Pogromov A.P. Funkční choroby gastrointestinálního traktu

Léčba

Pogromov Alexander Pavlovič, profesor katedry nemocniční terapie č. 1 Lékařské fakulty, I. M. Sechenov.

Podle římských kritérií pro diagnózu třetí revize (2006) je třeba provést diagnózu funkčního gastrointestinálního onemocnění, pokud nemoc splňuje následující kritéria:

  1. Negativní diagnostika organických lézí gastrointestinálního traktu.
  2. Klinická symptomatologie, charakteristická pro funkční onemocnění gastrointestinálního traktu.
  3. Trvání příznaků po dobu delší než šest měsíců a přítomnost příznaků více než 3 dny měsíčně během posledních tří měsíců.

Podle stejných římských kritérií se přístupy k léčbě snižují tak, že se zřídí kontakt mezi lékařem a pacientem, identifikuje příčinu přímé exacerbace a výběr léků v závislosti na formě funkčního onemocnění gastrointestinálního traktu.

Nejčastější příčiny exacerbace funkčních onemocnění gastrointestinálního traktu:

  1. Nové faktory, které vedly pacienta k zhoršení nemoci (dietní změny, kompetitivní onemocnění, vedlejší účinky nových léků).
  2. Změna postoje k nemoci (kvůli nedávné smrti milované osoby).
  3. Vnější stres.
  4. Duševní změny (deprese, úzkost).
  5. Vznikající neschopnost provádět rutinní práci (problémy s únavou nebo vztahy).
  6. "Tajné záměry", jako je závislost na narkotických nebo laxativních látkách, blížící se pokus nebo nutnost zřídit postižení.

V závislosti na úrovni lézí gastrointestinálního traktu a jeho klinických formách se zvolí výživa pro pacienta:

  1. Vyloučení produktů a léčiv, které způsobují bolest a nepohodlí.
  2. Výjimková strava, která neobsahuje:
    • kofein, laktóza, fruktóza, sorbitol, ocot, alkohol, pepř, uzené výrobky, rychlé občerstvení;
    • Produkty, které způsobují nadměrné nadýmání (mléko a mléčné výrobky - s deficitem laktázy), zeleniny: cibule, fazole, mrkev, celer, zelí, naklíčené pšeničné klíčky, ovoce, sušené ovoce, rozinky, hroznové víno, banány, meruňky, prořezávat šťávy a další.
  3. Zeleninová strava s převahou zácpy.

Pro léčbu funkčních onemocnění gastrointestinálního traktu se používají následující léčiva:

  1. Anticholinergní léky (antispazmodiky, inhibitory na úrovni muskarinových receptorů hladkých svalů - gastrocepin).
  2. Antidepresivní léky (syntetické opioidy, zpomalující přechod jídla střevními látkami, snížení sekrece a snížení viscerální nocicepce - Imodium).
  3. Prokinetika (metoklopramid, domperidon, tegoserol, hydrochlorid tacopridu).
  4. Antagonisté receptorů serotoninu (5-HT3) (inhibují aktivaci neselektivních kationtových kanálů, které modulují střevní nervový systém - Alosetron).
  5. Laxative (diferencovaný přístup).
  6. Psychotropní léky:
    • antipsychotické léky: sulpirid, alimamazin (Terialgen);
    • uklidňující prostředky: benzodiazepiny;
    • antidepresiva:
    • tricyklické antidepresiva: amitriptylin, klomipramin, imipramin;
    • čtyřdobé antidepresiva: mianserin;
    • selektivní inhibitory zpětného vychytávání serotoninu (SSRI): sertralin, paroxetin, fluoxetin, duloxetin.

Alexander Pavlovič řekl o studiu přípravy přípravku Simbalt (duloxetin), vedeného pod jeho vedením. Studie zahrnovala 38 pacientů trpících funkčními chorobami gastrointestinálního traktu. Z nich bylo 18 pacientů diagnostikováno s funkční žaludeční dyspepsií a 20 lidí mělo syndrom dráždivého střeva. Průměrný věk pacientů byl 36,9 let. Dva měsíce po začátku přijímání léčiva u pacientů s klinickými projevy onemocnění významně snížil: bolest v epigastriu - z 60,5% na 28,9%, závažnost epigastrický - od 84,2% do 34,2%, nevolnost - 52, 6% na 10,5%, bolest v průběhu tlustého střeva - od 68,4% do 28,9%, nadýmání - z 92,3% na 52,2%, tenesmus - z 13,1% na 2,63% bolesti při pohybu střev - od 50,6% do 21%, frustrace židle - s 97,3% až 78,9%, říhání - z 76,3% na 47,3%, což je pocit knedlík v krku - s 28, 9% až 7,89%, pocit knedlík v jícnu - z 23,6% na 5,26%, pálení žáhy - od 21% do 5,26%, pocitu v ústech kyseliny - z 13,1% na 2,63%. Cymbalta také snížila psychosomatické pakazateli pacientů - deprese - z 17,8% na 11,4%, lokální poplach - od 45% do 36%, osobní alarm - od 52,7% do 40,4%, aleksitimii - s 66,1 % až 57,4%. S pokračováním studie se ukázalo, že Simbalta dostávala nejúčinnější léčbu po dobu 6 měsíců. Po ukončení léčby byly 47,3% pacientů v remisi 12 měsíců, 10,5% pacientů - 10 měsíců, 5,2% pacientů - 8 měsíců. Aby bylo dosaženo přesnějších výsledků, je zapotřebí dalšího výzkumu.

Vegetační poruchy na klinice nervových a vnitřních onemocnění

  • Osipova V.V. Migréna
  • Pogromov A.P. Funkční choroby gastrointestinálního traktu
  • Filatova E.G. Bolest hlavy a autonomní poruchy
  • Danilov Al. B. Chronická bolest. Moderní přístupy k terapii
  • Drobizhev M. Yu. Bolest a deprese u neurologických pacientů
  • Rachin AP Bolesti hlavy u dětí a dospívajících

Průzkum nemocí mezi pacienty

Pomozte lékařům dozvědět se více o migrénách. Váš názor a pocity jsou velmi důležité, abychom vám lépe pomohli vypořádat se s migrénou!

Pogromov Alexander Pavlovič

V současné době není doktorovi učiněn záznam!

Zvolte jiný gastroenterolog ze seznamu.

O lékaři

Pogromov Alexander Pavlovich lékař lékařské vědy, profesor, se specializuje na léčbu onemocnění orgánů v gastrointestinálním traktu. Profesionálně léčbě funkčních poruch jícnu, žaludku, žlučníku, střeva, onemocnění slinivky břišní, tlustého střeva, a Dr. Alexander Pavlovič. - členka specializovaných mezinárodních konferencí a seminářů.

Pogromov Alexander Pavlovič

Gastroenterolog, vývojář metodiky, profesor klinické nemocnice No. 1 Lékařské fakulty, 1. moskevská státní lékařská univerzita. I.M. Sechenova

"Ústní permeabilita je nejmodernější lékařskou prezentací"

Jaká je úloha mikrobiomu organismu při vývoji nemocí, kterým ohrožuje endogenní intoxikace a jak ovlivňuje střevní propustnost zdraví? "MedNovosti" o tom mluvil s gastroenterologistou, profesorem na klinice nemocniční terapie č. 1 Lékařské fakulty 1. moskevské státní lékařské univerzity. I.M. Sechenov, doktor lékařských věd Alexander Pogromov.

- Alexander Pavlovič, gastroenterolog, co můžete říct o čištění těla?

"Očistit tělo" je úplný vulgarismus. Velmi volná interpretace velmi starého nápadu. Můžete vyčistit boty, koberce a nakonec "peří". Dobrým příkladem, pokud jde o lidské tělo, je čištění zubů. Během svého života bylo několik "revolucí". Bylinné doplňky do zubních past, dále fluorochemické kompozice nyní pasta s neutralizační cukerných kyselin, které nevratně šetří zuby (podle reklamních), ale počet protézy v mladším věku se neustále zvyšuje.

"Všechny choroby začínají ve střevech," řekl Hippocrates před více než 2000 lety. Vztah mezi lidským tělem a mikroby má vždy zainteresované vědce. Stačí připomenout L. Pasteura, II. Mechnikov a mnoho dalších.

Během dvacátého století bylo opakovaně diskutováno o možnosti vzniku mnoha nemocí se stavem střevní mikroflóry - onemocnění kloubů a páteře. Neexistuje však žádný spolehlivý vědecký důkaz ve prospěch této hypotézy. Skutečný pokrok začal až v 21. století. Za prvé, díky genetice. S pomocí speciálních radioaktivních DNA a RNA značek se ukázalo, že v lidském střevě je nalezeno 590 mikroorganismů, z nichž 240 není vůbec identifikováno. Nevíme, jak vypadají, jakou funkci vykonávají a na jakém prostředí rostou. Ve skutečnosti toto tělo (v suché formě - vážící 2-3 kg) s mechanismy regulace orgánů. Kvantitativně v tlustém střevě - 10 až 14 stupňů, 140 miliard buněk, tedy 10 krát více než buňky v lidském těle. Proto se na Západě mikroflóra střeva nazvala "mikrobiota" nebo "mikrobiom".

- Dysbacteriosis - porušení této rozmanitosti?

- Výraz "dysbacteriosis" se používá výhradně v naší zemi. V anglické literatuře neexistuje 15-18 let. Pokud se podíváte na analýzu výkalů pro dysbiózu po dobu tří dnů za sebou, bude to všechno jiné po dobu tří dnů. A co je v zásadě analýza pro 20-25 druhů mikroorganismů s celkovým počtem 590? A většina z nich jsou anaerobní, umírají na otevřeném vzduchu jednu minutu. V analýzách přežívají pouze určité bakterie, jako je Escherichia coli. Tam je termín "dysbiosis", který ukazuje obecnou poruchu v mikrobiote, nicméně žádné praktické závěry nelze vyvodit z toho.

- Znamená to, že není třeba dělat nic o dysbióze nebo dysbióze?

- Ne, to vůbec neznamená. Vždycky riskujeme onemocnění kvůli endogenní intoxikaci - působení toxinů uvolňovaných našimi intestinálními mikroorganismy. Některé z těchto toxinů jsou deaktivovány játry, ale ne všechny. Proto je zapotřebí profylaktická detoxikace těla. Mikroflóry trávicího traktu štěpí složek potravin v důsledku bakteriální polysacharidáz, glykosidázy, peptidáz a proteázy, které jsou zase fermentovaných na mastné kyseliny s krátkým řetězcem, organických kyselin, vodík. Produkty jako amoniak, aminy, indol, scatol - přispívají ke zvýšení endogenní intoxikace.

Samozřejmě není nutné "očistit toxiny", ale odstranit toxiny ze střeva a tekutých médií. Účinným řešením tohoto problému je výplach střeva, tedy výplach.

"Ale je to metoda toxikologie?"

- Metody čištění čreva jsou známé již od dávných dob. Jedná se o laxativu a vysokou čisticí klystýru (stále se používá).

Pokud se podíváte na moderní rejstřík patentů na vynálezy, pak množství nabízených lavážových kapalin je poměrně velké. Tyto vodné výplachové roztoky se používají jak v boji proti otravě, tak při léčbě zácpy a v boji proti endogenní intoxikaci. Množství kapaliny pro výplach, v závislosti na oblasti použití, se může značně lišit. Dvě důležité okolnosti jsou důležité: absence vedlejších účinků a účinnost použití

V 80 letech v oddělení akutní otravy NII pojmenované podle N.V. Sklifosovský skutečně vyvinul kompozici pro výplach, což je velmi dobře prokázáno, když je injektováno pomocí sondy pacientům s otravou barbituráty. Upozornila jsem však na dva důležité problémy, které zabránily jeho přechodu z nemocniční praxe na ambulantní. Za prvé, při použití bez sondy to nefungovalo vždy. Za druhé, vyžadoval hodně tekutiny a zpravidla přítomnost lékaře a měl velmi specifickou nepříjemnou chuť. Při analýze různých složek výplachových tekutin jsem dospěl k závěru, že musí splňovat tři důležité podmínky: 1. jejich osmolarita by neměla překročit osmolalitu plazmy; 2. Je velmi důležité zvolit koncentraci látek obsažených v roztoku; 3. Mechanismus účinku výplachové tekutiny by měl zahrnovat nejen hyperosmolaritu v lumenu střev vytvořeném elektrolyty, ale i další mechanismy, které zvyšují účinek. Takže tam byla lavage SPA-Efferens.

"Co jste vlastně udělal?"

- Hlavní inovace byla přidání sorbitolu ke zlepšení laxativního účinku. Myšlenka byla následující: hyperosmolární roztok elektrolytů přitahuje vodu a sorbitol kromě laxativu také má cholagogický účinek, což způsobuje, že močový měchýř kontrahuje a vylučuje žluč. Žlučové kyseliny v něm přirozeně stimulují peristaltiku. Samozřejmě musela být vybrána dávka sorbitolu. Kombinace těchto dvou faktorů vede k čistícímu efektu. Požadovaný objem roztoku byl pro pacienta snížen na 3,5 litru.

Existuje další důležitý faktor. Lavenderové roztoky působí hlavně na mikroflóru dutiny. V menší míře, na submukózní (to jsou mikrobi žijící v hlenu obložení stěny střeva). Žlučové kyseliny, které vstupují do velkých množství, emulgují hlen a v důsledku toho vymývají parietální flóru.

- To znamená, že výplach je účinný jako preventivní agent?

- Ne, nejen. Má významnou léčebnou roli. Především - významná a trvalá úleva od alergických onemocnění: psoriáza a atopická dermatitida. Také jsme shromáždili údaje o zlepšení po léčbě SPA-Efferens u pacientů s kolitidou spojenou s antibiotiky, syndromem dráždivého střeva podle typu zácpy a obvyklou zácpou. Účinnost terapie se zvyšuje a remise přichází rychleji.

Snížení a zánik zánětlivých procesů; zlepšení periferní cirkulace (termografické obrazy SM Kozlovského)

SPA-Efferens také významně zlepšuje stav pacientů se zhoršenou střevní propustností. Permeabilita střevních membrán je nejmodernější vědecká lékařská prezentace. Zpočátku jsou membrány střevní stěny semipermeabilní a vytvářejí bariéru pro cizí proteiny a produkty živé aktivity střevních mikroorganismů. Ale i normální flóra snižuje množství bílkovin, které jsou odpovědné za fungování membrány ve střevní membráně a zvyšuje propustnost. S podrážděním a zánětem se propustnost zvyšuje ještě více. Tak toxiny a patogenní bakteriální buňky pronikají střevní bariérou. Nyní tento mechanismus se nazývá propustnost střeva syndrom (děravé střevo syndrom) a diskutovány jako zdroj mnoha autoimunitních onemocnění - lupus erythematodes, sklerodermie, revmatoidní artritida, lupénka. Zkontrolovali jsme, jak funguje SPA-Efference v těchto případech.

Zastavení zánětlivého procesu: dynamika tří procedur SPA-Efferens (termografické obrazy SM Kozlovského)

Existuje tradiční metoda s použitím kuřecího albuminu (ovalbumin), na němž lze vysledovat narušení propustnosti. Pokud se po převzetí ovalbuminu v krvi zvýší jeho hladina - to znamená nadměrnou propustnost. To je vzorek pozorovaný u psoriázy. Po průběhu výplachu SPA-Efferens se výsledky analýz normalizují.

Existují také rozsáhlé údaje o účinku SPA-Efference na propustnost střeva při tepelném zobrazování: během několika dnů se sníží nebo eliminuje zvýšená propustnost snížením zánětlivého procesu a zlepšením periferní cirkulace.

Zmizení studené zóny kolem pupku, snížení teploty v ulnárních žilách: dynamika tří procedur SPA-Efference (termografické snímky SM Kozlovského)

- Je možné použít výplach jako předoperační přípravek?

- Obecně - ano, i když to závisí na povaze patologie. Například u nádorů je to nebezpečné: osmotické roztoky mohou poškodit a způsobit krvácení. V ostatních případech je to velmi efektivní. Nyní se zajímají gynekologové, kteří se zajímají o SPA-Efferens, při přípravě žen na IVF postup. Stav střev významně ovlivňuje účinnost oplodnění.

Velmi dobrá lavage "pracuje" v přípravě na radiografické a endoskopické vyšetření. SPA-Efferens se ukázaly být efektivnější než tradičně používané pro vyšetření "Fortrans". Podle odhadů roentgenologů naše řešení lépe vyčistí střeva.

- A pokud porovnáte SPA-Efferens a hydrokolonoterapii?

- Hydrokolonoterapie okamžitě ztrácí podle několika parametrů. Nejprve to nemá vliv na tenké střevo, pracující pouze v hrubém střevě. Pouze malá část toxinů je uvolněna. Za druhé, trávící systém nefunguje ve stejnou dobu, střeva je uměle redukována. Procedura laváže zahrnuje žlučník a tenké střevo - je to extrémně fyziologické. Za třetí, při hydrokolonoterapii se vyplavuje prospěšná střevní mikroflóra, zatímco výplach neruší rovnováhu mikrobiomu. Za čtvrté, hydrokolonoterapie je bolestivá, způsobuje spasmodické a bolestivé syndromy. Ne všichni pacienti jsou schopni to tolerovat. Nakonec se všemi těmito nedostatky vyžaduje instalaci speciálního zařízení. Pro výplach nejsou potřebná žádná speciální zařízení, pouze dodržování pravidel pro řešení. Mnoho institucí již opustilo hydrokolonoterapii ve prospěch SPA-Efferens. Například slavná škola endoekologická rehabilitace profesora Jurije Levina zahrnovala metodu ve svých programech, uznávajíc, že ​​jsme v mnoha ohledech zajímavější. Lékařské SPA nabízí komplex léčebných a preventivních služeb pod dohledem vyškoleného specialisty, včetně SPA-Efferens. Velmi plodně spolupracujeme se systémem sanatoria RZhD-Zdorovie, zahájili jsme několik specializovaných projektů snižování tělesné hmotnosti pro určitou skupinu pacientů, o čemž se diskutuje řada projektů.

- Existují nějaké kontraindikace?

- Jako u každého postupu. Absolutní kontraindikace jsou gastrointestinální krvácení a stavy vyžadující okamžitý chirurgický zákrok. V druhé polovině těhotenství se také neprovádí laváž. Relativní kontraindikace vyžadující hodnocení a kontrolu u lékaře - první polovina těhotenství, diabetes typu 1, žlučové kameny a ledvinové kameny onemocnění, hemeroidy exacerbací, erozivní gastritida, hypertenzní krizi. Při určování postupu lékař hodnotí indikace a kontraindikace.

I při preventivním kurzu přidáváme laváže na základě dotazníků, což nám umožňuje ověřit bezpečnost aplikace. Pokud neexistují žádné kontraindikace, strávíme 4 až 6 procedur.

- Proč 4-6, a ne jeden?

- Rozpuštění a odstranění toxinů, mnohem méně slizu, vyžaduje více času, proto podle našeho názoru je optimální průběh 4-6 procedur (v závislosti na hmotnosti) s intervalem 2-3 dnů. Interval může být zkrácen na 12 hodin, ale kurz by měl být v nemocnici pod dohledem lékaře.

Pogromov Alexander Pavlovič

Již více než 40 let se zabývá diagnostikou a léčbou vnitřních onemocnění. Má certifikáty lékaře, gastroenterologa a klinického farmakologa. Vědecké zájmy jsou soustředěny v gastroenterologii.

Vyvinuto a zavedeno do léčby onemocnění žaludeční a duodenní hyperbarické okysličení (zvýšený tlak kyslíku). Má 6 ruských patentů a autor vědeckého objevu "Fenomén dvojnásobné potenciace koronárního srdečního onemocnění pomocí aktivních forem kyslíku".

Pod vedením Pogromova A.P. 2 doktorské a 10 kandidátských dizertací

Oblast profesionálních zájmů:

Chronická onemocnění jícnu, žaludku,

Chronická onemocnění žlučníku a žlučových cest.

Chronická onemocnění pankreatu, jater, malého a tlustého střeva

Funkční poruchy jícnu

Funkční poruchy žaludku

Funkční poruchy žlučníku a svěrače Oddi

Funkční poruchy střev

Na pracovišti pokračuje práce na zavedení denní kombinované multikanálové pH-impedance a 13C ureasového respiračního testu do klinické praxe.

Plánované nákup nových zařízení - stroj INSIGHT TM, kanadský Scientific (USA) - stacionární systém pro high-tech, vysoce přesné analýzy motorických funkcí gastrointestinálního traktu. Toto zařízení umožní vyšetření onemocnění jícnu, duodena, biliárního, tenkého střeva a anorektální poruchy. Použití tohoto přístroje s kombinací multi-kanálové pH impendansometriey k dispozici v oddělení určí skutečnou porušování funkce jícnu, dysfagie vyhodnocení a výběr pacientů pro antirefluxní chirurgii.

Oddělení pokračuje ve své vědecké práci, jejíž hlavní směry jsou:

- Klinika, diagnostika a léčba funkčních onemocnění gastrointestinálního traktu;

- denní pH-imendansometrie s GERD a funkční pálení žáhy;

-současná imendansometrie pH a Holterova monitorování v diferenciální diagnostice kardiální gynekologie (GERD a IHD).

Recenze - Pogromov Alexander Pavlovich lékař gastroenterolog, záznam online

Vzdělání:

Popis:

Specializuje se na léčbu onemocnění trávicího traktu. Profesionálně léčbě funkčních poruch jícnu, žaludku, žlučníku, střeva, onemocnění slinivky břišní, tlustého střeva, a Dr. Alexander Pavlovič. - členka specializovaných mezinárodních konferencí a seminářů.

Pracovní zkušenosti:

Vyjadřuji hlubokou vděčnost Professor pogromovu Alexander Pavlovič, že mě dostal zpátky do života příběh o mé nemoci dlouhá jeden, přeji pacient gastrointestinální trakt je lékař od Boha asi tak jsem viděl jen ve filmech jen doporučit jako specialista nejvyšší třídy profesora živě drahého Alexander Pavloviče povinnost pomáhat zdraví lidí si udržet dobrý pane

Velmi dobrý doktor, v roce 2002 mě přivedl zpátky k životu.

Pogromov Alexander Pavlovič

Hodnocení učitele (2)

Hodnocení učitele (1)

26. září 2013 11:17

Odpovědný a profesionální

Nahlásit tento komentář

Odeslat recenzi Pogromov Alexander Pavlovich

Informace o učiteli

Chcete-li zveřejňovat osobní údaje, musíte odeslat vyplněné pole na e-mail [email protected]

  1. Poloha
  2. Akademický titul a akademický titul
  3. Specializace (seznam čitelných vzdělávacích oborů, další vzdělávací programy)
  4. Výzkumné zájmy
  5. Pedagogické zkušenosti s prací
  6. Profesionální úspěchy
  7. Vzdělání:
  8. Pokročilé školení
  9. Další informace
  10. E-mailová adresa
  11. Osobní stránky

Soutěž "Nejlepší učitel země"

11. února 2015

Zveme všechny učitele vyšších vzdělávacích institucí v Rusku a zemích SNS, aby se zúčastnili soutěže "Nejlepší učitel země", která se bude konat od února do května 2015.

Soutěž "Nejlepší učitel země"

11. února 2015

Zveme všechny učitele vyšších vzdělávacích institucí v Rusku a zemích SNS, aby se zúčastnili soutěže "Nejlepší učitel země", která se bude konat od února do května 2015.

Soutěž "Nejlepší učitel země"

11. února 2015

Zveme všechny učitele vyšších vzdělávacích institucí v Rusku a zemích SNS, aby se zúčastnili soutěže "Nejlepší učitel země", která se bude konat od února do května 2015.

střevní výplach

Vynález se týká medicíny a farmakologie, zejména pro gastroenterologii a je činidlem pro střevní výplachy, obsahující chlorid sodný, chlorid draselný, fosforečnan sodný, disodná sůl, kyselina citrónová, octan sodný, síran hořečnatý a vodu vařené, vyznačující se tím, že dále obsahuje sorbitol, a součásti v zařízení jsou v určitém poměru. Vynález poskytuje pohodlné, nedráždivé, předvídatelné úplné vyprázdnění střeva bez narušení elektrolytického složení krve a tkání. 3 pr.

Vynález se týká medicíny, konkrétně do farmakologie, a mohou být použity v gastroenterologii jako při léčbě zácpy, a promytím gastrointestinálního traktu (GIT) pro detoxikaci a korekce metabolických poruch.

Střevní výplachy - mytí celý trávicí trakt ve směru přirozeného zvláštního určení se solankou detoxikaci, korekci parametrů homeostázy, funkční poruchy trávicího ústrojí a střev mikrobiocenózy systémů. Pacienti pijí roztok (v závažných případech injektují roztok nasogastrickou nebo nasoduodenální sondou), která se potom uvolní přirozeně. Tato lékařská technologie je navržena s cílem zlepšit účinnost a zkrácení doby léčení a rehabilitaci pacientů s exogenní a / nebo endotoxemie alkoholismu, střevní dysbiózou, zácpa, funkční charakter, alergických onemocnění; před plánovanou operací a kolonoskopií.

Existuje mnoho variant prostředků, které se používají k výplachu gastrointestinálního traktu.

V patentu Ruské federace č. 2111741 a č. 2178292 jsou popsány prostředky pro promývání střeva, což jsou vodné roztoky polyethylenglykolu s vysokou molekulovou hmotností a elektrolytů. Podobné přípravky pro výplach střev mají přípravu jako "lavage" a "Fortrans". Polyethylenglykol vstupující do nich uchovává vodu a vytváří objem ve střevní dutině, působí jako osmoticky aktivní projímadlo.

Nicméně známý prostředek pro celkovou výplach gastrointestinálního traktu má nedostatečný stupeň mechanického čištění střeva před provedením vysoce informující kolonoskopie nebo chirurgického zákroku. Navíc známé činidlo způsobuje nedostatečné plnění gastrointestinálního traktu pacienta, má pěnivý účinek, má nízké organoleptické vlastnosti a nedostatečnou snášenlivost a komfort postupu.

Tyto nedostatky, podle názoru VA Matkevich. s spoluautory eliminovat navrhované a široce distribuované kompozice pro výplach střev. Kompozice byly opakovaně popsány ve vědecké a metodologické literatuře: Luzhnikov EA, Abakumov MM, Matkevich VA, Drendel SD / Chirurgická metoda detoxikace těla perorální otravou pomocí sorpčního čištění portálního systému a výplachu střev. Metodická doporučení. - Moskva: Ministerstvo zdravotnictví RSFSR, 1988. 14 pp.; Luzhnikov EA, Matkevich VA, Goldin MM Kombinované užívání výplachu střev a enterosorpce při akutní orální otravě. Metodická doporučení. - Moskva: Ministerstvo zdravotnictví RSFSR, 1990. 8 p. /,. Luzhnikov EA Klinická toxikologie: učebnice. - 3. vydání, Pererab. a další.. - M.: Medicine, 1999. - 416 p.: ill. - (studijní literatura pro studenty zdravotnických škol...), EA Luzhniki, Matkevich VA, Goldfarb Yu.S., Ilyashenko KK, Petrov SI, Kalyanova NA, Musselius SG, Kiselev VV, Syromyatnikova E.D. / Výplach střev jako metoda detoxifikace při exotické a endotoxikózní léčbě. // Informační dopis. - M: Vládní výbor Moskva zdravotnictví, 2003. 8. Způsob detoxikaci organismu a doladění parametrů homeostázy, funkčních střevních poruch a mikrobiocenózy přes střevní výplachy v kombinaci s programy rezonančních akustických oscilací (PRAC): Průvodce pro lékaře číslo 1286 /.. 14 MH a SR RF / VNIIIMT, IPZiMT; Autor: VA Matkevich, OA Mashkov, EA Rybkin, BI Leonov. - M., 2005. - 29 p.

Mezi výhody svého složení se autoři odkazují na skutečnost, že pokud jde o soubor elektrolytů a pH, jsou tyto sloučeniny totožné s chmýřím počáteční části tenkého střeva člověka.

Prostředky pro výplach střev jsou rovněž chráněny patenty Ruské federace. Například patent Ruské federace č. 2178696 popisuje prostředek pro mytí gastrointestinálního traktu, který zahrnuje více než 30 složek. Navzdory výraznému terapeutickému účinku tento lék nebyl v lékařské praxi používán kvůli složitému a nákladnému složení

V patentu č. 2150277 se navrhuje následující složení pro výplach střev:

Recenze gastroenterologie v Moskvě

Pokud nechcete být s gastroenterologistou, nepodepínejte se na DA Alyabyeva. Posadila se a posadila si čas, mohla si vzít volný čas, ale místo toho zavřela dveře klíčem. A když přišel čas, přijala pozdní příchozí. Čas, který by mohl vyniknout. Výsledkem je 2,5 hodiny, jen jsem seděl a čekal, až přijdu. Neviděl jsem tak hrubost. Přijďte sem s problémy. A staví si hvězdu. No, velmi nepříjemné. Mluvím o tom, jaký čas trávil tento den. O tom, co je doktorka, budu psát později, pokud se dostanu. Významné správě vysvětlete tomuto lékaři, že můžete vypnout hvězdu v práci a pracovat lidsky. Ve frontě jsou lidé s různými problémy. Momentálně je to 13:42 a brzy se tam nedostanu.

Chci říci Vědeckému výzkumnému ústavu gastroenterologie díky, že mi oficiálně potvrdili a vydali odpovídající dokument o tom, že mé chirurgické zákroky prováděné v GKB č. 50 byly pro mě kvalitativní a můj život nebyl ohrožen. Jako potvrzující a kontrolní instance nejlepších institucí veřejného zdraví v Ruské federaci nenajdete. Děkuji.

Je to noční můra! Dostal se v dubnu roku 2018 s autoimunitní atrofickou gastritidou, ale z nějakého důvodu mi dal do střevního oddělení! Během týdne bylo provedeno 5 biopsií z rentgenových rentgenů a kolonoskopie. Biopsie ze žaludku nebyla nikdy provedena! Proč neodpověděli. Ve výpisu napsali, že všechno je v pořádku, i přes mé stížnosti. Neexistovala žádná léčba, s výjimkou 3 tablet Mezima a Ekofuril a teprve 1. den. Co je účel "Ekofuril" vůbec není známo. Dysbacteriosis střeva nemám, a to je potvrzeno analýzou, která zaplatila! Calprotektin byl tak vysoký, a to zůstalo. Už jsem byl zkoušen a proč jsem byl tak trýzněný 10. kruhem, nedokážu si to představit! Obecně platí, že prostě odvádějí tyto zběsilé zbytečné vyšetření, aby z rozpočtu ušetřili spoustu peněz, avšak bez jisté léčby tam bude! Když jsem obdržel výňatek, mé oči nevycházely z oběžných drah: "je napsáno v uspokojivém stavu, zcela obnoven.". Ptal jsem se a co dělat s autoimunitní chronickou gastritidou a jak se léčit? ? A doktor řekl: "A s gastritis - to není pro nás vůbec! Musíte jít ještě jednou a jít do oddělení žaludku k mému příteli. A ona stále přijímá platbu, můžete se jí zaregistrovat. "Píšu to doslova! Doktor Poleva Natalia Ivanovna, budete také léčen, když potřebujete pomoc.

Chci vyjádřit svou hlubokou vděčnost Vasenovi Olegovi Sergejevičovi a Koshkinovi Anatolím Michajlovičovi! Ohromující, citliví lidé a velmi kvalifikovaní odborníci. Zdá se, že oživení začíná po úsměvu a dobrém vztahu. Charm se zpočátku přizpůsobuje klidu a vynikajícím výsledkům. Děkuji vám za Vaši práci! Jste lékaři s velkým písmenem! Pevnost, zdraví, milovaná práce a vděční pacienti! Povalyaeva Elena byla provozována v roce 2017, kdy byly odstraněny žlučové kameny a GPOD. Mnohokrát děkuji!

Odvolal se v říjnu 2016 lékaři Li I. za poplatek v souvislosti s nejistou diagnózou. Doktor stále přerušoval a odpověděl sucho a neochotně. Napsal jsem spoustu drog, z nichž jsem začal děsivé hovno, které ještě nebyly přijaty. Litoval jsem, že jsem se ucházel o tuto instituci a zaplatil za příjem 5000 rublů.

Pozoruhodný profesionální lékař Dmitrij Guramovič Akhaladze pracuje v oddělení hepatopancreatobiliární chirurgie. Především je profesionálem v oboru. Je citlivý a přátelský ke všem pacientům.

Pacient, Ryukov Alexander Dmitrievich, podstoupil léčbu v oddělení pod vedením O. V. Kniazev. V prosinci 2017, s onemocněním, ulcerózní kolitidou. Chtěl bych vyjádřit vděčnost všem zdravotníkům oddělení za laskavý, citlivý přístup k pacientům. Vyjadřuji zvláštní vděčnost nejen od sebe, ale také od pacientů komory 502 k našemu ošetřujícímu lékaři Babayanovi AF - kompetentnímu, pozornému, soucitnému specialistovi, který je schopen poslouchat a opravdu pomáhat pacientům. Děkuji vám moc.

Chci vyjádřit svou vděčnost personálu MKNTS oddělení LVP, ve kterých průzkum proběhl, a zejména lékaři - Nikolskaya KA Děkujeme kanceláře, zdravotní sestra procesní kancelářské a menz pracovníků sestry. Děkujeme za Vaši tvrdou práci a trpělivost. A také lékaři a zdravotní sestry oddělení funkční diagnostiky pro přívětivost a profesionalitu. Dej lidem bílý plášť. Pozitivní a veselí pacienti k vám a osobní štěstí.

Oslovili se se synem (18 let) s příznaky ulcerózní kolitidy. Za prvé, byly dány spousty placených testů na neexistující infekce. Poté (dne 18. října) byla diagnóza potvrzena, nebyla předepsána žádná léčba a byla doporučena hospitalizace. Začali čekat. Zdravotní stav se zhoršil. O týden později se obrátili na Institut proktologie, okamžitě zkoumali, druhý den, kdy to napsali, teď už je napsáno, je to lék. Dnes (o měsíc později!) Byl pozván na hospitalizaci v Institutu gastroenterologie. "Děkuji!" Pokud se ocitnete v podobné situaci, neztrácejte drahocenný čas, obraťte se na jiné lékařské instituce. Pokud se mladí lidé takto zacházejí, pak co dělat starším! A z nějakého důvodu v jiném institutu byl zachován lidský postoj vůči nemocným lidem!

Vynikající lékaři pracují v kanceláři gastroskopie. Tohle je Goncharenko LS a Tcherepuhina T. A velkou děkuji jim.

Pokud věnujete spoustu peněz na příjem, musíte pro to vytvořit alespoň základní podmínky. 5.000 recepce a čekání na hodinu, kdy je lékař propuštěn, není poprvé, kdy přišli na placenou zkoušku a nic se nezmění. Stav nemocnice - stejně jako po bombardování - stará, velmi stará budova!

Z nějakého důvodu je telefon pro nahrávání neustále zaneprázdněn, volám druhý den a není žádný výsledek. To je ošklivý postoj vůči pacientům.

Velmi šťastný byl ošetřující lékař Sokolova Ekaterina Sergeevna. Velmi pozorný a zamyšlený lékař. Děkuji velice! Více než lékaři! Selimkhanova AA

Byl jsem na konzultaci dne 6. července 2017 s Dr. Irinou Irinou Alekseevnou. Jel jsem po dobu 20 hodin, recepce byla na útěku, doktor se zeptal na otázky, začal jsem reagovat, přerušila a neslyšela konec. Přinesl jsem ke mně doklady o mé nemoci, ani se na ně nepodívala, hloupě vzala můj předchozí výtah a napsala na ni své prohlášení, že recepce byla 10 minut. Drahý Lee, pokud čtete tuto recenzi, ujistěte se, že budete mít potíže s odpovědí, pro kterou jste mě vzali za příjem 5000 rublů. Chcete-li kopii diagnostiku z předchozího příkazu? Děkuji!

V dubnu 2017 jsem se poradil s gastroenterologem ve směru polykliniku. Ano, doktor byl zdvořilý, pozorný, ale byl neustále rozptýlen jinými pacienty, kteří byli radil jiní lékaři ve stejné kanceláři. V důsledku toho jsem učinil doporučení, která jednoznačně odporovala mé bolesti (a já jsem měl všechny testy). Zdá se, že každý lékař má své vlastní metody (je to smutné), protože existují výsledky testů (ultrazvuk, gastroskopie, biochemie atd.). Hlavní motto lékaře - neškodí. A stalo se mi, že mi byla předepsána droga, která mi pomohla, ale ublížila mě. Bolest začala. Proč takový lék. Mým principem je - důvěra, ale zkontrolujte. Je nutné konzultovat 2-3 odborníky (je to přesné). Přeji všem dobré zdraví a najdu svého lékaře.

Chtěl bych vyjádřit svou vděčnost MKNTS, zejména lékař-gastroenterolog Kovaleva O. Ve své klinice mi dal doporučení na gastroenterologa v MKNTS. Zavolal jsem na schůzku, abych se dostal přesně do komplikací, ale nikoli to. Dívky na telefonu odpovídají velmi zdvořile, zůstává závidět jejich trpělivost, dobře hotovo! Říkají, že je nutné mít s vámi, všechny potřebné informace, neodpovídá jen na to, aby konverzace skončila co nejdříve. První den jsem se dostal, přihlásil jsem se za týden a pomáhal nám najít pohodlnější čas, což je velmi dobré. V dané době dorazily dívky na recepci mapu, také velmi zdvořilé, s úsměvem, mluvícím normálním tónem, navzdory skutečnosti, že jsem přišel zdarma směrem. Dokonce i neobvyklé. Přišel jsem do kanceláře, není tam žádná fronta. Doktor Kovalyova OI naslouchal mým stížnostem, podíval se dříve, jak jsem se zacházel, všechny testy, předepsal pokyny k léčbě. Velmi se mi líbilo, že slyšela a pochopila, že mě znepokojuje. Velmi dobrý doktor, nemá cenu. Nezměnil jsem ani jediného gastroenterologa, byl jsem v placených nemocnicích a na volných klinikách, ale nemělo to žádný užitek, zacházeli s mnou po dlouhou dobu. A poslední naděje na ní byla. Jsem velmi ráda, že jsem se k ní dostala! Obrovská vděčnost! Děkuji!

Ležel jsem v říjnu 2016 10 dní v ústavu. Zanechal s hlubokou vděčností všem zaměstnancům, zejména: hlavě. chirurgické oddělení - Oleg S. Vasneva chirurgie - Mikhnevich Michael V., lékař - Irina Voinovan, psycholog - Firsova Ludmila Dmitrievna. Předtím jsem po půl roku čekal na operaci ve velmi známém zdravotnickém zařízení, byla diagnostikována a předepsána operace. Čekal jsem, až mi jeden z mých přátel nepomine, abych se před nástupem do operace objevil někomu jinému. Řešil se v jazyce ЦНИИГ. Zkoumali mě tam a předepsali léčbu. Nyní chápu, že se s takovými výrazy neřídí všichni chirurgové: "Chirurg by měl být jen řezán." Tam jsou nádherní chirurgové v CNIIG, kteří přemýšlejí o pacientech a nikdy se nedostanou pod nůž, pokud se tomu lze vyhnout. Znovu děkuji všem za to, že mi poskytl potřebné vyšetření, léčbu a poradenství. Všichni zbytek mne neměli žádný zájem, šel jsem na léčbu a nevybral jsem počet hvězd v "hotelu".

Dokonalý doktor - Orlova E. Chutkaya, pozorný, s velkou perspektivou v práci. Při komunikaci nejen s ní rozumíte tomu, že v centru, mnoho lékařů a juniorský zdravotnický personál také splňuje tuto charakteristiku. Neznám svého lékaře osobně, ale on také to znamená. Jaký šéf, takový a podřízený! Pozornost a pozornost jsou hlavními rysy zdravotnického personálu centra. Držte to!

Byl tam v roce 2015, řídil dokumenty, aby mě zahrnul do registru pro příjem drahých léků, protože chronické onemocnění: autoimunní, 2 g. postižení. Po hodině jsem se dostala do ordinace lékaře. 4. Bylo mi řečeno, že na mou otázku bude jmenována komise, kde se rozhodne, zda mám lék nebo ne. Mohou a odmítají, ale všechno je vyřešeno. Odešla mlčky. Taková škoda, odporná a nechutná. V tom, co obrátil lék! Ve frontě, s výjimkou těch špatných od všech, jsem o instituci neslyšel nic.

Při pohledu na kliniku je dojem strašný. Je strašlivé si představit, co se tam děje v lůžkové léčbě. Lékař, jako by vztah k ICSC neudělal, sama sama přiděluje něco, není jasné, proč. Přesměruje na nějaké Reflexologist, a že plán není vůbec, i když sedí a vypráví, jak to všechno zaplatil z pacientů (zábavný!) A zdarma, on neví, kdy přijmout. Nepůjdeme tam na nic.

Před vstupem do MKNTS jsem byl zpracován v různých gastroenterologists po dobu 6 měsíců od prosince 2015 do května 2016. I byl sužován neustálého zácpa a nadýmání, ale moje váha je stabilní - 45 kg na tělesnou výškou 154. V roce 2013 jsem byl těžce otráven, a to v roce 2009 byla ještě otravná. Pravděpodobně po tom všechno šlo a odešlo. V prosinci 2015 jsem provedla kolonoskopii a gastroskopii. Byla zjištěna chronická erozivní kolitida a povrchová gastritida, test HP byl pozitivní. Nemluvil jsem s jedním gastroenterologem. Píjete léky v tunách. Nic mi pomohlo. Přidané do seznamu byly ráno hladové bolesti, pálení žáhy a váha začala klesat. Do května 2016 již vážím 40 kg. Dostal směr od gastroenterologu v polyklinice na inspekci v MSCC. Myslela jsem, že mi alespoň pomohou tady. Za prvé jsem z nějakého důvodu odeslal terapeutovi, který jen přikývl hlavou, poslouchal mé stížnosti a znovu kývl hlavou. Dala jsem pokyny do dnešní nemocnice. Dále - více. Safarovův ošetřující lékař S. a prostě hrozný. Za prvé začala se mnou mluvit od první chvíle, jako by jí něco dlužila. Ruda a naprosto nekompetentní. Jak jsem si později všiml, mluví se všemi takovými pacienty. Než jsem mohl žádat o léčbu v denní nemocnici, jak téměř okamžitě začala mluvit o mém vypuštění! Ukázala jsem jí celou horu testů. Na ně se opravdu nepodívala. Řekla, že všechno bude provedeno znovu. A gastroscopy a kolonoskopie, které se dělají nebo dělají. Na minutu tak často nedělají. Odmítl jsem. Provedli test pro SIBR. Byl zjištěn nadměrný růst bakterií. Řekl nebo řekl, aby test na kalprotektin vypadal, kolik velkého zánětu. Pak v květnu jsem to nemohla udělat, protože člověk se zácpou je naprosto nereálný, aby analýzu přetáhl polovinu Moskvy do 8:30. I to je podle mého názoru v ICSC vadou. Zdravá nevede, a tady pacient musí nějak vynaložit. všechny standardní testy a na telefonu, jsem slyšel od lékaře byly provedeny, že výsledky testů jsou dobré (kdo by pochyboval), pomocí ultrazvuku bylo příliš jako v pořádku, nic kritického viděla, jen mírně snížené hladiny hemoglobinu. Chtěl bych vyzvednout toto prohlášení pouze v červenci. A že jsem viděl, že jsem měla v levé ledvině cysty, ten správný se potopil, a všechno je dobré s pankreasem. O tom lékař zcela ignoroval. Na moje stížnosti s váhou (nyní vážím 38 kg a jsem prostě hysterická), řekla: "Vyjedete vůbec nic?". Je to normální? Jím přísně na stravě 4-5 krát denně. Nejíst sladké ani slané, nic, co nemohu. Analýza kalprotektinu, kterou jsem jí ukázala, na ni neměl žádný vliv. Výsledkem je mírný zánět, ale doktor mi dokonce ani nepovoluje, o čem by se to mohlo týkat. Jediná odpověď zní: "To není zánět, může to být cokoliv, cokoliv." Ve výpisu bylo spousta nesmyslů. Necítil jsem se lépe, ale jen horší. Léčba nebyla správně zvolena a obecně nebyla provedena. Polovina léků, které jsem ani nepil, a v předepsaných předpisech, což mě jen zhoršuje. Proč přicházím s hromadou testů, pokud mi nic opravdu nedokáže vysvětlit a nuceni mě opakovat testy a nové testy, o kterých už nic neříkají. To je všechno vaše lék a vysoce kvalifikovaní lékaři! Jen peníze jsou deflovány, ale nulové zacházení. Safarov mě diagnostikoval s IBS, z nějakého důvodu chronická gastritida, zánět střeva je v pochybnost a rada jít na oddělení zánětlivých onemocnění střev. Ale předtím musím nejprve znovu nastoupit na gastroenterologu na klinice a ona má linii a teprve pak znovu v ICSC. Zítra hodím kolečka s ledvinou kvůli hmotnosti, a mám jen 26 let. A chci žít!

Dopravník pro poskytování lékařských služeb. Vydělávat peníze od pojišťoven. Čím více pacientů vede průzkumy, tím více peněz získá. Diagnostiku nelze nastavit. Hlavním úkolem je poskytnout službu. A o léčbě obecně nemůžete mluvit, jednoduše ne. Několikrát jsem se musel pohybovat ve slabosti, dělat nějaký zbytečný výzkum, i když na mých rukou byly výsledky stejných studií před měsícem. A jako výsledek přijímání svátostných: "Říkáme vás jako obrat."

Byla jsem v oddělení hepatologie. Tam bylo dojem, že mladí specialisté se připravují na tuto skvělou budoucnost a pacienti jsou materiál pro studium. Průzkumy byly velmi pomalé a povrchní. Diagnostika není nastavena.

Víte, že nyní se tato instituce nazývá jinak? Teď je to centrum klinických věd v Moskvě! A byly otevřeny nové pobočky včetně úžasného oddělení ortopedie! Čerstvé, pouze po opravě, v každé místnosti - sprcha, WC, klimatizace; maximum - 3 osoby ve zdi. Jedná se o podmínky. A pokud jde o lékaře a sestry - jsou to skvělí lidé, zdvořilí a pozorní!

Lhal se svým otcem, nepomohl. Můj otec má chronický průjem po operaci, mám chronické záhy. Po celou dobu shromažďovali nějakou radu, nebo tak prostě říkali. Moje ramena byla vymačkaná, v důsledku toho mi řekl otec: radujte se, že jste vůbec naživu. A čekám na výraznější známky jakékoli nemoci nebo záchvatů a okamžitě jim. A skutečnost, že bydlím 550 km od nich, je to jedno. Jmenuji se Shorokhov. Ano, a všechny postupy (krevní test, moč, gastroskopie, ultrazvuk, rentgen, EKG a všechno!), Které jsem tam dělal po dobu 12 dní, by se dalo udělat 1, dobře, 2 hodiny maximálně. Stručně řečeno, výsledek je 0. Zatímco kompetentní lékaři, kteří opravdu chtějí pacienta pomoci, nebudou, hodnocení bude jen klesat. Teď jdeme na jinou kliniku, kde lidé skutečně pomáhají.

Ležela v létě července 2015 v oddělení apiterapie. Teď to není voláno. Téměř neplakal. Všechno se změnilo k horšímu. Literate lékaři byli sníženi. Mladí oblečení v plášti a představovali si, že jsou bohové. Neexistuje téměř žádný lék. Některé standardy. Sestry jsou však normální, ale bývaly lepší. Napájení je normální. Ze všech oddělení se všichni pacienti nějak chtěli dostat k lékaři Kokorevě Aleně Stanislavovna. Je mladá, ale říkají to inteligentní a uctiví. A zbytek ticha. Zde je zkušenost s léčbou v Ústavu gastroenterologie.

Můj syn opakovaně (3-4 krát) byl v tomto ústavu a můžu o něm hodně říct. Na začátku špatného. 1. Podmínky opustit hodně být požadovaný: velkou komoru s partou lidí, jeden záchod na zemi (a to je pro nemocné, kde je mnoho, z různých důvodů, průjem), pouze s WC, dob oprav (v průměru 6-8 osob). král hrachu. 2. Úroveň odbornosti lékařů a jejich touha skutečně pomáhat pacientovi je prostě děsivá. Nebudu neopodstatněný a poskytnu příklad. Po resekci tenkého střeva začal syn syntetizovat vnitřní krvácení v místě operace (operoval v 51 nemocnicích v Moskvě). Úroveň hemoglobinu rychle klesala, i přes probíhající léčbu. Nakonec, po měsíci léčby v 31 nemocnicích, hemoglobin přestal klesat a zastavil se však na kritické úrovni. Byli jsme propuštěni z nemocnice s doporučením, aby jsme se vrátili do týdne (nemohli to držet víc). Tento týden jsme se rozhodli podstoupit léčbu u Ústavu gastroenterologie, kde jsme leželi den předtím. Na rukou jsme měli všechny testy a doporučení lékařů, aby pokračovali v intravenózním podání železa, aby udržel hemoglobin na pozadí neustálé ztráty krve. Ale ošetřující lékař zcela to ignoroval a bez předepisování léčby začal s odběrem krve: HIV, hepatitida atd. - v průměru bylo nutné vzít 5 kádinek. Bylo jí jedno, že jen den před dítě byl propuštěn z jiné nemocnice, který měl po ruce nové zkoušky na stejném HIV, hepatitida a tak dále., Že má kritickou hladinu hemoglobinu a vzorek krve v 5 kádinky svůj zaručený úlovek. Prosil jsem ji, aby nejprve zvedl hemoglobin a pak vzal krev, ale byla neúprosná: pravidla jsou pravidla a nemohou být porušována. Jako výsledek, po odběru krve, můj syn byl na jednotce intenzivní péče, kde se nutně musel provést krevní transfuzi, aby si zachránil život, to znamená s nezbytnými léky na zvýšení hladiny hemoglobinu tam nebyl -.. To bylo vydáno v kanceláři, kde byl syn ležel, a byl převeden na jiné oddělení (resuscitace) nemohl (podle pravidel nemocnice). Domnívám se, že pravidla pro nemocnice jsou psány s cílem zachránit životy, a jsou-li v rozporu s tím, že pravidla musí jít na vedlejší koleji, a první - touhu jít na lékaře, aby učinily vše pro to, aby si zachránil život. Taková touha, nikdo nebyl všiml: ani lékař, jmenovat průzkum, který je zaručeno mělo být přivést pacienta do hrobu, ani lékaři na jednotce intenzivní péče, který odmítl brát léky, které neměl, z mé ruky, která byla zakoupena mě v městské lékárně. Bylo pro ně jednodušší provést krevní transfuzi, neporušovala žádná pravidla. Nemyslím si, že je nutné vysvětlit, že jsem se snažil rychle přesunout svého syna do jiné nemocnice a odmítl pracovat u tohoto institutu. Mimochodem, kdo má zájem, mohu říci, že v 31 nemocnicích byl můj syn úspěšně provozován a odstranil místo střev, které krvácí. Nyní o dobrém: na počest institutu, chci říci několik dobrých slov o vedoucím chirurgického oddělení. Tento doktor, jediný ze všech, mi zanechal dojem kompetentního odborníka a jen částečný člověk, za nějž mu mnoho děkuji! V odbornosti ostatních, v procesu těsné komunikace po dobu 5 let, mám obrovské pochybnosti, nemluvě o jejich lidských kvalitách.

Během února 2015 jsem prodělal léčbu na oddělení bariatrie, a to na placené bázi, podstoupila jsem podélnou gastrektomii. Chci říci, najednou, a provoz, a postoj personálu bylo na krásné úrovni: a zdravotních sester a lékařů a anesteziolog - vše bylo prvotřídní. Komora nechala příjemný dojem, vše je na úrovni dobrých evropských klinik! Ale tady je malý "kromě". Levý nepříjemnou pachuť „pracovní“ větve terapeuta Bodunova NA Tento lékař mluvil se mnou s velkou sebejistotou a arogancí, která hraničí s hrubostí obvykle získat některé zdravý odpovědí bylo nemožné, a když jsem dorazil souhlasil s ní dva týdny! Ukázalo se, že prostě zapomněla na recepci a řekla telefonu, že bych měla (!) Volat ji den předtím! Ačkoli se nic takového neříkalo! Předtím jsem se mě požádal, abych zaslat vyjádření poslala nejasný obraz s telefonem, čtete to bylo téměř nemožné, jako výsledek tohoto lékaře neprokázalo, že v dohodnutém termínu, a já jsem konzultovala, a s radostí a lov, jinému lékaři, u nichž se děkuji moc! Upřímně si přeji, aby laik kazí výhled na celý tým, když jsem se mě požádal, abych poskytují další lékaře, se ukázalo, že další lékař v oddělení ne! Je to škoda, ale již neplatí a poradit přátele a známé bariatrické oddělení, nevidím takovou možnost, a neexistuje žádná touha, budu hledat jiného lékaře ke konzultaci - ostřílený profesionál!

Strašný dojem. Počínaje prahem - tedy ze šatny, kde je ještě kamenná doba. Žádná myšlenka o visorech, není dokonce žádná touha vydělat peníze na placených, ne. A já, bohužel, obvykle nosím věci, které na háku nemohou být zavěšeny. No, vůbec se nepředpokládám, dokonce myslím na to, že se mnou v takových zařízeních nosím osobní zástěra. Ale nebudou mě překvapeni, kdyby to nebrali, protože to "není dovoleno". Imprese hluboké "Sovdepie". Vůně už byla zapomenuta. Dále více. Smluvní oddělení. Sedí v oknech své tety v župních šatech - žádné úsměvy, žádnou chuť porozumět a poslouchat, v hodině 12, a jsou už smrtelně unaveni všemi. Živá linka, spousta lidí. Jsem nervózní, protože jsem nebyl varován, že podepisování smlouvy a platební procedury budou trvat tak dlouho, než budeme v souladu. Nikdo neposkytuje informace, řeším otázku volnému oknu, je lékař, který zcela ignoruje mé otázky - to je úplně tiché. Něco je zaneprázdněné a nerozumí mi ani nic. Jsem v šoku. Pak existuje postup podepisování a platby, vše dlouhé, nudné, bez zvláštního vysvětlení. Pak mě doprovázejí (oh, nakonec se necítím opuštěni) do kanceláře a oni říkají - počkat, zavolou. Sedím. Protože ostatní. A samozřejmě jsem to nebral. Přiblížit nové lidi, zeptejte se druhé, nevím, jak se mají chovat, lidé z fronty začne mi říct, že nezáleží na tom, zde - bez poplatku, nebo vše v jednom fronty. Ale po půl hodině čekání jsem se dostal k doktorovi. Doktor byl na druhé straně mé nálady, abych byl upřímný, byl jsem v hlubokém šoku a zklamání, abych se v našem medu zacházel. institucí. Všechno je stejné, jako v době mé mládí, nic se nezmění! Zaplaťte nebo ne! Platíte pouze lékařům přímo! To je nyní více potřebná připojení a peníze, ale jít do všeobecných podmínek mýtného - drahé a hloupé, tam je téměř žádný rozdíl s bezplatnou službu, protože v myslích všech zaměstnanců, se kterými se setkáte na cestě - z šatně k lékaři - nezajímáte je finančně. Doufám, že s touto osobou budete mít štěstí. Ale v myslích, bohužel, sověty a všechny staré základy: kde žádáte a tolerujete. Celkově jsem dospěl k závěru pro sebe: bohužel, ale pouze Evropa, pokud si to můžete dovolit. A navzdory současnému kurzu nebudete "chováni" na zbytečnou operaci, která není neobvyklá v našem placené sovdepovském medu. institucí. Věřím, že máme vynikající lékaře, ale musíme se k nim dostat různě, pokud jde o spojení, volání a také za poplatek.

Jen lhostejný postoj. Kromě peněz nic v očích lékařů nevidělo. Pravomoc lékařů je rovněž pochybná. Jsem lékař se zkušenostmi a vím, co říkám. Nikomu neříkám. Je to jen urážlivé. Důvěřujete těmto lidem s nejdražšími lidmi, věříte, ale na oplátku získáte jen lhostejnost a osobní zájem.

Na základě dnešní nemocnice CRIIG (5. patro) je nyní možná chemoterapie, tel. 8 495 3050552. Je škoda, že pouze s přípravami a testy by měly být připraveny.

Teď ležím v intestinálním oddělení, postoj lékařů a zdravotních sester (se vzácnými výjimkami) je v pohodě, přiřazují standardní vyšetření všem a je jim jedno, co to bolí, je to jen politika. Cílem není zjistit příčinu onemocnění, cíl - na krátkou dobu lůžkových dnů, co nejvíce lidí a zkoumat je, aby se dostaly peníze od pojišťoven. Byla jsem zapojena do reklamy na svých internetových stránkách, teď je mi líto a nevím, kam jít. Kdo byl v jiných nemocnicích, doporučuje 24. nemocnici a z toho také není nadšený, nevím, co skončí, ale stav se jen zhoršil - příčina nebyla nalezena nebo nechtěla.

I Flancheva TN a ležel se mnou v domě chirurgického oddělení N. Sukharev, Kolpakova, Kubát, T. L. Romanova - bych rád poděkoval všem, zdravotnický personál za vzornou péči, pozornost a citlivost k pacientovi! Zvlášť chceme vyjádřit svou vděčnost operatéra Nikonorova Alexander Vladimirovič za jejich pozornost a laskavostí k pacientům se schopností naslouchat a dát naději na jejich citlivost a profesionalitu! Děkujeme vám za příznivý výsledek!

Přečtěte si negativní recenze, ale šli (koupili na reklamě na svých stránkách). Myslel jsem, že tyto negativní komentáře napsal "stěžovatelé a chytříci". Šla za poplatek - 3100 rublů. Výsledek: 1) čekání na hodinu od stanoveného času; 2) během mé recepce (!) Lékař několikrát odešel z různých organizačních otázek + se mnou se dvěma dalšími lidmi. Jak říkají "know-how"; 3!), I když můj požadavek () pro přiřazení adekvátní studie (závažný problém) - předepsal mi dietu (Jím velmi šetrný, nepijte alkohol, nekouří), tablety a studie, které jsou obvykle předepsané lékařem, a to iv okresním klinice. Jako bonus jsem mě převedl na bezplatnou léčbu (s očekáváním elementárního ultrazvuku a gastroskopie, měsíc). V tomto okamžiku jsem konečně "vysrážel". Závěr: lidé obecně nemají tušení, jak pracovat na komerčním základě. Radím vám, abyste peníze přenesli na jiné místo, pokud je máte, samozřejmě.

Nejvíce se líbil postoj všech pracujících v nemocnici - zdvořilý, užitečný a rozumný. Normální jídlo, sprcha. Léčba je zvolena individuálně a to je důležité. Neměl jsem moc rád - nepohodlné postele, po několika nočích spadne bedra; to nemá rád, že po večeři není nikde nalít vroucí vodu - není takové vybavení jako v jiných nemocnicích. Na některých odděleních je v zimě zima a pokud dáte 2 přikrývky, potřebujete je v obalovém poklopu, a to je nepohodlné. A ještě jedno minus - velmi dlouhá vyšetření trvá, v den ne více než jeden postup (tj. Krev byla podávána ráno - a všechno, nic nebude dělat). To je velmi dlouhé a nepříjemné, když se V3I provádí týden po hospitalizaci. A dřív to bylo možné lehnout směrem, a nyní pacienti musí projít polyklinikou a předat testy - je to bezohledně hotovo: už se cítíme špatně a jsme nuceni provést testy.

Chtěla bych vhodnější recenze. Hrozné podmínky na odděleních, a to i tam, kde je toaleta, a něco jako sprcha. Nejbolestivější dojem z nemocnice.

Můj syn byl léčen v Ústavu gastroenterologie v srpnu 2013, s onemocněním střev. Chci vyjádřit vděčnost ošetřujícímu lékaři Tatianu Nikolaevně Kuzmině a všem zaměstnancům oddělení. Děkuji moc!

Já, Senkevich Tatyana Vladimirovna, od 15. července do 25. července 2013, byl na vyšetření na oddělení pankreatické patologie. Chci vyjádřit svou vděčnost všem lékařům a servisním pracovníkům, kteří jsou pozorní a pečliví. V kanceláři je čistota, pocit pohody a dobročinnosti. Zvláštní poděkování patří lékařům a hlavy - Vinokurova Ljudmila Vasilievna, mladého lékaře začínající - Voinovan Irina, pro lidský vztah k pacientovi, porozumění a kvalifikované přístupu. Zatímco tam jsou takoví lékaři, můžete být klidní pro naše léky a pro zdraví našich lidí. Celému personálu ústavu jsou úspěchy, štěstí a prosperita!

Nedávno jsem byl pacientem Ústavu gastroenterologie na dálnici nadšenců. A od 25. března 2013 do 15. dubna 2013. Poprvé jsem byl v apiterapii. Drahý Khatkov Igor Evgenievich, přijměte slova zvláštní, velkou vděčnost za organizaci lékařské péče ve vašem ústavu gastroenterologie. Zdravotní pracovníci vašeho institutu jsou skuteční andělé, kteří jsou vždy ochotni pomoci. Milosrdnost, účinnost, správnost diagnózy - to je velká rarita, a to iv regionálních nemocnicích. Zaměstnanci vašeho institutu to všechno mají. Postarejte se o ně, máte takovou hodnotu, že všechny instituce a nemocnice mohou závidět. S celým svým srdcem jsem vděčný za vaši profesionalitu za skutečnost, že v ústavu pracují takoví báječní lidé. Lékaři, chirurgové, ultrazvuk, celý lékařský personál, laboratoře a andělé - sestry. Díky vám, vašim profesionálním dovednostem, jako doktor, vůdce, jste získali nejlepší z nejlepších. Jsem si jist, že si zaslouží vděčnost a osobě administrativy. Je těžké si představit náš lék bez zdravotní sestry. Jedná se o jednu z humánních profesí naší doby, protože lidský život, jeho zdraví jsou hlavními hodnotami každého z nich. Jsou, splňují všechny lékařské předpisy. Účast těchto lidí hraje významnou roli v procesu zotavení pacienta. Chtěl bych říci, srdečné díky všem sester apitherapy a chirurgické gastroenterologie oddělení ústavu. Lydia Vladimirovna, Tatiana Gennadievna, Irina Borisovna, Lyudmila Pavlovna, Zinaida Viktorovna. Vedoucí oddělení Olga Mikhailovna Mikheeva. Měla jsem starší sestru Marina Borisovna. Velice vám děkuji za Vaši profesionalitu, intenzivní pozornost a laskavost vůči vašim pacientům. Pro teplo, morální podporu a ochotu vždy jít na záchranu. Celým svým srdcem, přeji vám: dobrý zdravotní stav, rodinné štěstí, kavkazského dlouhověkost, úspěch a štěstí, všude a ve všem. Bůh vás ochraňuje. S nejlepším přáním, vaše pacientka Mulginova Nona. To je také především chtěl říci slova nesmírné vděčnosti nádherné osobu a vysoce profesionální lékař chirurgického oddělení Askerhanovu Rashid Gamidovich. Oceňuji vás za Vaši profesionalitu, za vaše citlivé a srdečné vztahy s vašimi pacienty. Jste profesionální, mimořádný člověk a šíleně půvabný člověk. Nedovedla jsem si představit, že jsou takoví lékaři. Nejste jen chirurgem s velkým písmenem, ale především: velmi laskavým člověkem, chápáním, soucitným, plně odhodláním pracovat. Chci vám poděkovat Gamidovich Rashid, pro svůj talent, profesionalita, diamantové ruce pro citlivou pozorností k nemocným, o připravenosti v kritických okamžicích bezprostředně pomáhat a být kolem. Pro vaše dobré srdce, dovednosti a schopnosti oslovit nejvíce těžce nemocných pacientů, získat důvěru bezesných nocí a úzkosti dnech, lhostejných a schopnost inspirovat nejen naději, touhu žít a žít dobře. Po výběru zdravotnického povolání chirurg Rashid Gamidovich stejně jako Buldakov Mikhail (anesteziolog), Dmitry V. Arkhipov, Bodunova Natalia, připraven obětovat pro neuvěřitelné fyzických a psychických obtíží a rizik. Slova: "Svítí ostatní - Hoří sama sobě" - zapadají je. Jsou to skuteční odborníci, chirurgové a dobří psychologové. Jsou schopni poslouchat svého pacienta, proniknout do jeho duše, jsou schopni uklidnit, vštípit naději, důvěru, víru. Dokáží přesvědčit o správnosti a nutnosti určeného léčení. Ve skutečnosti, mnoho lidí, zvláštně zdráhají pečovat o své zdraví a často i jejich tvrdohlavost jen zhoršit jejich stav, zpomalit proces hojení. Podle mého názoru se nemusí každý stát lékařem. Pro tuto profesi je třeba mít zvláštní charakter, péči, trpělivost, klid, laskavost a zároveň tvrdost, schopnost činit rychlá rozhodnutí v kritických okamžicích. Askerkhanov Rashid Gamidovich, Buldakov Mikhail (anastaziolog), Dmitry V. Arkhipov, Bodunova Natalia bezvýhradně zavazuje k jejich příčině, jsou to lidé, kteří jsou si vědomi významu a vážnosti svého povolání. Nebojí se nebezpečí, obtíží, souhlasí s tím, že věnují svůj život lidem a pracují - i nadále se učí a zlepšují. Díky vysoké profesionalitě, trpělivosti a jasné touze pomáhat našim pacientům se všichni pacienti rychle zotavují a vstávají na nohy. Dodržovali přísahu Hippokratického. Vaše práce je neocenitelná. Obrovský člověk díky vám za všechno! Hodně štěstí, růst ve vaší kariéře, zdraví pro vás a vaše rodiny po mnoho let. Kéž Bůh zachová vás a vaše rodiny.

Stav komor v Ústavu gastroenterologie naléhavě vyžaduje opravu - houbu na stropě, zhroucení nábytku, roztrhaného nátěru a rezavých radiátorů.