tělo.

Indikace k použití Hepa-Mertz

V přípravě Hepa-Merz mají určité indikace: akutní a chronické jaterní onemocnění doprovázené hyperamonemií (hepatitida, cirhóza, mastné, toxické poškození jater); hepatická encefalopatie (latentní a výrazná), zejména jako součást komplexní terapie pro zhoršené vědomí (prekoma) nebo kóma; porušení detoxikace jater (přejídání a pití alkoholu).

Farmakologický účinek

Má detoxikaci a hepatoprotektivní vlastnosti. Složení léku Hepa-Merz obsahuje dvě aminokyseliny: aspartát (L-aspartát) a ornitin (L-ornitin), kterým se přeměňuje amoniak na močovinu a glutamin.

Ornitin působí jako katalyzátor enzymů karbamoylfosfátsyntetázy a ornitinkarbamoyltransferázy a je také základem pro syntézu močoviny. Hepa-Merz navíc aktivuje ornitinový cyklus tvorby močoviny, který také přispívá ke snížení hladiny amoniaku.

Návod k použití

V závislosti na způsobu vydání Gepa-Merz se pokyny pro použití liší.

  • Granule Gepa-Merz vezmou po jídle 1-2 balení granulí rozpuštěných ve 200 ml kapaliny, třikrát denně.
  • V / injekci do 40 ml (4 ampéry) / den, rozpuštění obsahu ampulí v 500 ml infuzního roztoku. U hepatální encefalopatie (v závislosti na stupni závažnosti onemocnění) se podává IV injekce až do 80 ml (8 ampér) / den. Maximální rychlost infuze je 5 g / h.

Doba léčby je určena lékařem individuálně pro každého pacienta. Tento parametr závisí na typu onemocnění, jeho závažnosti a stavu pacienta jako celku. V případech závažného poškození jater je nutná přísná kontrola stavu pacienta a v případě potřeby korekce rychlosti podávání léku. To je nezbytné, aby se zabránilo vzniku nevolnosti a zvracení.

Nalezené přísahy nepřítele hřebíky hřebíků! Nehty budou vyčištěny za 3 dny! Vezměte to.

Jak rychle normalizovat arteriální tlak po 40 letech? Receptura je jednoduchá, zapište si.

Unavený z hemoroidů? Existuje cesta! Může být vyléčen doma za pár dní, je to nutné.

Přítomnost červů říká SMELL z úst! Jednou denně vypijte vodu kapkou.

Kontraindikace

Koncentrace Hepa-Merz V některých hodnoceních přípravku Hepa-Mertz je třeba poznamenat, že lék by neměl být užíván s netolerancí účinné látky nebo jiných složek léčivé látky. Navíc se Hepa-Merz nedoporučuje pro selhání ledvin v konečné fázi.

Nežádoucí účinky

Při hodnocení pozitivních příznačností ohledně Hepa-Merz se užívání léku zřídka vyvolává vývoj nežádoucích účinků. Někdy se však může objevit nevolnost a zvracení, stejně jako alergické reakce.

Analogy Gepa-Mertz

Synonymum přípravku Hepa-Merz na léčivou látku je Ornilatex a analogy léku jsou následující léky:

  • Tiotriazolin;
  • Silibinin;
  • Hepatosan;
  • Glutargin;
  • Orotát draselný;
  • Methionin;
  • Rosilimarin;
  • Silimarina Sediko;
  • Phosphogliv;
  • Remaxol;
  • Laennec.

Pozor: používání analogů musí být dohodnuto s ošetřujícím lékařem.

Průměrná cena granulí HEPA-MERC je 10 kusů v lékárnách (Moskva) 830 rublů. Hepa-Merz koncentrát pro infuze 5g / ml 10ml 10ks stojí 3 000 rublů.

Podmínky dovolené z lékáren

Droga je uvolněna na předpis.

Dobrá dovážená droga. Nějak nevěřím domácím hepatoprotektům, když jsem měl játra pro jednoho, prostě jsem ho nosil na záchod. A s gepamertsem se dobře vyvíjí a na ultrazvuku je zaznamenána regrese dystrofie jater. Cena... je ano, v tomto léku jediné a velké minus, je třeba pracovat na lécích.

Můj otec je v intenzivní péči. V roce 2009 byl diagnostikován cirhózou jater ve 4. stupni proti hepatitidě. Ascites, punkce, krvácení. Pak začal encefalopatii. Pak ho doktor Gepamertz napil ve sáčcích. Přijal to jako kurz. Měsíc. Pak se zlomil a znovu měsíc pil. A rok se znovu neopakoval. V poslední době měl krvácení. Podařilo se mu to zastavit. Jeden měsíc prošel a kvůli nízkému obsahu bílkovin začal ascites encefalopatii. Pak se papež vrhl do kómatu. Trvali jsme na tom, že lékaři dělají GepaMerz. Nejdříve dostal 4 ampule. No, protože těžké začalo dělat 8 ampulí...
Táta začala znovu vědomě. Otevřel oči. Snaží se něco říct. Je to jen zázrak. Zde je návod, jak můžete nakrájet 8 ampulí, to nevíme. Nemáme ani takovou drogu ve městě. Objednáváme v jiných městech. No, udělal zázrak. Děkuji vám GepaMerz. Nic jsme nevěřili.

Tyto granule užívám 2krát denně po dobu jednoho týdne. Ale něco ještě nezaznamenalo žádný pokrok k lepšímu v mém zdraví. Možná jsem byl nesprávně jmenován a měl bych je pít třikrát denně?

Gepa-Merz. Léčba jater

Hepa-Merz je moderní lék s hepatoprotektivním účinkem. Vyrábí ji německá společnost Merz Pharma. Realizuje se na receptů.

Gepa-Merz. Léčba jater

Nata82 »22. září 2014, 13:51

Re: Gepa-Merz. Léčba jater

Daria »22. října 2014, 3:08

Re: Gepa-Merz. Léčba jater

Nata82 »22. října 2014, 03:41

Re: Gepa-Merz. Léčba jater

francouzská Angelica »23. října 2014, 6:15

Re: Gepa-Merz. Léčba jater

Liuba »23. října 2014, 13:18

Re: Gepa-Merz. Léčba jater

Daria »23. října 2014, 23:49

Re: Gepa-Merz. Léčba jater

francouzská Angelica »24. října 2014, 05:50

Re: Gepa-Merz. Léčba jater

bolesti »28. listopadu 2014, 17:36

Re: Gepa-Merz. Léčba jater

Inna »30. června 2015, 11:17

Re: Gepa-Merz. Léčba jater

AnnaH »30. června 2015, 12:27

Analogy Hep-Merzu zahrnují: Hepafor, Kavehol, Silegon, Lipoid, Maksar, Tykveol. Jeho aktivní aktivní prvky jsou L-ornit a L-aspartát.

Vlastnosti aplikace Hepa-Mertz

Hypoazotemický přípravek je podle pokynů výrobce určen k léčení od:

  • nutriční nedostatečnost;
  • patologické stavy jater, probíhající na pozadí hyperamonémie;
  • hepatické encefalopatie.

Hepa-Mertzový prášek může způsobit vznik alergií, kožních reakcí, záchvatů nevolnosti, zřídka zvracení.

Podle lékařských zpráv o přípravku Hepa-Merz vykazuje lék účinnost při léčbě (až 87% úspěšných hodnocení). Lék není určen pro diagnostikované případy:

  • selhání ledvin;
  • nadcházející těhotenství;
  • hypersenzitivita.

Předávkování s použitím hepatoprotektivního léčiva způsobuje zhoršení vedlejších příznaků. Lékařský postup - výplach žaludku je zobrazen. Hepa-Merz se neslučuje s antibiotiky penicilinů.

Hepa-Mertz granule

Analogy

  • Larnamine;
  • Ornitsetil.

Průměrná cena on-line *, 889 r. (10 sáčků s granulemi)

Kde koupit:

Návod k použití

Hepa-Mertz se týká hepatoprotektorů. Jeho účinnou látkou je L-ornitin-L-aspartát. Vyrábí se ve formě koncentrátu pro přípravu roztoku pro podání infuze a granulátů pro přípravu roztoku pro orální podání.

Indikace

Prášek Hepa-Merts je předepsán, pokud jsou pozorovány následující patologické stavy:

  • onemocnění jater v akutní a chronické fázi, které jsou doprovázeny zvýšeným obsahem amonných solí v krvi;
  • cirhóza jater, hepatitida;
  • latentní a exprimovaná jaterní encefalopatie;
  • tukové infiltrace jater způsobené různými příčinami.

Dávkování a podávání

Před použitím musí být granule rozpuštěny ve vodě. Po jídle pijte lék, frekvenci příjmu 3x denně. Pro přípravu roztoku musí být 1-2 sáčky Hepa-Merz rozpuštěny ve 200 ml vody.

Doba trvání léčby je stanovena lékařem individuálně, v závislosti na závažnosti patologie. V průměru 10 až 30 dní.

Pokud je pacientovi diagnostikována jaterní encefalopatie, pak kvůli základní nemoci k němu Při řízení vozidla musí být věnována pozornost, a také v povoláních vyžadujících zvýšenou koncentraci pozornosti.

Kontraindikace

Gepa-Merzové granule nelze předepisovat pacientům, kteří mají následující nemoci:

  • individuální intolerance ke složení léčiva;
  • závažná forma selhání ledvin, pokud obsah sérového kreatininu ve 100 ml je vyšší než 3 mg.

Také lék nelze použít v dětské praxi, protože není dostatek údajů o tom, jak účinná látka ovlivní rostoucí organismus.

Jmenování Hepa-Mertz v období nosení a kojení

Granule Gepa-Mertz pro ženy v situaci by měly být podávány s opatrností v případě, že přínos pro matku převyšuje riziko pro plod.

Lék je neslučitelný s kojením, takže po dobu trvání léčby je vhodné převést dítě do směsi.

Předávkování

Pokud je doporučená dávka překročena, může být pozorováno zvýšení závažnosti nežádoucích účinků. Neexistuje žádná specifická antidota: postižené osobě je prokázána výplach žaludku, zvracení, určení adsorbentů a symptomatická léčba.

Nežádoucí účinky

Na pozadí léčby se mohou objevit následující nežádoucí účinky:

  • nevolnost, zvracení, bolesti břicha, nadýmání, uvolněné stolice;
  • bolest v končetinách;
  • alergie, která se může vyvinout na barvivo "Orange Yellow S".

Složení

Lék je směs oranžových a bílých granulí. Prodává se v sáčcích, z nichž každá jako účinná látka obsahuje L-ornitin L-aspartát.

Jako pomocné složky ve složení dávkové formy jsou:

  • citronová a pomerančová příchuť;
  • ovocný cukr;
  • barvivo "oranžově žluté S";
  • anhydrid kyseliny citronové;
  • E 952;
  • E 954;
  • Povidone.

Farmakologie a farmakokinetika

Lék má detoxikační účinek, protože snižuje vysokou hladinu amoniaku v těle, což je pozorováno u patologických onemocnění jater.

Terapeutický účinek léčiva je způsoben skutečností, že se účinná látka účastní ornitinového cyklu nebo cyklu močoviny.

Účinná látka stimuluje činnost cyklu, obnovuje aktivitu jaterních enzymů: ornitin-karbamoyltransferasy a karbamoylfosfátsyntetázy.

Navíc podporuje syntézu inzulínu a růstového hormonu, zlepšuje metabolismus bílkovin v patologiích vyžadujících parenterální výživu.

Pokud mastná infiltrace jater normalizuje zvýšenou tělesnou hmotnost. Snižuje astenický, dyspeptický a bolestivý syndrom.

Při perorálním podání se L-ornitin-L-aspartát rychle rozpadá na ornitin a aspartát. Aktivita léku začíná v 15-25 minutách. Lék se vylučuje ledvinami cyklem tvorby močoviny.

Prodejní a skladovací podmínky

Gepa-Merts granule je možné zakoupit bez lékařského předpisu. Udržujte je na teplotě maximálně 25 stupňů na místě, kde děti nedostanou. Doba použitelnosti léčivého přípravku je po uplynutí 5 let, kterou nelze lék užívat.

Recenze

(Nechte své připomínky v komentářích)

* - Průměrná hodnota mezi několika prodejci v době sledování není veřejnou nabídkou

Hepa-Mertz: příručka pro uživatele, ceny, hodnocení a srovnání produktů

Hepa-Merts je originální německý lék, který urychluje odstraňování toxinů. Normalizuje vysoký obsah amoniaku v těle pacienta, což je pozorováno u patologických stavů jater. Lék patří do skupiny hepatoprotektorů. Vyrábí ji Merz, Německo.

Dávková forma

Na prodej Gepa-Merts najdete lékové formy ve formě sáčků s granulemi pro přípravu roztoku a koncentrátu, z nichž se připravuje infuzní roztok.

Popis a složení

Koncentrát je čirá, světle žlutá kapalina.

Ve vaku jsou oranžové a bílé granule pro přípravu roztoku pro orální podání.

Aktivní složkou léčiva je L-ornitin L-aspartát. Kromě toho jsou v kompozici granulí zahrnuty následující látky tvořící:

  • E 330;
  • citronová a pomerančová příchuť;
  • levulosa;
  • sacharin;
  • E 952;
  • E 110;
  • Povidone.

Ve složení koncentrátu je další složkou voda pro injekce.

Farmakologická skupina

Účinek léku je spojen s jeho účastí v cyklu Krebs-Hanselayt, v důsledku čehož se močovina tvoří v těle z látek obsahujících dusík. Zahajuje cyklus a normalizuje funkci jaterních enzymů - ornitin karbamoyltransferázu a karbamoylfosfátsyntetázu.

Léčivo podporuje produkci inzulínu a růstového hormonu, zlepšuje metabolismus bílkovin v patologiích, které vyžadují intravenózní výživu.

Na pozadí jeho příjmu, bolesti, asténie, dyspepsie a také normalizuje hmotnost u pacientů se steatózou a steatohepatitidou.

L-ornitin-L-aspartát v těle se rychle rozpadá na ornitin a aspartát a začne působit po 15-25 minutách s krátkým poločasem. Vychází se z moču v cyklu Krebs-Hanselayt.

Indikace pro použití

pro dospělé

Přípravek ve formě granulí a koncentrátu je předepsán pro následující porušení:

  • akutní a chronická jaterní patologie, která je doprovázena zvýšením hladiny volných amonných iontů;
  • asymptomatická nebo těžká jaterní encefalopatie, včetně toho, že je doprovázena porušením vědomí.

Kromě toho jsou granule pro přípravu roztoku pro orální podávání předepisovány pro steatózu a steatohepatitidu různých etiologií.

Léčivo, ve formě koncentrátu, se používá jako nápravná přísada k lékům pro parenterální výživu u pacientů s nedostatkem bílkovin.

pro děti

Hepa-Merts je kontraindikován osobám mladším 18 let, protože neexistuje dostatek zkušeností s léčbou této skupiny pacientů.

pro těhotné ženy a během laktace

Během březosti plodu musí být léčivo užíváno s opatrností. Léčba je kontraindikována u kojících žen.

Kontraindikace

Hepa-Mertz je zakázáno předepisovat pacientům, pokud mají:

  • nesnášenlivost aktivních a dalších komponent;
  • signifikantní renální poškození, u kterých se sérový kreatinin> 3 mg / 1 dl.

Aplikace a dávky

pro dospělé

Hepa-merz uvnitř je 1-2 sáčky 3x denně po jídle. Granule musí být před použitím rozpuštěny v 200 ml kapaliny.

Doba trvání léčby lékařem je stanovena individuálně v závislosti na závažnosti patologie.

Intravenózně se léčivo podává až do 40 ml (4 ampule) denně, předtím je nutné koncentrát rozpustit v 500 ml infuzního roztoku.

Při hepatické encefalopatii (v závislosti na závažnosti patologie) se intravenózně injektuje až 80 ml (8 ampulí) denně.

Délka infuze, interval mezi nimi a průběh léčby se stanoví individuálně. Můžete zadat ne více než 5 g / h.

Do 0,5 l infuzního roztoku se rozpustí nejvýše 60 ml (6 ampulí) koncentrátu.

pro děti

V pediatrii se Hepa-Mertz nepoužívá.

pro těhotné ženy a během laktace

Během těhotenství je přípravek Gepa-Merts předepsán ve striktním souladu s přísnými indikacemi.

Nežádoucí účinky

Na pozadí parenterálního podávání léku se může objevit nevolnost, zvracení a alergie.

Užívání léků v granulích může způsobit takové nepříjemné jevy jako:

  • nevolnost, zvracení, bolest břicha, nadýmání, průjem;
  • bolest v končetinách;
  • alergie, která vzniká kvůli barvivu, které je součástí drogy, Orange Yellow.

Interakce s jinými léky

Kompatibilita léku Gepa-Mertz s jinými léky nebyla studována.

Zvláštní instrukce

Pokud je pacient diagnostikován hepatální encefalopatie, kvůli patologické patologii musí být opatrný při řízení auta a při provádění dalších potenciálně nebezpečných činností, které vyžadují zvýšenou koncentraci pozornosti.

Předávkování

Pokud jsou překročeny doporučené dávky přípravku Hepa-Merts, může dojít ke zvýšení nežádoucích účinků. Oběť je zvracena, vzhledem k enterosorbentu, předepisujícím léky, které eliminují příznaky intoxikace.

Případy předávkování během infúze léků nejsou registrovány.

Podmínky skladování

Uchovávejte přípravek Gepa-Merts na místě, které není pro děti přístupné, při teplotě okolí 25 ° C. Doba použitelnosti léčiva ve formě granulí je 5 let, ve formě koncentrátu - 3 roky. Granule lze zakoupit bez lékařského předpisu, koncentrace v ampulích je možné zakoupit na lékařský předpis.

Analogy

Kromě společnosti Gepa-Merts je v prodeji řada jeho plných a částečných analógů:

  1. Ornitin. Jedná se o ruskou drogu, která je dostupná ve formě granulátu pro přípravu roztoku pro orální podání. Je to kompletní analog léčivé látky Hepa-Mertz a má stejné indikace, kontraindikace a nežádoucí reakce.
  2. Ornithine Canon. Další úplný analog léčivé látky Gepa-Merts vyráběné v Rusku. Je k dispozici pouze ve formě granulí pro přípravu roztoku pro orální podání.
  3. Ornilatex. Přípravu ZAO "FarmFirma Soteks" (Rusko) je vyráběna jako koncentrát pro přípravu infuzního roztoku. Je to kompletní analog přípravku Gepa-Mertz.
  4. Infezzol 100. Léčivo je k dispozici jako roztok pro infuze a obsahuje komplex aminokyselin a elektrolytů. Používá se u dětí starších 2 let jako prostředku pro parenterální výživu.

Používání náhradní látky Hepa-Merts je možné pouze po konzultaci s odborníkem. Lékař musí rozhodnout o nahrazení léků.

Náklady na Hepa-Merts je v průměru 1006 rublů. Ceny se pohybují od 2 do 3730 rublů.