Je možné vyléčit cirhózu jater, recenze pacientů

Symptomy

Ze všech onemocnění, které představují smrtelné nebezpečí pro lidské zdraví, je nezbytné přidělit játrovou cirhózu, ať už je léčitelná nebo ne, vyvolá odpovědi těch, kteří museli čelit této hrozné nemoci tváří v tvář.

Ale nejprve musíte zjistit, co to je zákeřná nemoc, její symptomy, rysy, vlastnosti. Bude také užitečné pochopit, jak zjistit přítomnost této choroby v těle, i když je v rané fázi.

O cirhóze

Takže první otázka, která se zajímá o filistina, je to, co je játra v cirhóze?

Cirhóza jater je chronické onemocnění charakterizované částečnou nezvratnou smrtí jaterních buněk a následnou smrtí orgánu.

Zdá se, že taková definice není příliš optimistická a veselá, nicméně stejně jako všechno, co je napsáno v jakékoliv medicínské encyklopedii. Příčiny této nemoci mohou být zcela odlišné.

  • Opilý alkoholismus. Dlouhodobé užívání alkoholických nápojů nepochybně ovlivňuje stav filtračního orgánu nejlepším způsobem.
  • Virové hepatitidy, které se transformují do chronické formy.
  • Jaterní nedostatečnost způsobená akutním nedostatkem vitaminů a enzymů nezbytných pro normální funkci jater.

Tam byly také případy, kdy cirhóza byla způsobena nejvíce zdánlivě neobvyklými příčinami, jako je srdeční selhání, přítomnost parazitů v těle atd. Existují také situace, kdy smrtelné onemocnění postupuje okamžitě kvůli několika faktorům. Například s ohledem na použití alkoholu, spolu s těžkou formou hepatitidy. V tomto scénáři může být důvodem vývoje této nemoci ani velmi časté pít alkohol pouze jednou týdně.

Další otázkou jsou příznaky jaterní cirhózy.

  • Slabost;
  • Únava;
  • Kreslení v blízkosti stran.

Příznaky onemocnění zahrnují vaskulární plexusy na kůži připomínající hvězdičky, rozšíření kapilár v oblasti ramenního pletence, stejně jako fenomén známý u běžných lidí jako "hepatické ruce".

Postupně se vyvine symptom, jako je zvýšený tlak v portální žíle, který slouží jako transportní kanál pro vstup krve do jater z čreva. V tomto případě dochází k akumulaci volné tekutiny v břiše, jejíž exkrece se netvoří doma, ale v nemocnici s pomocí potřebných nástrojů a nutně zkušenými odborníky.

Nejzřetelnějším znakem, jehož přítomnost plně potvrzuje přítomnost onemocnění, je dilatace jícnu a také křečové žíly. K detekci tohoto znamení se používají speciální techniky, jako je gastroskopie a rentgenová vyšetření.

Období, kdy se cirhóza postupuje, přejde do další fáze, je doprovázena snížením hladiny proteinu v krvi, zvýšením aktivity transamináz.

Zda je možné léčit?

Je možné vyléčit cirhózu? Otázka je kontroverzní, protože někdo věří, že ne, ale někdo nadále věří v úspěch a nevzdává se, ať se jedná o nic. Na internetových fórech najdete mnoho živých příkladů, jak se chovat, pokud jsou všechny pochybnosti o přítomnosti onemocnění v těle rozptýleny a diagnóza je konečná. Zde je například přehled jednoho z pacientů, kteří se s touto chorobou podařilo vypořádat se svou vlastní snahou.

"V té době mi bylo 24 let. Žil jsem na Ukrajině a nejprve jsem zvedl virovou hepatitidu. Pak jsem musel projít podobnou nemocí. V nemocnici strávila celých devět měsíců, ale vycházelo z několika málo výňatků, z nichž každý trval od čtvrtého dne. Nezáleží na tom, kolik injekcí jsem dostal, bez ohledu na to, kolik tablet jsem pil, všechno bylo beznadějné. Teplota neklesla pod 37,7, ale uvnitř bylo vyčerpáno z neustálé bolesti. Po dlouhých lékařských vyšetřeních mi doktoři diagnostikovali jaterní cirhózu, postavili je do řad zdravotně postižených druhých lidí a poslali je domů, tiše se setkali s jejich zánikem.

Byl jsem v rozčarování a zoufalství. Nakonec nechci umřít za všech 24 let. Manžel slíbil, že je připraven jít na cokoliv, kdybych jen šel na opravu a nadále jsem si užil život. Podpora příbuzných měla svůj úkol. Ne, okamžitě nevytvrdila, ale prostě dávala sílu dalšímu boji s hroznou nemocí.

Vzhledem k tomu, že lékárny a léky byly bezmocné, existovala pouze jedna cesta - tradiční medicína. Ztratit se mi nebylo nic, a proto byly okamžitě zmizeny otázky o účelnosti takové léčby. Mimo jiné jsem se snažil každým možným způsobem uklidnit sebe, naladit se na oživení. Ze stravy museli odstranit všechny slané a smažené, nechat více zeleniny, ovoce a vitamíny.

Jako dezert používaly citrusové plody, například pomeranče, mandarinky a citrony. Jsou bohaté na vitamín C, což znamená, že jsou dobré pro imunitní systém. Jablka musela být jedena pouze v pečené formě. Tvarohový sýr je pouze tučný, protože podporuje obnovu poškozených jaterních buněk.

Je dost zvláštní, ale nemoc začala pomalu ustupovat a brzy zmizela. Když jsem přišla do nemocnice, kde jsem byla diagnostikována, potkala jsem několik známých lékařů, kteří byli prostě ohromeni, když mě viděli ještě naživu. Takže jsem byl převeden do třetí skupiny zdravotního postižení. O rok později, a vůbec se umístili mezi absolutně zdravými lidmi. Tento příběh mě ještě více miloval a miloval život.

Od té doby jsem se začal vytvrzovat studenou vodou, přestal používat parfémy, protože obsahují alkohol, což má pozitivní vliv na práci oncocellů. Uvědomil jsem si, že neexistují situace, kdy nemůžete najít cestu. Potřebuješ bojovat za svůj život, a pak bude všechno v pohodě pro tebe. "

Podle výše uvedeného komentáře není možné porazit jaterní cirhózu, ale je možné udržovat a správně upravit práci zbývajících buněk orgánu. Dalo by se také poznamenat, že hrdinka odvolání používala výhradně lidová léčiva, nicméně, odmítnout léky a chodit do lékárny pro suché plantain není nestojí za to. Nicméně, moderní medicína funguje předvídatelným a řízeným způsobem, na rozdíl od lidových léků.

Co dělat s cirhózou

  • Rostlinné rostliny;
  • Syntetický.

Na začátku recepce se akce druhého obvykle zdá být silnější. Po chvíli však syntetické látky přestanou být účinné, zatímco rostliny začínají lépe a lépe. A kolik takových příkladů? Je to spousta. Proč se to děje?

Syntetické a rostlinné léčivé látky jsou zásadně odlišné. První čin, zpravidla, o příčinách onemocnění, tj. O bakteriích a virech. Současně, pokud vše plyne hladce, nemoc jde pryč. Ale tělo, které neuznává takové léky, nevytváří protilátky nezbytné pro další útok viru. V důsledku toho neexistuje žádná imunita.

  • Úspěšně rozpozná imunitní systém a proniká na nejdůležitější místa;
  • Jedná se v širokém směru, který potlačuje mnoho druhů patogenních bakterií;
  • Zvyšte imunitu.

Výsledkem je, že tělo má vlastní ochranu proti viru a při následných záchvatech sama o sobě může zabránit nástupu onemocnění. V případě, že není možné úplně zbavit patogen, můžete neustále snižovat jeho aktivitu pravidelným užíváním rostlinných látek.

To je to, co dělají u jaterní cirhózy způsobené virovou hepatitidou. Kolik lidí žije? Docela dlouho. Současně po celý svůj život pravidelně užívají různé odvarky a jiné léky rostlinného původu.

Životnost v cirhóze

Pokud neexistuje možnost úplného zotavení, což se děje téměř vždy, jediným způsobem, jak žít dlouhý a šťastný život, je snížit aktivitu onemocnění nebo zcela zastavit pravidelným užíváním speciálních léků a přípravků. Vzhledem k tomu, že játra jsou tvořena množstvím buněk, které jsou schopné samoregulace, je normální fungování tohoto orgánu možné i při zničení podstatné části tohoto orgánu. Ve všech takových případech nemá smysl uvažovat, kolik let odešlo, protože každý pacient může mít různé období. Na podporu této skutečnosti - svědectví těch, kteří nemocní sám a nemoci vyléčili, stejně jako ti, kteří sledovali beznadějně nemocné lidi.

Můj přítel měl rád pití, kouřil si půl cigarety denně a začal vykašlat krví. V důsledku toho zemřela po sedmdesáti letech, i když byla diagnostikována s diagnózou 50 let.

Můj bývalý manžel byl opilý alkoholik. Zemřel rok po rozvodu. Zemřel strašně, v agónii, ale sklenici odmítl až do konce.

Neexistuje tedy jednoznačná odpověď na otázku: "Kolik lidí žije s těmi, kteří mají jaterní cirhózu?" Vše závisí na povaze onemocnění, jeho zdroji, a co je nejdůležitější, na vztahu pacienta k jeho nemoci. Druhá, nejzajímavější otázka na začátku článku, jmenovitě: "Je léčitelná jaterní choroba nebo ne?" Má velmi jasnou odpověď, což znamená, že toto onemocnění jater je nevyléčitelné. Můžete zastavit vývoj tohoto onemocnění a zabránit další smrti buněk. Přežívající složky filtračního tělesa nadále pracují. Důležité je pouze vytvořit pro to všechny optimální podmínky. A pak bude možné žít šťastně až do konce života, a to navzdory tomu, že ne všechny jaterní funkce tak, jak má být.

Nakonec je třeba poznamenat, že nikdo kromě ošetřujícího lékaře nemá právo předepisovat léky. Poté, co se rozhodlo, že se s ním bude léčit, dělá vše na vlastní nebezpečí a riziko.

Fórum hepatitidy

Sdílení znalostí, komunikace a podpora pro lidi s hepatitidou

u koho cirhóza, odpověď, pliz

  • Přejít na stránku:

Re: kdo má cirhózu, odpověď, pliz

Vaše zpráva Kelvin89 »08 Říjen 2012 10:24

Re: kdo má cirhózu, odpověď, pliz

Vaše zpráva vik »09 říj 2012 09:07

Re: kdo má cirhózu, odpověď, pliz

Vaše zpráva Irina Yaroslavna »09 říj 2012 21:06

Cirhóza jater je léčitelná nebo ne

Ze všech onemocnění, které představují smrtelné nebezpečí pro lidské zdraví, je nezbytné přidělit játrovou cirhózu, ať už je léčitelná nebo ne, vyvolá odpovědi těch, kteří museli čelit této hrozné nemoci tváří v tvář.

Ale nejprve musíte zjistit, co to je zákeřná nemoc, její symptomy, rysy, vlastnosti. Bude také užitečné pochopit, jak zjistit přítomnost této choroby v těle, i když je v rané fázi.

Takže první otázka, která se zajímá o filistina, je to, co je játra v cirhóze?

Cirhóza jater je chronické onemocnění charakterizované částečnou nezvratnou smrtí jaterních buněk a následnou smrtí orgánu.

Zdá se, že taková definice není příliš optimistická a veselá, nicméně stejně jako všechno, co je napsáno v jakékoliv medicínské encyklopedii. Příčiny této nemoci mohou být zcela odlišné.

Z nich lékaři rozlišují několik nejčastějších a nejvlivnějších, a to:

  • Opilý alkoholismus. Dlouhodobé užívání alkoholických nápojů nepochybně ovlivňuje stav filtračního orgánu nejlepším způsobem.
  • Virové hepatitidy, které se transformují do chronické formy.
  • Jaterní nedostatečnost způsobená akutním nedostatkem vitaminů a enzymů nezbytných pro normální funkci jater.

Tam byly také případy, kdy cirhóza byla způsobena nejvíce zdánlivě neobvyklými příčinami, jako je srdeční selhání, přítomnost parazitů v těle atd. Existují také situace, kdy smrtelné onemocnění postupuje okamžitě kvůli několika faktorům. Například s ohledem na použití alkoholu, spolu s těžkou formou hepatitidy. V tomto scénáři může být důvodem vývoje této nemoci ani velmi časté pít alkohol pouze jednou týdně.

Další otázkou jsou příznaky jaterní cirhózy.

V počátečních fázích vývoje onemocnění se symptomatický obraz objevuje nevýznamně nebo vůbec se neobjevuje:

  • Slabost;
  • Únava;
  • Kreslení v blízkosti stran.

Příznaky onemocnění zahrnují vaskulární plexusy na kůži připomínající hvězdičky, rozšíření kapilár v oblasti ramenního pletence, stejně jako fenomén známý u běžných lidí jako "hepatické ruce".

Postupně se vyvine symptom, jako je zvýšený tlak v portální žíle, který slouží jako transportní kanál pro vstup krve do jater z čreva. V tomto případě dochází k akumulaci volné tekutiny v břiše, jejíž exkrece se netvoří doma, ale v nemocnici s pomocí potřebných nástrojů a nutně zkušenými odborníky.

Nejzřetelnějším znakem, jehož přítomnost plně potvrzuje přítomnost onemocnění, je dilatace jícnu a také křečové žíly. K detekci tohoto znamení se používají speciální techniky, jako je gastroskopie a rentgenová vyšetření.

Období, kdy se cirhóza postupuje, přejde do další fáze, je doprovázena snížením hladiny proteinu v krvi, zvýšením aktivity transamináz.

na obsah ↑ Je možné vyléčit?

Je možné vyléčit cirhózu? Otázka je kontroverzní, protože někdo věří, že ne, ale někdo nadále věří v úspěch a nevzdává se, ať se jedná o nic. Na internetových fórech najdete mnoho živých příkladů, jak se chovat, pokud jsou všechny pochybnosti o přítomnosti onemocnění v těle rozptýleny a diagnóza je konečná. Zde je například přehled jednoho z pacientů, kteří se s touto chorobou podařilo vypořádat se svou vlastní snahou.

"V té době mi bylo 24 let. Žil jsem na Ukrajině a nejprve jsem zvedl virovou hepatitidu. Pak jsem musel projít podobnou nemocí. V nemocnici strávila celých devět měsíců, ale vycházelo z několika málo výňatků, z nichž každý trval od čtvrtého dne. Nezáleží na tom, kolik injekcí jsem dostal, bez ohledu na to, kolik tablet jsem pil, všechno bylo beznadějné. Teplota neklesla pod 37,7, ale uvnitř bylo vyčerpáno z neustálé bolesti. Po dlouhých lékařských vyšetřeních mi doktoři diagnostikovali jaterní cirhózu, postavili je do řad zdravotně postižených druhých lidí a poslali je domů, tiše se setkali s jejich zánikem.

Byl jsem v rozčarování a zoufalství. Nakonec nechci umřít za všech 24 let. Manžel slíbil, že je připraven jít na cokoliv, kdybych jen šel na opravu a nadále jsem si užil život. Podpora příbuzných měla svůj úkol. Ne, okamžitě nevytvrdila, ale prostě dávala sílu dalšímu boji s hroznou nemocí.

Vzhledem k tomu, že lékárny a léky byly bezmocné, existovala pouze jedna cesta - tradiční medicína. Ztratit se mi nebylo nic, a proto byly okamžitě zmizeny otázky o účelnosti takové léčby. Mimo jiné jsem se snažil každým možným způsobem uklidnit sebe, naladit se na oživení. Ze stravy museli odstranit všechny slané a smažené, nechat více zeleniny, ovoce a vitamíny.

Moje hlavní jídla byly:

Jako dezert používaly citrusové plody, například pomeranče, mandarinky a citrony. Jsou bohaté na vitamín C, což znamená, že jsou dobré pro imunitní systém. Jablka musela být jedena pouze v pečené formě. Tvarohový sýr je pouze tučný, protože podporuje obnovu poškozených jaterních buněk.

Je dost zvláštní, ale nemoc začala pomalu ustupovat a brzy zmizela. Když jsem přišla do nemocnice, kde jsem byla diagnostikována, potkala jsem několik známých lékařů, kteří byli prostě ohromeni, když mě viděli ještě naživu. Takže jsem byl převeden do třetí skupiny zdravotního postižení. O rok později, a vůbec se umístili mezi absolutně zdravými lidmi. Tento příběh mě ještě více miloval a miloval život.

Od té doby jsem se začal vytvrzovat studenou vodou, přestal používat parfémy, protože obsahují alkohol, což má pozitivní vliv na práci oncocellů. Uvědomil jsem si, že neexistují situace, kdy nemůžete najít cestu. Potřebuješ bojovat za svůj život, a pak bude všechno v pohodě pro tebe. "

Podle výše uvedeného komentáře není možné porazit jaterní cirhózu, ale je možné udržovat a správně upravit práci zbývajících buněk orgánu. Dalo by se také poznamenat, že hrdinka odvolání používala výhradně lidová léčiva, nicméně, odmítnout léky a chodit do lékárny pro suché plantain není nestojí za to. Nicméně, moderní medicína funguje předvídatelným a řízeným způsobem, na rozdíl od lidových léků.

na obsah ↑ Co dělat s cirhózou

Které léky jsou efektivnější a jak dlouho by měly být spotřebovány? Všechny léky lze rozdělit na dva typy:

  • Rostlinné rostliny;
  • Syntetický.

Na začátku recepce se akce druhého obvykle zdá být silnější. Po chvíli však syntetické látky přestanou být účinné, zatímco rostliny začínají lépe a lépe. A kolik takových příkladů? Je to spousta. Proč se to děje?

Syntetické a rostlinné léčivé látky jsou zásadně odlišné. První čin, zpravidla, o příčinách onemocnění, tj. O bakteriích a virech. Současně, pokud vše plyne hladce, nemoc jde pryč. Ale tělo, které neuznává takové léky, nevytváří protilátky nezbytné pro další útok viru. V důsledku toho neexistuje žádná imunita.

Na druhou stranu, přírodní výtažky:

  • Úspěšně rozpozná imunitní systém a proniká na nejdůležitější místa;
  • Jedná se v širokém směru, který potlačuje mnoho druhů patogenních bakterií;
  • Zvyšte imunitu.

Výsledkem je, že tělo má vlastní ochranu proti viru a při následných záchvatech sama o sobě může zabránit nástupu onemocnění. V případě, že není možné úplně zbavit patogen, můžete neustále snižovat jeho aktivitu pravidelným užíváním rostlinných látek.

To je to, co dělají u jaterní cirhózy způsobené virovou hepatitidou. Kolik lidí žije? Docela dlouho. Současně po celý svůj život pravidelně užívají různé odvarky a jiné léky rostlinného původu.

na obsah ↑ Životnost v cirhóze

Pokud neexistuje možnost úplného zotavení, což se děje téměř vždy, jediným způsobem, jak žít dlouhý a šťastný život, je snížit aktivitu onemocnění nebo zcela zastavit pravidelným užíváním speciálních léků a přípravků. Vzhledem k tomu, že játra jsou tvořena množstvím buněk, které jsou schopné samoregulace, je normální fungování tohoto orgánu možné i při zničení podstatné části tohoto orgánu. Ve všech takových případech nemá smysl uvažovat, kolik let odešlo, protože každý pacient může mít různé období. Na podporu této skutečnosti - svědectví těch, kteří nemocní sám a nemoci vyléčili, stejně jako ti, kteří sledovali beznadějně nemocné lidi.

Můj přítel měl rád pití, kouřil si půl cigarety denně a začal vykašlat krví. V důsledku toho zemřela po sedmdesáti letech, i když byla diagnostikována s diagnózou 50 let.

Můj bývalý manžel byl opilý alkoholik. Zemřel rok po rozvodu. Zemřel strašně, v agónii, ale sklenici odmítl až do konce.

Neexistuje tedy jednoznačná odpověď na otázku: "Kolik lidí žije s těmi, kteří mají jaterní cirhózu?" Vše závisí na povaze onemocnění, jeho zdroji, a co je nejdůležitější, na vztahu pacienta k jeho nemoci. Druhá, nejzajímavější otázka na začátku článku, jmenovitě: "Je léčitelná jaterní choroba nebo ne?" Má velmi jasnou odpověď, což znamená, že toto onemocnění jater je nevyléčitelné. Můžete zastavit vývoj tohoto onemocnění a zabránit další smrti buněk. Přežívající složky filtračního tělesa nadále pracují. Důležité je pouze vytvořit pro to všechny optimální podmínky. A pak bude možné žít šťastně až do konce života, a to navzdory tomu, že ne všechny jaterní funkce tak, jak má být.

Nakonec je třeba poznamenat, že nikdo kromě ošetřujícího lékaře nemá právo předepisovat léky. Poté, co se rozhodlo, že se s ním bude léčit, dělá vše na vlastní nebezpečí a riziko.

  • Příčiny a příznaky onemocnění
  • Jaké jsou typy onemocnění?
  • Včasná diagnostika
  • Správná léčba onemocnění
  • Další body

Otázka, která je v minulosti velmi zajímavá, je jaterní cirhóza vyléčitelná nebo ne. Nemoc je charakterizována změnami ve struktuře těchto změn je organa.Prichinoy proliferace pojivové tkáně. Chcete-li odpovědět na otázku, je možné vyléčit cirhózu jater, se snaží přijít na to, co je cirhóza jater, stejně jako pohled na příčiny, příznaky onemocnění.

Příčiny a příznaky onemocnění

Cirhóza jater je komplikací po některých onemocněních orgánů. Nemoc se vyskytuje s následujícími příznaky:

  • celková slabost těla;
  • tělesná hmotnost pacienta klesá;
  • svědění svědění;
  • žloutenka kožních a očních bílkovin;
  • zvýšení objemu žaludku.

Toto onemocnění pravděpodobně postihuje muže ve středním věku. V rizikové zóně lidé, kteří vedou abnormální životní styl, systematicky pronikají do diety, které zneužívají alkohol.

Zpět na obsah

Jaké jsou typy onemocnění?

Abyste mohli plně porozumět léčení jaterní cirhózy, musíte vědět její příčiny a odrůdy.

  1. Alkoholický. Často se objevují u lidí, kteří jsou závislí na alkoholu. Pokud zcela opustíte příjem alkoholických nápojů, je zde viditelné zlepšení zdraví.
  2. Autoimunitní vzhled. Vyskytuje se v důsledku porušení imunitního systému lidského těla (zabíjí jeho vlastní buňky, přičemž je považuje za cizince).
  3. Toxický vzhled. Je to důsledek otravy lidského těla různými léky nebo toxickými látkami.
  4. Forma nemoci, která se vyvíjí po předchozí virové hepatitidě.
  5. Typ nemoci, který se objevil kvůli narušení metabolismu a onemocnění žlučových cest.
  6. Kongestivní cirhóza. Způsobuje poruchu nedostatečného oběhu při onemocnění srdce.
  7. Kryptogenní vzhled. Příčina této formy onemocnění není stanovena.

Podle klinických příznaků, příznaků a morfologických faktorů se toto onemocnění liší:

  • cirhóza malých uzlin. Nejčastější formou onemocnění. Příčinou této formy onemocnění je komprese portálních žil větví spojivovým tkáním;
  • hrubá nodulární forma;
  • smíšený typ nemoci.

Podle klinických charakteristik:

  • neaktivní forma;
  • aktivní forma.

Na integritu orgánu:

Zpět na obsah

Klinický obraz onemocnění je velmi různorodý. Je třeba poznamenat, že v počátečních stádiích nemusí nemoc vykazovat příznaky. Právě z těchto důvodů je nezbytné provést výzkum s cílem stanovit přesnou diagnózu:

  • biochemický krevní test. Vysoká hladina enzymů a bilirubinu bude znamenat onemocnění;
  • biopsie. Pomocí této analýzy je možné diagnostikovat onemocnění v počáteční fázi;
  • Ultrazvuk;
  • Röntgenové a radionuklidové metody výzkumu;
  • počítačová tomografie.

Zpět na obsah

Správná léčba onemocnění

Je léčena jaterní cirhóza? Není možné obnovit zdravé a normální buňky těla.

Léčba onemocnění je založena na následujících zásadách:

  1. Podporovat funkční schopnosti těla.
  2. Odstraňte hlavní příznaky a příznaky onemocnění.

Cirhóza je téměř nemožné vyléčit játra.

V úvodních stádiích vývoje onemocnění může člověk ochránit orgán před dalším onemocněním. Jedinou radikální metodou pro léčbu tak těžkého onemocnění je transplantace orgánů.

Léčba cirhózy? Hlavní úkoly při léčbě této nemoci jsou:

  1. Odstraňte příčiny nemoci. Vzhledem k tomu, že příčiny onemocnění jsou různé, jsou i různé způsoby léčby. Mezi nimi: odmítnutí alkoholu, léčba virové hepatitidy, odmítnutí některých léků.
  2. Udržujte úsporný režim. Aby se snížila únava pacientů, je nezbytné snížit fyzické zatížení těla. Pokud choroba postupuje, pacientovi je přidělen odpočinek na lůžku, protože v horizontální poloze se aktivují regenerační procesy a zvýší se přívod jater v krvi.
  3. Přísná strava. Měli byste se vzdát uzeného, ​​slaného, ​​alkoholu, vypráženému.
  4. Terapie pro odstranění symptomů intoxikace. Pro eliminaci zácpy a dyspeptických poruch jsou předepsány adsorbenty, enzymové přípravky.
  5. Lékařská terapie. Lékař předepisuje takové léky:
  • pro aktivaci metabolismu v jaterních buňkách;
  • pro stabilizaci hepatocytárních membrán;
  • krvácení;
  • hormonální glukokortikoidní hormony.

Zda léčíme cirhózu? Ne, to není. Transplantace orgánů neposkytuje 100% záruku, že budou obnoveny všechny funkce jater, ale dodržování všech lékařských doporučení pomůže zastavit degeneraci orgánu.

Pokud je onemocnění doporučeno:

  • ustálená strava. Potraviny by měly být bohaté na bílkoviny, vitamíny, sacharidy;
  • vyloučit alkohol;
  • omezení pracovní zátěže;
  • denní odpočinek v posteli ke zlepšení přívodu krve do jater.
  • nepřekračujte, nepoužívejte léky.

Lékař jmenuje pacienta zavedením glukózy, vitamínů a proteinových přípravků.

Zpět na obsah

Cirhóza jater je vážnou hrozbou pro život pacienta. Mezi komplikacemi onemocnění lze poznamenat:

  • krvácení z křečových žil jícnu;
  • vývoj peritonitidy;
  • přístup k infekci;
  • hepatická kóma;
  • vývoj tumorů rakovinných orgánů.

Hlavní preventivní metody jsou:

  • racionální výživa;
  • odmítnutí alkoholu;
  • plná hygienická a technická kontrola ve výrobě;
  • včasná léčba chronické hepatitidy a orgánových onemocnění.

Nebudete mít vážné onemocnění jater, aby se nevyvinuly do nevyléčitelného onemocnění. Kvůli známkám onemocnění musíte navštívit lékaře, abyste předešli závažným komplikacím.

1 hlasů, průměr:

Cirhóza jater je léčitelná nebo ne? Bohužel toto onemocnění nelze úplně vyléčit. Můžete zastavit jeho vývoj a uniknout z komplikací. Cirhóza se vyvíjí v průběhu let a tento proces se může projevit prostřednictvím velkého množství příznaků. Proto má smysl, aby každá osoba podstoupila diagnostiku vnitřních orgánů alespoň jednou za rok. Proto je možné zabránit rozvoji nemoci a v případě jejího výskytu - neumožnit tomu, aby přijímala ohrožené formy.

V případě diagnózy cirhózy jater v počátečních stádiích existuje každá příležitost k zastavení vývoje onemocnění. Pomůže to dodržování stravy, léčebných postupů a systematické diagnostiky pro sledování těla. Dodržování poměrně jednoduchých pravidel při cirhóze jater dává šanci žít dlouho a je vysoce kvalitní.

V případech, kdy je onemocnění v poslední fázi a stalo se život ohrožujícími formami, může transplantace jater pomoci. Takže otázka "Jsou lékováni jaterní cirhóza?" Zatím zůstává otevřená. A moderní medicína ještě nevytvořila léky, které by mohly léčit onemocnění zcela.

Toto onemocnění se vyvíjí velmi pomalu. Tento proces může trvat roky a absence včasných příznaků komplikuje včasné zjištění onemocnění. Proto by lidé s jaterní cirhózou měli vzpomenout na potřebu pravidelného testování, zvláště pokud existují obecné příznaky, jako je slabost, ztráta chuti k jídlu.

Existují 3 stupně progrese onemocnění:

  1. Fáze kompenzace. Může se projevit různými nesystematickými příznaky. Známky výskytu a vývoje onemocnění zcela chybějí. To je způsobeno skutečností, že v této fázi zničení jater jsou minimální a zdravé buňky jsou schopny kompenzovat zvýšené práci pacientů.
  2. Stupeň subkompenzace. Nejčastěji se objevují první příznaky cirhózy v této fázi. To se vysvětluje vzhledu více postižených oblastí a neschopnosti zdravých buněk provádět veškerou práci. Vzhledem k tomu, že játra člověka nefunguje v plné síle, je charakteristický pocit slabosti, hubnutí, nedostatek chuti k jídlu a nepříjemné pocity v oblasti jater.
  3. Fáze dekompenzace. Charakterizován nejnebezpečnějšími a výraznějšími příznaky, které mohou trpět cirhózou jater. Je v této fázi léčitelná nebo ne? Bohužel v této fázi existuje vážná hrozba pro život pacienta. Hlavním úkolem léku je v tomto případě maximální zpomalení vývoje onemocnění. Léčba by měla probíhat pod neustálým dohledem lékařů.

Prakticky všechny příznaky onemocnění se objevují ve fázi subkompenzace.

  1. Trvalá únava, slabost. Pocit ospalosti a celkové snížení tónu těla.
  2. Ztráta chuti k jídlu a následné snížení tělesné hmotnosti.
  3. Svrbení pokožky, zejména v noci.
  4. Jeho dlaně zčervenájí.
  5. Může být žloutenka. Nejpravděpodobnější je ve fázi dekompenzace.
  6. Vzhled cévních hvězdiček na kůži.
  7. Výskyt slabé koagulace krve. V případě ran nebo řezů - je těžké zastavit krev.

Cirhóza - jaké jsou předpovědi toho, co lze pomoci?

Moje matka - non-pijan a nekuřáci, vést zdravý životní styl, není zatížen s těžkým dědictvím 70 let staré dámy - začal stěžovat na bolest v oblasti břicha, udělali hromadu všechny druhy zkoušek a dokonce i jaterní biopsie a přijal závěr: ne rakoviny, ale cirhózu. Jasně, bít v hysterii. Celá rodina je také v šoku.
Řekněte mi, jak vážná je tato diagnóza, můžete očekávat, že s ní budete žít déle?

Pokud jste již diagnostikováni v pozdním stadiu, pravděpodobnost této nemoci je málo. V předchozích fázích je možné léčit, ale diagnóza je velmi závažná a příznak se projevuje jen na poslední chvíli.

Cirhóza je závažné onemocnění, prognóza závisí na stupni vývoje onemocnění. Poraďte se s ošetřujícím lékařem, protože si je lépe vědom stavu pacienta.

V mém příteli podobnou diagnózu. Pokud je v počátečních fázích možné zpomalit vývoj pomocí léčiv, přísné stravy nebo jakýchkoli zátěží. Navíc vyčistí játra pomocí pomazánku z pampelišky.

Především dietu a léčbu. Ve stabilním stavu v tomto případě můžete zůstat dost dlouho. Znám několik takových příkladů, i mezi alkoholiky.

Ve svém věku je každý postižen zdravím a dlouhověkostí. A cirhóza jater je vážným onemocněním. V počátečních stádiích může dokonce i léčba pomoci. A pokud se spustí, zkuste zastavit průběh onemocnění dietou a léky. Transplantace jater vám může pomoci. Játra jsou orgán, který se rychle regeneruje a je snadné transplantovat od příbuzných, což by se zakořenilo.

Existují poměrně reálné případy zotavení z jaterní cirhózy, protože tento orgán má velkou schopnost se zotavit. Pokud udržujete zdravé buňky, můžete žít dlouho.

Ste také pochopili, že diagnóza je velmi vážná. Játra zpravidla neublíží (i když samozřejmě mohou způsobit jiné příznaky), dokud nedojde k kritické nebo předkritické situaci. Avšak různé případy jsou, a proto se samozřejmě nejpravděpodobněji spoléhají na předpovědi ošetřujících lékařů.

Pokud jste ještě nezačali, můžete žít déle. Ale teď je zřejmé, až do konce života, že budeme muset sedět na nejpřísnější stravě a užívat si speciální léky.

Je třeba se pokusit zjistit příčinu cirhózy jater a odstranit (vyléčit). Koneckonců, jestliže se cirhóza objevila kvůli virové chorobě, musí se s touto chorobou léčit. Vaše matka bude v nemocnici velmi užitečná. Tam bude schopna podstoupit odpovídající léčbu, která situaci stabilizuje. Je nutné dodržovat lékařské doporučení a vše bude v pořádku. Pak budete mít jistotu, že jste všechno udělali co nejvíce.

Je možné, ale bude nutné neustále užívat léky na udržení jater. Je důležité zjistit, co přesně způsobilo cirhózu, doporučuji prohlédnout hadici pro vyšetření žaludku, lékaři říkají, že někdy je důvod právě ze žaludku.

Jako doktor vás budu rozrušen, cirhóza jater nemůže být vyléčena, vůbec to není možné. Nyní se mnozí na mne naplní příběhy, neboť jejich známí nebo známí známí vyléčili tuto nemoc pomocí různých druhů rad z "inteligentních článků" a tak dále. Ale játra jsou jediným orgánem člověka, jehož buňky jsou obnoveny. A pokud přestanou se zotavit, začne cirhóza. Zpomalit tento proces může, ale nemůže být vyléčen. Pouze transplantace zdravého orgánu.

Není možné vyléčit. K rozšíření "kvality života", docela. Transplantace, myslím, že je pro někoho příliš drahé. A fronta je dlouhá.
Pro prodloužení času konzultujte s lékařem, ne s internetem.

Léčba cirhózy - dlouhý proces, s přihlédnutím k věku pacienta, ale ne zapomenout na obrovské schopnosti jater zotavit, že potřebuje pomoct tím, že vykonává všechny pokyny lékaře a přísné dodržování diety.

V lékárnách si můžete koupit různé bylinné, například, jsou vhodné pro infuzi slaměnky písčitá, cyanóza modrá tinktura, tinktura dřišťál listů a květů, bylinné vojtěšky srpu. Nebude to bolet. Ale přesto je nutné konzultovat s lékařem.

Játra mohou být obnovena, pokud jsou aplikovány na toto úsilí. Nechte vaši matku pozorovat správnou výživu s touto diagnózou a nápojovými léčivými vývarmi. Je to mnohem efektivnější než hromadění pilulek.

Nepotřebujete to zažít. Cirhóza jater není smrtelným onemocněním a lidé žijí po mnoho let. Je důležité najít důvody a odstranit, přijmout postup léčby, dodržovat dietu a vést aktivní životní styl.

Zvažte léčbu sanatoria a vaše matka bude rozptýlena od špatných myšlenek a vy. Cirhóza v počátečních stádiích léčby minerální vodou, léčba je dlouhá.

Při této diagnóze musí pacienti vaší matky dodržovat přísnou dietu, užívat léky. Dodržujte všechna doporučení lékaře. Samozřejmě, že diagnóza je vážná a uklidní vaši matku, snažte se ji přemýšlet o špatném. Neexistuje žádné jiné řešení.

Nejdřív diet. Také je třeba zjistit, zda došlo k infekci hepatitidou S., která probíhá asymptomaticky. Možná hepatitida byla příčinou cirhózy.

Tato diagnóza je vážná. Nejdůležitější není panice. Co dělat? Nejprve je třeba se ujistit o správnosti diagnózy. Chcete-li vyloučit diagnózu, doporučuji vám podstoupit druhé vyšetření a nejlépe na jiné klinice. Za druhé, matka by měla dodržovat dietu doporučenou pro onemocnění jater - vyloučit smažené, uzené, kořeněné atd. A třetí, uklidni svou matku tak, aby nebyla nervózní, protože všechny nemoci jsou z nervů.

Cirhóza jater je nebezpečné smrtelné onemocnění. Je třeba konzultovat s lékaři. Nejprve znovu proveďte analýzu a najednou chybu a položte špatnou diagnózu. Za druhé, je to nejpřísnější dieta. Zjistěte, v jaké fázi je onemocnění a její příčiny. Možná, je to jen začátek a existuje šance. Pokud máte spoustu peněz, můžete provést převod. Ano, a jestli lékaři souhlasí, aby udělal tak složitou operaci pro 70letou ženu.

Pokuste se obrátit se na tibetskou medicínu. Tibetská medicína léčí i ty nemoci, které západní medicína považuje za nevyléčitelné. Například, systémový lupus erythematodes, revmatoidní artritida, hepatitidy B a C, diabetes 2 - první druh, bronchiální astma, časných stádiích roztroušené sklerózy. V Rusku je zavedená síť klinik tibetské medicíny "Naran". Kliniky sítě "Naran" jsou v Moskvě, Petrohradě, Jekatěrinburgu, Kazani. Ředitel sítě klinik "Naran" je doktorem tibetské medicíny, kandidátem lékařských věd SG Chojinimayeva. Svetlana Golsanovna Choizhinimaeva, podle státní příslušnosti, je Buryat. Tibetská medicína se rozšířila v Tibetu, Mongolsku, Buryatsku. Ruští lékaři až do konce nikdy nebudou zvládat metody tibetské medicíny, takže musíte hledat mongolského lékaře nebo Buryata.

Chci sdílet informace, prohledal jsem tolik na internetu, abych věděl všechno o cirhóze. Zde je celá stránka o této cirhóze-liver.rf

Můj strýc dostal cirhózu jater (na základě alkoholismu). Nedávno se stal jaterním onemocněním, je dobré, že byl včas na lékařku. Byl předepsán léčba a při užívání léku Maksar byl zaznamenán zvláštní pokrok - obnoví játra, jeho strýc řekl, že bolest ustoupila v játrech. Samozřejmě, že základní příčina musí být vymazána, teď vůbec nepije alkohol, snažíme se k tomu společně přispět.

Hodnocení cirhózy

Pobyt na klinice: od 2. dubna 2017 do 3. května 2017.

Diagnóza: Primární biliární cirhóza s vysokým stupněm aktivity. Souběžné nemoci: ischemická choroba srdeční: kardiální skleróza, hypertenze typu 2, p4 (?), Diabetes 2. typu, Hb-7,5% (.)

USA: 03.04.2017. DS: Difúzní změny struktury pankreatu. Sinusové cysty obou ledvin. Játra-133. 77mm. Kontury na úrovni, průměrná ehogennost, nádoby-9,0. Struktura je homogenní. Žlučník-70x25, hladina obrysu, tloušťka. Stěna 2,0, struktura je homogenní. Žlučové cesty-d choledocha-5,0. Délka. Vizualizace - 15 mm. Pankreas-29x13x24mm, zvýšená úroveň obrysů, echogenicita, d. Pancéřová, struktura homogenní. Selezenka- 100h42, obvod na úrovni, středně schopnost odrazu, v.lienalis-5 mm., Structure-homogenní.. Pochki- pravým 98h45, obvod na úrovni, středně schopnost odrazu, pánev a misky pravidlech není homogenní strukturu. Tloušťka. Parenchyma 18 mm, přítomnost sinusových cyst je poněkud až 18 mm. Levá ledvina-98x45, obrys je rovný, echogenicita je průměrná, kalich a pánve jsou normální. Struktura není homogenní. Tloušťka parenchymu je 18 mm, sinusové cysty jsou poněkud až 16 mm. Močový měchýř - V 120 cm3. obrys je vyrovnaný. Tloušťka stěny 3.0. Struktura homogenní. Lymphonoduses mezenterický a retroperitoneální v normě. Nadledviny jsou normální.

FGS: 24.04.1.17. DS: Smíšená gastritida. Pankreatitida? Slizniční jícen bez vlastností. Cardia se zavře. Zachoval se reliéf výstelky žaludeční sliznice. Sliznice je mírně hyperemická s malými ložisky atrofie ve všech odděleních. Obvyklá peristaltika. Strážce je přijatelný. Cibule. 12 p.c. a postbulbarn. Divize-mírná lymfostáza.

Rentgenové vyšetření plic - bez patologií. EKG: sinusový rytmus. Horizontální pozice EOS.

Léčba: 800 mg Geptral v A - C na 04/02/2017 28.04.2017g, Omeprazol 20 mg 2p d, Ursosan 250 mg 3p d, hlorpiramin 2,0 m, Ca glukonát v A, Oktolipen 600 A,. Prednisolon 30 mg in / in č. 3, inzulin 2 jednotky. 3p d.

Doporučení: tabulka 9, inzulin 2 jednotky. po dobu 30 minut. před jídlem, heptrální stůl. 400 mg. 1 kartu. 3p / d-2 měsíce, Ursosan 250 mg 3p d.-Trvale. Rioflora-2 čepice. 2 p d. 14 dní.

Erytrocyty 3. dubna -4,25, 2. května - 4,65

hemoglobin 3 duben-156 květen 2 -149

Barva. 3. dubna - 1.1. 2. května -0.97

Leukocyty 3. - 6.2. 2. - 5. května

hole 3 duben - 6. května 2 - 8

Segmentace jader 3 duben -60 květen 2 - 66

lymfocyty 3. dubna -23 2. května-20

monocyty 3. dubna -7 2. května -4

eosinofily 3. dubna - 4 2. května -2

ESR 3. dubna -45 2. května -37

Cukr z krve 6: 00-7,0, 11: 00-8,0. 13: 0-6,2,17: 00-7,6, 21: 00-8,0

Oh. An. Mochi.Le-2-3 v n sp. osud. hmotnost-1015

Бил.общ. 14.04.- 58.6, 02.05 - 26.8

Bil. Přímo. 14.04.17. - 41 02.05. - 10.1

Močovina 14.04.17 - 2.9, 02.05.- 4

Kreatinin 14.04.17 - 70, 02.05. -90

Amyláza 14.04.17 - 65, 02.05. -50

ALT 14.04.17 - 542 02.05. - 72

AST 14.04.17 - 321 02.05.-41

Oh. Protein 14.04.17 - 70 02.05. - 74

Slit fos 14.04.17. - 940 02.05. - 424

[/ TD] [/ TR] [/ TABLE] Jsem ženatý. 68 let. výška 165 cm Hmotnost 67 kg. Žiji ve Volgogradu. 2. dubna 2017 Dostal se v nemocnici gastro. oddělení. se stížnostmi na svědění rukou, hrudi, břicha, záda, světle žlutou tvář, tmavou moč, bílé výkaly. O tři dny později se teplota zvýšila na 37,2 ve večerních hodinách o 37,7., po dobu 5 dnů. v noci těžce potil. Po obědě došlo k zvracení.

Cirhóza - jaké jsou předpovědi toho, co lze pomoci?

Moje matka - non-pijan a nekuřáci, vést zdravý životní styl, není zatížen s těžkým dědictvím 70 let staré dámy - začal stěžovat na bolest v oblasti břicha, udělali hromadu všechny druhy zkoušek a dokonce i jaterní biopsie a přijal závěr: ne rakoviny, ale cirhózu. Jasně, bít v hysterii. Celá rodina je také v šoku.
Řekněte mi, jak vážná je tato diagnóza, můžete očekávat, že s ní budete žít déle?

Pokud jste již diagnostikováni v pozdním stadiu, pravděpodobnost této nemoci je málo. V předchozích fázích je možné léčit, ale diagnóza je velmi závažná a příznak se projevuje jen na poslední chvíli.

Cirhóza je závažné onemocnění, prognóza závisí na stupni vývoje onemocnění. Poraďte se s ošetřujícím lékařem, protože si je lépe vědom stavu pacienta.

V mém příteli podobnou diagnózu. Pokud je v počátečních fázích možné zpomalit vývoj pomocí léčiv, přísné stravy nebo jakýchkoli zátěží. Navíc vyčistí játra pomocí pomazánku z pampelišky.

Především dietu a léčbu. Ve stabilním stavu v tomto případě můžete zůstat dost dlouho. Znám několik takových příkladů, i mezi alkoholiky.

Ve svém věku je každý postižen zdravím a dlouhověkostí. A cirhóza jater je vážným onemocněním. V počátečních stádiích může dokonce i léčba pomoci. A pokud se spustí, zkuste zastavit průběh onemocnění dietou a léky. Transplantace jater vám může pomoci. Játra jsou orgán, který se rychle regeneruje a je snadné transplantovat od příbuzných, což by se zakořenilo.

Existují poměrně reálné případy zotavení z jaterní cirhózy, protože tento orgán má velkou schopnost se zotavit. Pokud udržujete zdravé buňky, můžete žít dlouho.

Ste také pochopili, že diagnóza je velmi vážná. Játra zpravidla neublíží (i když samozřejmě mohou způsobit jiné příznaky), dokud nedojde k kritické nebo předkritické situaci. Avšak různé případy jsou, a proto se samozřejmě nejpravděpodobněji spoléhají na předpovědi ošetřujících lékařů.

Pokud jste ještě nezačali, můžete žít déle. Ale teď je zřejmé, až do konce života, že budeme muset sedět na nejpřísnější stravě a užívat si speciální léky.

Je třeba se pokusit zjistit příčinu cirhózy jater a odstranit (vyléčit). Koneckonců, jestliže se cirhóza objevila kvůli virové chorobě, musí se s touto chorobou léčit. Vaše matka bude v nemocnici velmi užitečná. Tam bude schopna podstoupit odpovídající léčbu, která situaci stabilizuje. Je nutné dodržovat lékařské doporučení a vše bude v pořádku. Pak budete mít jistotu, že jste všechno udělali co nejvíce.

Je možné, ale bude nutné neustále užívat léky na udržení jater. Je důležité zjistit, co přesně způsobilo cirhózu, doporučuji prohlédnout hadici pro vyšetření žaludku, lékaři říkají, že někdy je důvod právě ze žaludku.

Jako doktor vás budu rozrušen, cirhóza jater nemůže být vyléčena, vůbec to není možné. Nyní se mnozí na mne naplní příběhy, neboť jejich známí nebo známí známí vyléčili tuto nemoc pomocí různých druhů rad z "inteligentních článků" a tak dále. Ale játra jsou jediným orgánem člověka, jehož buňky jsou obnoveny. A pokud přestanou se zotavit, začne cirhóza. Zpomalit tento proces může, ale nemůže být vyléčen. Pouze transplantace zdravého orgánu.

Není možné vyléčit. K rozšíření "kvality života", docela. Transplantace, myslím, že je pro někoho příliš drahé. A fronta je dlouhá.
Pro prodloužení času konzultujte s lékařem, ne s internetem.

Léčba cirhózy - dlouhý proces, s přihlédnutím k věku pacienta, ale ne zapomenout na obrovské schopnosti jater zotavit, že potřebuje pomoct tím, že vykonává všechny pokyny lékaře a přísné dodržování diety.

V lékárnách si můžete koupit různé bylinné, například, jsou vhodné pro infuzi slaměnky písčitá, cyanóza modrá tinktura, tinktura dřišťál listů a květů, bylinné vojtěšky srpu. Nebude to bolet. Ale přesto je nutné konzultovat s lékařem.

Játra mohou být obnovena, pokud jsou aplikovány na toto úsilí. Nechte vaši matku pozorovat správnou výživu s touto diagnózou a nápojovými léčivými vývarmi. Je to mnohem efektivnější než hromadění pilulek.

Nepotřebujete to zažít. Cirhóza jater není smrtelným onemocněním a lidé žijí po mnoho let. Je důležité najít důvody a odstranit, přijmout postup léčby, dodržovat dietu a vést aktivní životní styl.

Zvažte léčbu sanatoria a vaše matka bude rozptýlena od špatných myšlenek a vy. Cirhóza v počátečních stádiích léčby minerální vodou, léčba je dlouhá.

Při této diagnóze musí pacienti vaší matky dodržovat přísnou dietu, užívat léky. Dodržujte všechna doporučení lékaře. Samozřejmě, že diagnóza je vážná a uklidní vaši matku, snažte se ji přemýšlet o špatném. Neexistuje žádné jiné řešení.

Nejdřív diet. Také je třeba zjistit, zda došlo k infekci hepatitidou S., která probíhá asymptomaticky. Možná hepatitida byla příčinou cirhózy.

Tato diagnóza je vážná. Nejdůležitější není panice. Co dělat? Nejprve je třeba se ujistit o správnosti diagnózy. Chcete-li vyloučit diagnózu, doporučuji vám podstoupit druhé vyšetření a nejlépe na jiné klinice. Za druhé, matka by měla dodržovat dietu doporučenou pro onemocnění jater - vyloučit smažené, uzené, kořeněné atd. A třetí, uklidni svou matku tak, aby nebyla nervózní, protože všechny nemoci jsou z nervů.

Cirhóza jater je nebezpečné smrtelné onemocnění. Je třeba konzultovat s lékaři. Nejprve znovu proveďte analýzu a najednou chybu a položte špatnou diagnózu. Za druhé, je to nejpřísnější dieta. Zjistěte, v jaké fázi je onemocnění a její příčiny. Možná, je to jen začátek a existuje šance. Pokud máte spoustu peněz, můžete provést převod. Ano, a jestli lékaři souhlasí, aby udělal tak složitou operaci pro 70letou ženu.

Pokuste se obrátit se na tibetskou medicínu. Tibetská medicína léčí i ty nemoci, které západní medicína považuje za nevyléčitelné. Například, systémový lupus erythematodes, revmatoidní artritida, hepatitidy B a C, diabetes 2 - první druh, bronchiální astma, časných stádiích roztroušené sklerózy. V Rusku je zavedená síť klinik tibetské medicíny "Naran". Kliniky sítě "Naran" jsou v Moskvě, Petrohradě, Jekatěrinburgu, Kazani. Ředitel sítě klinik "Naran" je doktorem tibetské medicíny, kandidátem lékařských věd SG Chojinimayeva. Svetlana Golsanovna Choizhinimaeva, podle státní příslušnosti, je Buryat. Tibetská medicína se rozšířila v Tibetu, Mongolsku, Buryatsku. Ruští lékaři až do konce nikdy nebudou zvládat metody tibetské medicíny, takže musíte hledat mongolského lékaře nebo Buryata.

Chci sdílet informace, prohledal jsem tolik na internetu, abych věděl všechno o cirhóze. Zde je celá stránka o této cirhóze-liver.rf

Můj strýc dostal cirhózu jater (na základě alkoholismu). Nedávno se stal jaterním onemocněním, je dobré, že byl včas na lékařku. Byl předepsán léčba a při užívání léku Maksar byl zaznamenán zvláštní pokrok - obnoví játra, jeho strýc řekl, že bolest ustoupila v játrech. Samozřejmě, že základní příčina musí být vymazána, teď vůbec nepije alkohol, snažíme se k tomu společně přispět.

Hodnocení cirhózy

1. Pravé nebezpečí cirhózy jater je značně zveličeno lékařem a médii. Obvyklý hororový příběh pro odchod z excesů špatných.

Bohužel neexistuje přehnané výrazy "opilá játra". Fakta o její smrti po zneužívání alkoholu zaznamenaly lékaři starověké Indie. A samotný termín "jaterní cirhóza" ("červená játra") se objevil v medicíně na počátku století před posledním a pak byl popsán klinický obraz onemocnění. Od té doby se málo změnilo. Chronická intoxikace alkoholem je příčinou poloviny všech případů cirhózy. Průměr jednoho ze tří alkoholiků je špatně, obvykle 10-15 let po nástupu zneužívání. Mezi těmito trpícími, dvakrát tolik mužů než ženy (hádat proč).

Podstatou cirhózy je zničení jaterní tkáně v důsledku nekrózy a fibrózy hepatocytů (tj. Smrt buněk jater a náhrada kolagenových vláken). Výsledkem je, že játra přestávají být továrnou na čištění krve a stávají se zbytečným hromadou pojivové tkáně.

2. Cirhóza ohrožuje ty, kteří pijí všechny druhy mrknutí, protože ne samotný alkohol je škodlivý, ale jedovaté fusel oleje. Vypijte kvalitní vodku - a vaše játra vám jen poděkují.

Ponechte toto prohlášení na svědomí výrobců alkoholických nápojů. Játra ničí samotný etanol, dokonce i nejčistší a nejvyšší kvalitu. Má nepříjemnou schopnost aktivovat fibrogenese v tkáních jater. Jinými slovy, je pod jeho vlivem, že buňky začnou produkovat kolagen a nahradí aktivní jaterní tkáň úplně nepoužitelnou pojivovou tkání.

Známá nebezpečná dávka alkoholu je dlouho známá - 40-50 g ethanolu (200-250 gramů vodky) denně - v závislosti na individuálních vlastnostech organismu. Je také známo, že pravděpodobnost cirhózy po 15 letech opilosti je 8krát vyšší než po pětiletém věku.

Ačkoli je v rozhodnutích milovníků kvalitní vodky určité množství pravdy: pokud se do etanolu přidá nějaký jedovatý muk, riziko se může násobit.

3. Kdo nepije - z cirhózy nezemře.

Bohužel. Abstinent není přesně ohrožující, ale jedním z hlavních faktorů rozvoje cirhózy, a tam jsou asi tucet. Příčiny nemoci mohou být virové hepatitidy, žlučových cest, účinek toxinů, předávkování drogami, a některé parazitární infekční onemocnění (např., Zásněti hroznové choroba, brucelóza, toxoplazmóza). Udělej si vlastní závěry.

4. Cirhóza je osud a je zbytečné ho bojovat. Bez jater nebudeš dlouho žít.

Ale nemůžete se brzy vzdát. Trvání a kvalita života závisí na původu cirhózy, stupni destruktivních změn v játrech, provedené léčbě a samozřejmě na stádiu onemocnění - čím dříve je diagnóza stanovena, tím je prognóza příznivější.

V cirhózou celoživotní abstinenci od alkoholu v počátečních fázích a moderní léčby vedlo k oživení virové - pozastaví proces vývoje a přispět k dlouhodobé remisi. Proto nečekejte na klinické příznaky - otoky jater, žloutenka a krve z nosu. To nejsou známky počátku, nýbrž delší etapy. Darovat krev pro biochemickou analýzu a předat jater ultrazvukem za jakékoliv onemocnění trávicího traktu nebo horečkou neznámého původu. Zvláště pokud ve vašem životě existují rizikové faktory - virová hepatitida nebo kontakt s těmito pacienty, krevní transfúze, chirurgie a samozřejmě, závislí na alkoholu.

5. Moderní medicína, aby se vyrovnala s cirhózou, není problém.

Bohužel, změny jaterní tkáně s pokročilou cirhózou jsou nezvratné - je třeba si uvědomit tuto nepříjemnou skutečnost. Podle jedné z klasifikací přijatých v medicíně může cirhóza vést k: zlepšení, ustálenému stavu, zhoršení, smrti. Slovo "zotavení" v tomto seznamu, bohužel, chybí. Chcete-li se zbavit cirhózy, je to možné pouze společně s játry a pouze neopravitelné optimisté mohou naděkovat na její úspěšnou transplantaci.

Ale (viz bod 4) opakujeme znovu: v rané fázi alkoholické cirhózy mohou včasná opatření vést k obnově jaterní tkáně. Pokud jde o nevratné zničení jaterní tkáně, dokonce i v nejšťastnějších okolnostech je nejpříznivějším výsledkem dosažení fáze neaktivního a nedostupného průběhu onemocnění.

6. Ale existuje zázračný lék, je dokonce zobrazen v reklamě - obnovuje strukturu jater.

Máte na mysli "Essentiale Forte", "Essentiale-N" nebo "Essliver"? Dobře, jsou to hepatoprotektory. Jejich účinná látka - esenciální fosfolipidový lecitin - je součástí jaterních buněk - membrán hepatocytů. Obvykle je předepisována intravenózně a perorálně pacientům s alkoholickým poškozením jater k obnovení zničených buněčných membrán. V současné době však mnoho výzkumníků věří, že účinnost lecitinu mírně přehnaný (pouze polovinu fosfolipidů představil plně integrovány do membrány buněk a skutečně obnoví játra). A co je nejdůležitější, nemůže vytvořit zázrak a obnovit tkáně, ve kterých již došlo k nezvratným změnám (viz odstavec 5).

7. Jakákoli hepatitida dříve nebo později vede k cirhóze jater.

Ne vše je tak smutné. Za prvé, akutní virová hepatitida by měla jít do chronické s vysokou mírou aktivity, která s řádnou a včasnou léčbou není vždycky. Dokonce i jen polovina případů vede k cirhóze. Podle lékařských statistik, cirhóza se vyvíjí v průměru 5 let u přibližně 1% pacientů po symptomatické nebo tvar anicteric hepatitidy B nebo C. Bohužel, viry hepatitidy D a malignity G a značně zvyšují riziko cirhózy, ale to není převedena ve smrtelné nevyhnutelnosti.

8. Cirhóza jater ovlivňuje ty nešťastné husy, které bezohledně poľnohospodáři násilně vykrmují a pak vyrábějí játrový foie gras pro bezduché gurmány.

Ne tak přesně. Chudí ptáci jsou skutečně vloženi do hrdla hadice a skrze něj jsou nalití do žaludeční superkalorické krmiva. Toto výsměch však vede jen k nárůstu a obezitě jater. Mimochodem, cirhózní játra gurmánů budou pravděpodobně odmítnuta - také tuhá. Závěr (s výjimkou selhání foie gras z morálních důvodů): pokud jíte hodně, je to chutné a tlusté, nebudete moci umřít z cirhózy. Nejpravděpodobnější je, že první nesnáší cévy nebo pankreasu. K takzvané alimentární cirhóze může naopak vést k nedostatečné výživě s nedostatkem bílkovin a tuků, ale pro to je nutné dlouhodobě sedět na velice chudé stravě ovoce a obilovin.

9. S cirhózou se játra stane atrofizována a nešťastná osoba tiše, kulturně umírá.

Ne tak přesně. Konečným stupněm je obvykle: encefalopatie a jaterní koma, gastrointestinální krvácení nebo ascites následované peritonitidou. Zní to nepochopitelné? Pro zvědavé - detaily.

Encefalopatie je komplex neuromuskulárních poruch způsobených těžkou jaterní nedostatečností. Všechno začíná poklesem aktivity a apatie. Pak se pacient stane agresivní a nešikovný, spáchá zbytečné činy. V další fázi se objevuje zmatek, svalové křeče, zhoršená koordinace pohybů. Poslední etapou je jaterní koma, nejprve s obdobím jasného vědomí a vzrušení, pak - bez reflexů a citlivosti na bolest. Od tohoto okamžiku může být zánik skutečně považován za klidný a kulturní.

Gastrointestinální krvácení nastane následovně. U zdravých lidí kolem 1 l žilní a 0,5 l arteriální krve za minutu prochází játry. Oba proudy se spojují v játrech a intenzivně se dotýkají hepatocytů - jedná se o čištění krve játry. Fibróza jaterní tkáně (zdravé nahrazení buňky pojivové tkáně), způsobuje obtíže normálního průtoku krve, krev začne hledat alternativní cesty: za vzniku sloučeniny, kde jsou žíly a tepny blízko u sebe, - ve sliznici

jícnu a konečníku, na přední břišní stěně. V důsledku toho se vytváří břicho nad pupkem
charakteristika pacientů s cirhózou vaskulární vzoru „medúzy hlava“, a při přetržení anastomózy začít život ohrožující krvácení z gastrointestinálního traktu (zvracení tmavé žilní krve nebo dehtovité stolice).

Ascites jsou porušení metabolismu vody a soli, v důsledku čehož dochází k akumulaci až 3 až 6 litrů tekutiny v žaludku a někdy i více (prakticky kbelík s vodou). Tato tekutina může být spontánně infikována bakteriemi z čreva a pak se vyskytuje ascites do peritonitidy, jejíž úmrtnost dosahuje 80-100%.

10. Nechte mě zemřít brzy, ale až do konce zůstanu opravdovým mužem.

To je nepravděpodobné. U pacientů s cirhózou (zejména alkoholového původu) dochází často ke změnám v hormonální sféře, vzniká nadbytek estrogenu nebo nedostatek testosteronu. Výsledkem je gynekomastie (zvětšení prsou ženami) nebo impotence a atrofie varlat.