Fórum hepatitidy

Metastázy

Sdílení znalostí, komunikace a podpora pro lidi s hepatitidou

cykloferon, fosfoglu a další další léky proti HTV

cykloferon, fosfoglu a další další léky proti HTV

Vaše zpráva ElkiPalki »07 Červen 2012 20:50

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva Serega »07 Jun 2012 22:20

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva ElkiPalki »08 Červen 2012 09:50

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva dima »08 Červen 2012 15:56

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva ElkiPalki »08 Jun 2012 17:31

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva nina50 »08 Jun 2012 18:22

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva Sergio »08 Červen 2012 20:18

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva ElkiPalki »08 Jun 2012 22:34

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva ElkiPalki »08 Jun 2012 22:44

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva Alexey »08 Červen 2012 22:49

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva ElkiPalki »08 Červen 2012 23:09

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva ElkiPalki »08 Červen 2012 23:38

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva Sergio »09 Červen 2012 07:08

Re: tsikloferon, fosfogliv a další k PVT leka

Vaše zpráva Serega »09 Červen 2012 07:29

Cykloferon

Formy uvolnění

Pokyny tsikloferona

Cykloferon je domácí antivirový imunomodulační léčivý přípravek, jehož účinnou složkou je meglumin akridonacetát. Jako induktor endogenního interferonu má léčivo široký rozsah farmakologické aktivity. Na ruském farmaceutickém trhu je přítomna asi 20 let, přičemž se v této době osvědčila jako účinný, ale ne snadný nástroj, který vyžaduje od lékaře jisté znalosti a praktické zkušenosti.

Interferonové induktory jsou syntetické nebo přírodní látky, které mohou stimulovat produkci interferonu v lidském těle. Úvod do těla není "připravený" interferon a látky, které napomáhají jeho endogenní syntéze, mají nepopiratelné výhody. Takže interferon produkovaný působením induktorů nemá imunitu. Dalším důležitým bodem: s dlouhodobým užíváním exogenního interferonu se vyskytuje řada negativních vedlejších účinků, které nejsou pozorovány při užívání induktorů interferonu. Jeden z nejúčinnějších léčiv v této skupině by měl rozpoznat cykloferon. TSikloferon inhibuje množení typů viru chřipky A a B, herpes I a II typu, viry (HSV-1 a HSV-2), viru lidské imunodeficience, cytomegalovirus, virus hepatitidy B a C, papilloma virus lidské. Antivirový účinek cykloferonu je způsoben stimulací reprodukce endogenního interferonu a přímým účinkem na reprodukci viru. Takové neomluvitelné lék zásah do „života“ virů zasahuje začlenění virové DNA nebo RNA do vnější obálky viru zvyšuje počet defektních virových genomů, snižuje virovou indutsirovnny syntézu buněčný protein. Syntéza interferonu působením tsikloferony se vyskytuje hlavně v slezině, kostních svalech a plicích. V tomto odpovědném procesu se podílejí imunokompetentní buňky těla, včetně monocytů, lymfocytů, makrofágů a sinusoidních buněk jater.

Přítomnost endogenního interferonu v mozku ukazuje na schopnost cykloferonu překonat hematoencefalickou bariéru. Když se podává maximální dávky jejich maximální koncentrace v plazmě pozorované po 2-3 hodiny, do 8. hodiny se postupně snižuje, a o den později v organismu nalezeny pouze stopy léku, označující žádný kumulativní účinek. V důsledku řady kontrolovaných klinických studií cykloferonu byla potvrzena výrazná imunomodulační aktivita. Léčba příznivě ovlivňuje imunitní stav těla, reguluje syntézu interferonu stejně jako stavy imunodeficience a autoimunitní onemocnění. V tomto ohledu bylo léčivo zavedeno do standardní léčby sekundárních imunodeficiencí. Imunoregulační vlastnosti cykloferonu jsou realizovány prostřednictvím aktivace gama-interferonu. Na pozadí zvýšení koncentrace posledně zmíněného léku obnovuje imunitní vazbu T-buněk. Kurzové využití cykloferonu "funguje dobře" u pacientů s chronickými a rekurentními infekčními onemocněními virové a bakteriální etiologie. Je třeba poznamenat účinnost léčiva při sekundárních stavech imunodeficience spojených s viry hepatitidy, cytomegaloviry, herpetickými viry. Protizánětlivý účinek cykloferonu je zajištěn jeho schopností potlačovat tvorbu prozánětlivých cytokinů. Dále lék obnovuje citlivost buněk na imunokorektory.

Ticikloferon je tedy slibné biofunkční léčivo se širokým spektrem farmakologických účinků, které umožňuje jeho použití jak při léčení, tak při prevenci virových onemocnění. S ohledem na jeho dobrou snášenlivost byla úspěšně použita v pediatrii, stejně jako u starších pacientů.

Cykloferon /

Jméno: Cykloferon (Cykloferon)

Stojí to za to, že strávit tsikloferon s ARVI?

Tato frononena nepomohla

Cykloferon proti chřipce a ARVI

Po hrozných televizních zprávách z Ukrajiny o ohniscích INFLUENZA se smrtelnými následky - si pamatoval zlaté pravidlo: předem varovaný znamená chráněný, nikoli nebezpečný, ve skutečnosti v originále - ozbrojený. Nejlepší zbraně proti chřipce a ARVI jsou prevence a Cykloferon.

Cykloferon - prostředek zaměřený na posilování antivirové imunity, na léčbu již aktivních virů a také na boj proti zánětlivým procesům.

Lék je dostupný v různých formách. Ve formě gelu (masti), který pomáhá bojovat proti herpesu. Při injekcích, které jsou předepsány lékařem a které přesně a selektivně blokují již živé viry v těle. A také jsou tablety, které jsou prodávány v lékárnách bez lékařského předpisu.

Nemůžu si dokonce pamatovat, kdo mi otevřel Cykloferon. Jak jsem o něm vždycky věděl. Já také nejsem fanouškem léku, bojím se o ně nebo něco takového. Bůh byl milosrdný a zápasil s přítomností chřipka Nebyl jsem, ale prevence proti tomu ve formě Cykloferon použité. Myslím, že to pomáhá. Nejméně tři minulé roční období (jaro-zimní-jarní) po odchodu z mateřské dovolené - ARVI Nebyla jsem nemocná, když jsem pracovala s lidmi a za přítomnosti místa.

Cycloferon jsem použil v tabletách, o svých jiných osobách nevím o jiných formách tohoto léku. Pro prevenci ARVI v epidemii se lék užívá podle schématu, což je uvedeno v pokynech. Jedna profylaktika stačí na jednu desku (10-20 tablet), v závislosti na věku. Aspoň moje dcera potřebuje pít: je absolvent a sportovec a je nemocný ARVI to není žádoucí v této zimě-na jaře.

Tsikloferon - návod k použití, analogy, hodnocení a formy uvolňováním (tablety 0,15 g, injekce do lahviček pro injekce, mast nebo mast 5%), léčivo pro léčbu chřipky, herpes a dalších infekcí u dospělých, dětí a v těhotenství

V tomto článku si můžete přečíst pokyny pro použití drogy Cykloferon. Komentář návštěvníků webu - spotřebitelé tohoto léku, stejně jako názory odborníků na používání Cycloferonu v jejich praxi. Hodně aktivně ptát přidávat své vlastní názory v přípravku: pomoc, nebo nepomůže lék, jak se zbavit nemoci, které byly pozorovány komplikace a nežádoucí účinky nemusí být deklarované výrobcem v souhrnu. Analogy cykloferonu v přítomnosti existujících strukturních analogů. Používá se k léčbě chřipky, oparu, hepatitidy a dalších infekčních onemocnění u dospělých, dětí, stejně jako během těhotenství a kojení.

Cykloferon - imunomodulátor. Akridonatsetat meglumin (příprava Cycloferon účinná látka) je interferon induktor nízkomolekulární, který definuje široké spektrum biologické aktivity (antivirové, imunomodulační, protizánětlivé). Interferonogennaya aktivita léku při perorálním podání je udržována po dobu 3 dnů

Hlavními buňkami produkujícími interferon po podání léčiva jsou makrofágy, T- a B-lymfocyty. Droga indukuje vysoké titry interferonu v tkáních a orgánech, které obsahují lymfoidní prvky (slezina, játra, plíce), aktivuje kmenových buněk v kostní dřeni, stimulaci tvorby granulocytů. Tsikloferon aktivuje T-lymfocyty a NK buňky, normalizuje rovnováhu mezi subpopulací T-helper a T-supresoru. Zvyšuje aktivitu interferonů alfa.

To má přímý protivirový účinek inhibice virové replikace na začátku těhotenství (dny 1-5.) Infekce, snížení infekčnosti virového potomstva, což má za následek tvorbu defektních virových částic. Zvyšuje nespecifickou rezistenci organismu ve vztahu k virovým a bakteriálním infekcím.

Tsikloferon účinný proti virům klíšťové encefalitidy, chřipka, hepatitida, herpes, cytomegaloviru, viru lidské imunodeficience, viru papilomu a jiných virů. Při akutní virové hepatitidě Cycloferon zabraňuje přechodu onemocnění v chronické formě. Ve stadiu primárních projevů infekce HIV pomáhá stabilizace parametrů imunity.

Vysoká účinnost léčiva pro léčbu akutních a chronických bakteriálních infekcí (CNS, chlamydie, bronchitidy, pneumonie, pooperačních komplikací, urogenitální infekce, peptický vřed choroba) jako součást imunoterapie. Meglumin akridonatsetat vykazuje vysokou účinnost při revmatických a systémových onemocnění pojivové tkáně potlačení autoimunitních reakcí, a poskytuje protizánětlivý a analgetický účinek.

Indikace

Pro orální podání

Jako součást komplexní terapie u dospělých:

  • herpetická infekce;
  • chřipka a akutní respirační infekce;
  • chronická virovou hepatitidu B a C;
  • akutní střevní infekce;
  • Neuroinfekce, včetně serózní meningitidy, boreliózy klíšťat (Lyme nemoc);
  • HIV infekce (stadia 2A-2B);
  • sekundární imunodeficience spojené s chronickými bakteriálními a plísňovými infekcemi.

Jako součást komplexní terapie u dětí starších 4 let:

  • herpetická infekce;
  • prevence a léčba chřipky a akutních respiračních infekcí;
  • chronická virovou hepatitidu B a C;
  • akutní střevní infekce;
  • HIV infekce (stupeň 2A-2B).

Pro parenterální použití

Jako součást komplexní terapie u dospělých:

  • HIV infekce (stadia 2A-2B);
  • Neuroinfekce: serózní meningitida a encefalitida, borelióza klisen (lymská nemoc);
  • virové hepatitidy A, B, C, D;
  • herpetická infekce;
  • infekce cytomegaloviru;
  • sekundární imunodeficience spojené s akutními a chronickými bakteriálními a houbovými infekcemi;
  • chlamydiové infekce;
  • revmatická a systémová onemocnění pojivové tkáně (revmatoidní artritida, systémový lupus erythematodes);
  • degenerativní-dystrofická onemocnění kloubů (včetně deformující osteoartrózy).

Jako součást komplexní terapie u dětí:

  • virové hepatitidy A, B, C, D;
  • herpetická infekce;
  • HIV infekce (stadia 2A-2B).
  • herpetická infekce kůže a sliznic;
  • léčba uretritidy a balanoposthitidy s nešpecifickým a specifickým (kapucínek, kandidóza, chlamydiová a trichomonádová) etiologie;
  • léčba nespecifické bakteriální vaginitidy a vaginózy;
  • léčba chronické parodontitidy.

Formy uvolnění

Tablety, pokryté skořápkou, rozpustné ve střevě 0,15 g.

Roztok pro intravenózní a intramuskulární injekci (injekce v ampulích pro injekci) 125 mg / ml.

Liniment nebo mast 5%.

Pokyny pro použití a režim dávkování

Tikloferon ve formě tablet trvá 1 den denně po dobu 30 minut před jídlem, aniž by žvýkal.

Dospělí s herpetickou infekcí předepsanou pro 4 tablety na recepci na 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 a 23 dní. Průběh léčby je 40 tablet. Léčba je nejúčinnější, když se objeví první příznaky onemocnění.

Při léčbě chřipky a akutních respiračních onemocnění jsou předepsány 4 tablety po dobu 1, 2, 4, 6, 8 dnů. Průběh léčby - 20 tablet. Léčba by měla být zahájena prvními příznaky infekce. V případě závažného onemocnění se při první dávce užívá 6 tablet. Pokud je to nutné, je také poskytována symptomatická léčba (antipyretikum, analgetikum, expektorant).

U chronické virové hepatitidy B a C, účinné látky, přičemž 4 tablety pro příjem 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 a 23 den léčby a poté udržovací dávka 4 tablet pro příjem 1 každé 3 den po dobu 6 měsíců. při zachování replikační a cytolytické aktivity až 12 měsíců. Doporučuje se kombinace s interferony a antivirotiky.

V komplexní terapii střevních infekcí se na jednu recepci odebírají 2 tablety po dobu 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 a 23 dnů. Průběh léčby - 20 tablet.

V případě neuroinfekcí jsou předepsány 4 tablety po dobu 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 a 23 dní a poté podle podpůrné schématu 4 tablety na recepci každé 3 dny po dobu 2,5 měsíců. Průběh léčby - 140 tablet.

V případě infekce HIV (stadia 2A-2B) je léčivo předepsáno na 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 dní, 4 tablety na recepci a poté podává 4 tablety jednou za 3 den po dobu 2,5 měsíců. Průběh léčby - 140 tablet. Opakovaný průběh se provádí za 2-3 týdny. po skončení předchozího 2-3krát.

Když imunodeficientní stavy spojené s chronickými bakteriálních a plísňových infekcí podávány 4 tablety prvních pět metod 1, 2, 4, 6, 8 hodin a 2 tablety v následujících 5 metod 11, 14, 17, 20, 23 průběh léčby - 30 tablet

Děti ve věku 7-11 let - 300 mg (2 tablety), více než 12 let - 450 mg (3 tablety) na recepci 1 den za den. Doporučuje se opakovat druhý cyklus po 2-3 týdnech. po skončení prvního roku.

Pokud je herpetická infekce prováděna v 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14 dnech léčby. Průběh léčby se může lišit v závislosti na závažnosti onemocnění a závažnosti klinických příznaků.

V případě chřipky a akutních respiračních virových infekcí je lék předepsán ve věku souvisejících dávkách po dobu 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 dní a poté 1 každé 3 dny. Průběh léčby je od 5 do 15 recepcí, v závislosti na závažnosti onemocnění a závažnosti příznaků.

Jako prostředek pro nouzové nespecifické profylaxi akutních onemocnění dýchacích cest a chřipky během přípravy vysokou morbiditou zdvihání v dávkách specifikovaných věk pro 1, 2, 4, 6, 8 hodin a potom se dalších 5 krát v intervalu 72 hodin (3 dny).

U chronických forem hepatitidy B a / nebo C podaného léčiva v dávkách 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14 hodin a potom se 1 každé 3 dny po dobu 6 měsíců při zachování replikační a cytolytickou aktivitu na 12 měsíců. Doporučuje se kombinace s interferony a antivirotiky.

U akutních střevních infekcí je lék předepisován 1, 2, 4, 6, 8, 11 dnů léčby jednou denně. Průběh léčby - 6-18 tablet.

V případě infekce HIV (fáze 2A-2B) se lék užívá podle základního schématu na 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 den léčby, pak 1 každé 3 dny po dobu 5 měsíců.

Dospělí Cykloferon se podává intramuskulárně nebo intravenózně jednou denně podle základního plánu: každý druhý den. Doba léčby závisí na nemoci.

U herpetických a cytomegalovirových infekcí je lék předepsán podle základního schématu - 10 injekcí 250 mg. Celková dávka 2,5 g. Léčba je nejúčinnější při nástupu exacerbace onemocnění.

Při neuroinfekcích je léčivo podáváno podle základního schématu. Průběh léčby - 12 injekcí 250-500 mg v kombinaci s etiotropní léčbou. Celková dávka 3-6 g. Opakované kúry se provádějí podle potřeby.

Při chlamydiové infekci se léčba provádí podle základního schématu. Léčba 10 injekcí 250 mg. Celková dávka 2,5 g. Opakovaný průběh po 10-14 dnech. Doporučuje se kombinovat Cycloferon s antibiotiky.

Při akutní virové hepatitidě A, B, C, D a smíšených formách se lék podává v základním schématu s 10 injekcí 500 mg. Celková dávka je 5 g. Při prodlouženém průběhu je opakovaný průběh prováděn po 10-14 dnech.

U chronické virové hepatitidy typu B, C, D a smíšených forem se lék podává v základním schématu s 10 injekcemi po 500 mg, pak podle podpůrné schématu 3krát týdně. během 3 měsíců v komplexní terapii. Doporučuje se v kombinaci s interferony a chemoterapií. Opakujte průběh za 10-14 dní.

U infekce HIV (stupeň 2A-2B) je lék předepsán podle základního schématu 10 injekcí 500 mg a následně po udržovacím režimu jednou za tři dny po dobu 2,5 měsíců. Kurz se opakuje po 10 dnech.

V podmínkách imunodeficientu se průběh léčby skládá z 10 injekcí IM v základním schématu v jedné dávce 250 mg. Celková dávka 2,5 g. Opakovaný průběh se provádí po 6-12 měsících.

Při revmatických a systémových onemocněních pojivové tkáně jsou předepsány 4 kúry po 5 injekcích podle základní schématu, 250 mg s přestávkou 10-14 dnů. Lékař určí potřebu opakovaného kurzu individuálně.

Při degenerativních a dystrofických onemocněních kloubů jsou předepsány 2 kúry po 5 injekcích 250 mg s přestávkou 10-14 dnů podle základního schématu. Lékař určí potřebu opakovaného kurzu individuálně.

Děti Cykloferon je předepsán intramuskulárně nebo intravenózně jednou denně. Denní terapeutická dávka je 6 až 10 mg / kg tělesné hmotnosti.

U akutní virové hepatitidy A, B, C, D a smíšených forem se provádí 15 injekcí léčiva podle základního schématu. Při delším průběhu infekce se kurz opakuje po 10-14 dnech.

U chronické virové hepatitidy typu B, C a D se lék podává podle základního rozvrhu 10 injekcí a následně 3-krát týdně po dobu 3 měsíců v rámci komplexní léčby. Doporučené použití v kombinaci s interferony a chemoterapií.

U infekce HIV (stadia 2A-2B) je předepsáno 10 injekcí podle základního schématu a poté na podpůrném rozvrhu jednou za 3 dny po dobu 3 měsíců. Opakujte kurz po 10 dnech.

Při herpetické infekci se provádí 10 injekcí podle základního schématu. Pokud se udržuje replikační aktivita viru, průběh léčby pokračuje podle podpůrné schématu s podáním léčiva jednou za 3 dny po dobu 4 týdnů.

Při herpetické infekci se pokožka nanese tenkou vrstvou na postiženou oblast 1-2 po dobu 5 dnů. Když genitální herpes - intraurethrální (intravaginální) instilace jednou denně na 5 ml po dobu 10-15 dní denně. Možná kombinace pokožky s jinými anti-herpetickými látkami (systémovými a lokálními).

Při léčbě nešpecifické a kandidózní uretritidy se intraurethrální instilace provádí v objemu 5 až 10 ml, v závislosti na hladině močové trubice. Když porážka horní část močové trubice u mužů kanyla se stříkačkou linimentom zavedeného do vnějšího otvoru močové trubice, pak je otvor upne 1,5-3 minut po nakapání roztoku se evakuuje gravitací. Po 30 minutách se doporučuje pacientovi močit. Delší expozice může vést k otokům sliznice močové trubice. Průběh léčby je 10-14 dnů. Když léze zadní uretry, oblast semenné žlázy, platí intrauretrální instilaci pomocí katétru v objemu 5-10 ml přípravku po dobu 10-14 dnů v den (v množství 5-7 instilací).

Při léčbě specifické etiologie uretritidy - kombinované užívání intraurelálních instilací Cycloferonu se specifickými antimikrobiálními léčivy podle tradičních schémat.

U balanoposthitidy by měla být penisová hlava a předkožka ošetřena jednou denně (1/2 lahvička nebo 5 ml zkumavky) Cyclofironem po dobu 10-14 dnů.

Při léčbě kandidální vaginitidy, nešpecifické vaginitidy (endocervikitidy) a bakteriální vaginózy je možné použít léčivo jak ve formě monoterapie, tak v průběhu komplexní léčby. Aplikujte intravaginální podání léku na 5-10 ml, po dobu 10-15 dnů, 1-2 krát denně. Souběžně, v případě kombinovaného poškození vaginální sliznice a močové trubice, je vhodné užívat intravaginální a intraurethální instilaci v objemu (5 ml denně po dobu 10-14 dnů). Je možné aplikovat tampony impregnované tkaninou.

U chronických forem onemocnění je lék dobře kombinován s použitím oficiálních léků (vaginální tablety, svíčky).

Pro intravaginální aplikaci by se měl otevřít trubku, pro propíchnutí membrány s jehlou injekční stříkačky na jedno použití (objem 5 ml), k vytočení mast, odstranili a vyhodili jehlu. Naplněnou injekční stříkačku naplňte do zaniklé polohy v pochvě a stlačte tampon pomocí pistonu. Pokud je v obalu vaginální aplikátor: propichněte membránu tuby, nasaďte aplikátor na doraz na otvoru trubičky. Stiskněte vložku do dutiny aplikátoru, až se celý píst vytlačí ven. Vyplněný aplikátor by měl být vyjmut z otvoru trubice, vložen do vagíny a vytlačen mazací prostředek pomocí pístu. Aby se zabránilo volné evakuaci léku, vstup do vagíny se otlačí malým sterilním bavlněným tamponem po dobu 2-3 hodin.

Při léčbě chronické parodontitidy před aplikací mazání periodontálních kapes je žádoucí umýt antiseptické před aplikací mazání vatový tampon v objemu 1,5 ml (1/3 trubice) na dáseň aplikacemi (není mnul) 1-2 krát denně v intervalech 10-12 hodin. Doba trvání terapie 12-14 dnů.

U všech indikací můžete v případě potřeby opakovat průběh léčby přípravkem Cycloferon po 14 dnech.

Nežádoucí účinek

Kontraindikace

  • cirhóza jater ve fázi dekompenzace;
  • děti do 4 let;
  • těhotenství;
  • období kojení (kojení);
  • přecitlivělost na složky léku.

Použití v těhotenství a laktaci

Léčba je kontraindikována pro použití v těhotenství a kojení (kojení).

Zvláštní instrukce

V případě onemocnění štítné žlázy by mělo být podávání cykloferonu pod kontrolou endokrinologa.

Při léčbě chřipky a SARS je třeba vedle léčby cykloferonem podat symptomatickou léčbu.

Dopad na schopnost řídit vozidla a řídit mechanismy

Cykloferon neovlivňuje schopnost řídit vozidla.

Lékové interakce

Cykloferon je kompatibilní se všemi léky používanými při léčbě těchto onemocnění (včetně interferonů a chemoterapeutických léků).

Cykloferon zvyšuje účinek interferonů a nukleosidových analogů.

Při kombinaci snižuje cykloferon vedlejší účinky chemoterapie a léčby interferonem.

Analogy léku Cycloferon

Strukturní analogy účinné látky:

Cykloferon: návod k použití, indikace, recenze a analogy

Cykloferon je imunomodulační látka s výrazným antivirovým účinkem. Léčba má na tělo komplexní terapeutický účinek - je to imunomodulační, protizánětlivé a antivirové účinky, které snižují otoky a stimulují syntézu interferonu.

Cykloferon se účinně používá v komplexních virech hepatitidy, chřipky a jiných patogenů ARI. Zajišťuje přímý protivirový účinek, Cycloferon potlačuje násobení viru v počátečním stadiu infekce (2. až 5. den onemocnění), což vede k výskytu defektních virových částic. Dále lék zvyšuje nespecifickou rezistenci organismu na virové a bakteriální infekce.

V počáteční fázi infekce HIV Cycloferon přispívá k normalizaci indexů imunity.

Klinicky prokázáno TSikloferon v komplexní léčbě akutních a chronických bakteriálních infekcí - CNS, chlamydie, zánět průdušek, zápal plic, pooperačních komplikací, urogenitální infekce, žaludeční vřed choroba - jako stimulátor imunitního systému. Aktivní léková substance ukázala vysokou účinnost v systémové revmatické a pojivové tkáně patologie, což vede ke snížení exprimovaných autoimunitních reakcí a vykazující analgetické a protizánětlivé účinky.

Indikace pro použití

Co pomáhá tsikloferonu? Přiřaďte léčivo k následujícím onemocněním (tabletám):

  • herpes virus;
  • neuroinfekce;
  • chřipka a akutní respirační infekce;
  • akutní střevní infekce;
  • sekundární imunodeficience, kvůli vlivu houbových a bakteriálních infekcí;
  • virové hepatitidy C a B v chronické formě;
  • HIV infekce (stupeň 2A-3B).

Pro děti je lék předepisován pouze lékařem v rámci komplexní léčby. Indikace:

  • herpes virus;
  • virové hepatitidy C a B v akutní a chronické formě;
  • Infekce HIV (stupeň 2A-3B);
  • akutní střevní infekce;
  • Orthové infekce, chřipka.

Intramuskulární injekce přípravku Cycloferon se podávají pouze dospělým osobám:

  • Virové hepatitidy C, A, D a B;
  • HIV infekce (klinická fáze 2A-3B);
  • lupus erythematosus, revmatoidní artritida;
  • neuroinfekce;
  • cytomegalovirus, herpetické infekce;
  • projevy sekundární imunodeficience, která je spojena s účinky fungálních a bakteriálních infekcí;
  • degenerativní-dystrofická onemocnění kloubů;
  • chlamydiové infekce.

Lokální podávání přípravku Cycloferon je indikováno v těchto případech:

  • herpes;
  • uretritida, balanoposthitis;
  • bakteriální vaginitida, nešpecifická vaginóza.

Návod k použití Cykloferon, dávkování

Tablety se užívají půl hodiny před jídlem, nekouří se a čistí se čistou vodou.

Dospělí tablety jsou podávány v takových dávkách:

Herpes virus - 4 tablety na 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 dne onemocnění. Pouze 10 dní až 4 tablety denně.

Akutní intestinální infekce - 2 tablety na recepci po dobu 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 dne nemoci. Pouze 10 dní pro 2 tablety denně.

Chronická virový hepatitida B a C - 4 tablety po dobu 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 dne nemoci. Poté je předepsána udržovací terapie - 4 tablety jednou za 3 dny po dobu 6-12 měsíců.

Neuroinfekce - 4 tablety na recepci na 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 den onemocnění. Pak je předepsána udržovací terapie - 4 tablety jednou za 3 dny po dobu 2,5 měsíců.

Léčba chřipky a ARVI - 4 tablety po dobu 1, 2, 4, 6, 8 dnů onemocnění. Pouze 5 dnů po 4 tabletách denně.

HIV - 4 tablety pro přijetí na 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 den onemocnění. Pak je předepsána podpůrná léčba - 4 tablety jednou za 3 dny po dobu 2,5 měsíců.

Děti Cykloferon je předepsán v následujících dávkách:

V případě chřipky a akutního respiračního onemocnění se lék užívá ve věku 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 dní. Průběh terapie - od 5 do 10 recepcí, v závislosti na závažnosti onemocnění a závažnosti příznaků onemocnění.

S herpesem odebraným v 1., 2., 4., 6., 8., 11., 14. den léčby.

Pro nouzové nespecifické prevenci chřipky a akutních onemocnění dýchacích cest (v přímém kontaktu s pacienty s chřipkou nebo jinými etiologie orz, během epidemie chřipky): 1, 2, 4, 6, 8. den. Dále je třeba si odpočinout - 3 dny a pokračovat v kurzu na 11, 14, 17, 20, 23 dní.

Pokyny pro injekce

Cykloferonové injekce pro dospělé jsou podávány v / m nebo iv jednou denně podle základního plánu - každý druhý den. Doba trvání léčby závisí na závažnosti a druhu onemocnění. Děti Tsikloferon také předepisují v / m nebo 1krát / sut. Standardní denní dávka: 6-10 mg / kg tělesné hmotnosti.

Kontraindikace a vedlejší účinky

Hlavní kontraindikace léčby přípravkem Cycloferon:

  • cirhóza jater ve fázi dekompenzace;
  • děti do 4 let;
  • těhotenství;
  • období kojení (kojení);
  • přecitlivělost na složky léku.
  • během těhotenství a kojení (kojení).

Nežádoucí účinky

Podle lékařských recenzí je Cycloferon pacientů dobře snášen. Příležitostně jsou pozorovány jednotlivé alergické reakce na léčivo.

Analogy Cycloferon, seznam léků

Mezi analogy Cycloferonu můžeme identifikovat následující drogy s konvergenčními účinky:

  1. Immunin,
  2. Amiksin,
  3. Inflamafertin,
  4. Anaferon,
  5. Maximun,
  6. Timogen,
  7. Protfenolosid,
  8. Ergoferon,
  9. Oscillococinum.

Důležité - pokyny k použití Cykloferon, cena a recenze pro analogy nejsou relevantní a nemohou být použity jako vodítko pro užívání léků podobného složení nebo účinku. Všechny terapeutické schůzky by měl provádět lékař. Při výměně Cycloferonu analogikem je důležité získat odbornou konzultaci, možná budete muset změnit průběh léčby, dávkování apod. Nepoužívejte samoléčbu!

Hodnocení cykloferonu

Latinský název: Cycloferon. Výrobce: POLISAN (Rusko).

Lékaři o drogu: zda může být použita pro děti, použijte k prevenci.

Účinná látka: Meglumin akridonacetát

Cycloferon lékař recenze

Cykloferon

Cykloferon se týká induktorů interferonu, který má antivirové, imunomodulační, protinádorové, protizánětlivé účinky.

Povoleno dětem od 4 let. Používá se při komplexní léčbě chřipky, akutních respiračních virových infekcí, akutních střevních infekcí, virové hepatitidy, herpes infekce, sekundárních imunodeficiencí.

Nepoužívejte jestliže máte přecitlivělost na lék, během těhotenství a kojení, děti do 4 let.

Vyrábí se v tabletách a roztoku pro intravenózní a / nebo injekční aplikaci.

Před použitím léku je třeba konzultovat s lékařem.

Cykloferon je induktor interferonu

Cykloferon je lék ruského původu, patřící do skupiny imunomodulátorů. Cykloferon je široce používán v léčbě různých infekčních onemocnění v Ruské federaci a zemích SNS. Nicméně ani v zemích EU ani v USA není Cycloferon jako lék registrován, a proto se tam nepoužívá. Samozřejmě, v Rusku byly provedeny klinické studie, které ukázaly účinnost tohoto léčiva při léčbě infekčních onemocnění (ARVI, gynekologické onemocnění), ale žádný z nich nesplňuje standardy medicíny založené na důkazech. V mezinárodních studiích nebyla účinnost cykloferonu prokázána.

Kromě toho nelze spolehlivě říci, že v důsledku stimulace imunitního systému léky ze skupiny induktorů interferonu se riziko vzniku autoimunitních onemocnění nezvyšuje. K dnešnímu dni je tento problém otevřený.

Proto v mé terapeutické praxi nepoužívám přípravek Cycloferon, protože se domnívám, že neexistuje dostatečná důkazová základna pro tento lék, pokud jde o účinnost a bezpečnost přípravku Cycloferon.

Cykloferon

Popis:

Cykloferon je imunostimulační, antivirová, protizánětlivá látka. Aktivní složkou léku - megluminu akridonatsetat, zlepšuje imunitní systém a vytváří ochrannou látku k inhibici množení virů v časných stádiích infekce. Lék bojuje proti virům hepatitidy, klíšťové encefalitidě, herpesu a dalším. Dostupný produkt ve formě poživatelných tablet, mast pro lokální aplikace a řešení pro intravenózní a intramuskulární injekce, se používá pro dospělé a děti od 4 let.

Vlastnosti:

Interferenční aktivita léčiva zůstává v těle po dobu 3 dnů, přičemž léčba je prováděna jednou za 2-3 dny.

Indikace:

Tsikloferon indikován k léčbě dospělých a dětí starších než 4 roky. Lék se používá k léčbě herpetických infekcí, akutní střevní infekce, neuroinfekcí, infekce HIV, chronická virová hepatitida, chřipka, akutní respirační infekce, sekundární imunodeficience spojené s bakteriální a houbové infekce.

Schéma příjmu:

Tablety cykloferonu se užívají perorálně bez žvýkání, půl hodiny před jídlem. Dávka léčiva a doba trvání léčby stanoví lékař. Takže u herpetických infekcí a neuroinfekcí jsou 4 tablety předepsány jednou denně po dobu 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 a 23 dnů léčby. Průběh léčby - 40 tablet, 10 dnů. Při léčbě chřipky a akutního respiračního onemocnění jsou 4 tablety předepsány jednou denně po dobu 1, 2, 4, 6 a 8 dní, 20 tablet, 5 dnů. Při komplexní terapii střevních infekcí jsou předepsány 2 tablety denně po dobu 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 a 23 dnů léčby, 20 tablet, 10 dnů.

Formy vydání:

Cykloferon je dostupný ve formě tablet na perorální podání, na tampony pro místní použití a injekční roztok. Tablety jsou žluté, potahované enterickým potahem, balené v blistrech po 10 kusů, v balení po 1 nebo 5 blistrech. Injekční roztok v ampulích o objemu 2 ml, v balení 5 ampulí. Linen v tubách o objemu 5 ml nebo 30 ml.

Kontraindikace:

Cykloferon je kontraindikován u lidí, kteří jsou citliví na složky léku, těhotné a kojící ženy, děti do 4 let a také na cirhózu jater.

Složení:

Aktivní složka - meglumin akridonacetát - je součástí kompozice cykloferonu. Každá tableta obsahuje 150 mg účinné látky a pomocných látek: povidon, stearát vápenatý a hypromelózu. Liniment 5% pro topickou aplikaci obsahuje 50 mg účinné látky, 1 ml 12,5% injekčního roztoku - 125 mg.

Imunomodulační činidlo OOO "NTFF" Polisan "Tablety z cykloferonu - odvolání

Cykloferon je účinným antivirovým a imunomodulačním lékem. Dvě příběhy ze života, kdy pomáhal cykloferon. Tikloferon v tabletách pro nouzovou prevenci chřipky a ODS Jak správně užívat tsikloferon?

Každá imunostimulační a imunomodulační budu velmi opatrná. Bez důvodu vylézt do imunitního systému těla je vždy plná.

V případě, že poprvé znamená, že pomáhal v krátkodobém horizontu, jste obnovili a vzal léky na vědomí - Ptám se vás, nestojí uvlekaytes..Ne imunostimulační glototat chihe.Inache pokaždé, když se vaše tělo bude mega vnímavý k jakýmkoliv vánek.

Osobně respektuji Cycloferon. V mém životě mě zachránil dvakrát.

Poprvé při uplatňování stehy k pacientovi, jsem omylem propíchnutý prst a pacientka byla čerstvá hepatitida B..Zalivayas slzy, spěchal jsem do chirurgického oddělení pro nouzová profylaxe s cykloferonem.

A před očima přejel život, co se stane, když jsem si tuto hroznou nemoc v plném květu. Pak si vzpomínám, jako preventivní léčba konal, vzpomínám si čekání na krevní test analýzy a s potápějící se srdcem. oboshlos..Togda I celoživotní pochopit, jak pro sebe, aby chránil svůj život stejně důležitý jako úspory chuzhuyu..Konechno, jsem očkován proti hepatitidě B, lékaři naroubovány tento přísný, ale nervy byly vynaloženy nemerenno..Ogromnaya vděčnost Cykloferon, kdo se mi podařilo chránit mé tělo.. Pak tsikloferon mě zachránil poprvé..

A podruhé se to stalo v předvečer svatby. Slavnostní registrace manželství je naplánována na 9:00, všechny atributy jsou připraveny, matka utírá slzy a já. od hlavy polštář raise mogu.Nevazhno necítil dříve v den, kdy nějak divoce zmrazeny na manikúru, vylekal Průvodce „ol i nehty modré s vámi. a rty a ústa, které z nich.“..

Dále plazení bolshe.Temperatura ne minutu, a na sekundam..Ot mě a dýchal zharom.Telo Twist, dávivý a strach rodičů v hrůze zvané ženichovi a nevěděl, co má dělat..

S mojí lehkou rukou, po nehodě v práci, tsikloferon tablety Vždy jsem byl doma aptechke.Proglotiv 4 tablety a antipyretikum, prošel jsem ráno utra..Nu stál za nic bylo.Razumeetsya, slabý a závratě sledovány mám celý můj šťastný den, takže jsem dokončil léčebnou kúru, aniž by čekal na můj SARS přejde do něčeho vážnějšího.

Vzhledem k tomu, že složení cykloferonu je nejen antivirová, ale i imunomodulační složka, snažím se je použít, když se cítím - potřebujete těžké dělostřelectvo.

Jak jsem psal výše, imunomodulátorům jsem poněkud skeptický a obezřetný..Zvláště když není potřeba stimulovat interferonogenezi.

Neodmyslitelně tsikloferon tablety je induktor interferonu, což znamená, že neobsahuje to v jeho složení, a dělá to nemocné tělo vyrabatyvat.Pri všechny druhy SARS sil vyčerpaný organismus určený pro rychlou obnovu, a to stimulace může být nebezpečné, zejména pro odsávání, pronásledovaný organizma.Chto nejčastěji vyskytuje u pacientů léčených miluje immunostimulyatorami.No nepochybně existují i ​​situace, kdy tato složka tsikloferona mimořádně důležité pro osobu (stejný nouzový proph

Cykloferon v tabletách je polyfunkční, dobře prokázaný při léčbě hepatitidy a chlamydií. Ale jeho hlavní a základní účel - prevence a léčba chřipky a ODS.

Nicméně, po čtení tsikloferon recenze, to může být vidět, že ne každý chválí tuto drogu.. Proč? Proč někdo tsikloferon v tabletách pomáhá nebo pomáhá, a někdo není přítomen. Teď povím...

Věnovala jste pozornost tomu, co je napsáno v anotaci o užívání drogy?

Uvnitř, jednou denně, před jídlem po dobu 30 minut, bez žvýkání, stlačený s minimálním množstvím vody.

O dávkování později..

Proč je důležité užívat tsikloferon v tabletách na prázdný žaludek?

Je to všechno o složení léku a povlaku, který kryje pilulku.

Pokyny k použití ukazují, že tablety Cycloferonu obsahují 150 mg účinné látky kyseliny akridonoctové, která je potažena enterickým potahem.

Nechá reagovat s kyselinou, že vstupuje do našeho nativní kyselina chlorovodíková uvolní naše zheludkom.Proiskhodit reakce a kyselina chlorovodíková je schopna změnit strukturu účinné látky se pak tsikloferona..Poluchitsya tsikloferon a listového že nepomůže.

Proto je důležité užívat tablety cykloferonu před jídlem, žvýkat a ne zlomit, jako matky rádi, kteří nezávisle stanovili dávku pro dítě, a polkni celý.

Režimy dávkování jsou různé. Aplikujte cykloferon přísně, vzhledem k věku a dávce určené pro něj.

V ideálním případě byste se měli poradit s imunologem, který určí potřebu užívání tsikloferony. V případě potřeby proveďte úpravy.

Tsikloferon - to není droga, která bezcenně spolkne, právě když jste právě začali kýchat.

Droga je užívána orálně 1 den / den po dobu 30 minut před jídlem, bez žvýkání a pití 1/2 šálku vody. Dávka léku závisí na věku pacienta.

Dospělí a děti starší 12 let určte 450-600 mg (3-4 tablety) na recepci.

Děti ve věku 7-11 let 300-450 mg (2-3 tablety) na recepci.

Děti ve věku 4-6 let jmenujte 150 mg (1 kartu) na recepci.

Doporučujeme opakovat druhý kurz 2-3 týdny po skončení prvního kurzu.

Dospělí

Kdy léčba chřipky a akutních respiračních onemocnění lék by měl být podáván po 1, 2, 4, 6, 8 dne (průběh léčby - 20 tab.). Léčba by měla začít s prvními příznaky onemocnění. Kdy těžká chřipka v první den by měl mít 6 tabulek. přípravku. Je-li to nutné, provede se další symptomatická terapie (antipyretikum, analgetikum, expektoranty).

Kdy herpetické infekce lék by měl být podáván 1., 2., 4., 6., 8., 11., 14., 17., 20., 23. den (léčebný kurs - 40 tab.) Léčba je nejúčinnější, když se objeví první příznaky onemocnění.

Děti ve věku 4 let a starší

Kdy léčba chřipky a akutních respiračních onemocnění lék by měl být užíván v dávce odpovídající věku 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 dní. Průběh léčby je od 5 do 10 recepcí, v závislosti na závažnosti onemocnění a závažnosti klinických příznaků.

Kdy léčbě herpetické infekce lék by měl být užíván po 1, 2, 4, 6, 8, 11 a 14 dnech. Průběh léčby se mění v závislosti na závažnosti onemocnění a závažnosti klinických příznaků.

Pro Nouzové nespecifické prevenci chřipky a akutních respiračních onemocnění (pro přímý kontakt s pacienty s chřipkou a akutní respirační onemocnění jiné etiologie, během epidemie chřipky) lék by měl být užíván v 1, 2, 4, 6, 8 dnech. Dále byste si měli odpočinout 72 hodin (3 dny) a pokračovat v kurzu na 11, 14, 17, 20, 23 dní. Celkový kurz je od 5 do 10 recepcí.

Tsikloferon tablety je k dispozici v bílo-červené papírové krabici tsvetov..V chvíli jsem batoh s 10 tabletkami.No existují formy obalů uvolňováním 50 tablet.

10 tablet stojí 175 rublů.

Koupil jsem Cycloferon před Novým rokem, nyní kvůli rostoucí poptávce po antivirotik, ceny vzrostly. Včera jsem viděl cykloferon č.10 za 200 rublů.

Samozřejmě je ekonomicky výhodné užívat cykloferon # 50 okamžitě, pokud vezmete v úvahu léčebný režim.

Léčba cykloferonem není levná, ale účinná. Opět chci opakovat - neupravujte léky. Nekontrolovaný a neopatrný příjem cykloferonu může být nebezpečný. Cykloferon je závažným lékem pro závažná onemocnění.

Cykloferonové analogy - oludan, neovir, amixin.

Nyní velmi napjatá situace v souvislosti s vypuknutím chřipky.. Antivirální a mnunomoduljatory nyní v kurzu.

Cykloferon je lék, opravdu, dobrý, účinný.. To je případ, kdy reklama neleží..

Odvolání je čistě informativní a nevyžaduje samoléčení. Poraďte se s odborníkem o vašich vlastních příznacích a nemocech. Při léčbě jakýmkoli lékem jako vodítkem vždy používejte pokyny, které jsou součástí balení, a doporučení lékaře.

Možná vás zajímá..

Tantum Verde sprej - na rozdíl od převažujícího názoru po agresivní reklamě Timati znamená vynikající.

STODAL sirup proti kašli doporučen pro použití u dětí a těhotných žen - v nejlepším případě, marně plýtvání penězi, v nejhorším případě - akutní stav dítěte život ohrožující. Extrémně negativní přehled

Cykloferon

Najděte v lékárně a koupte Cycloferon od 160R

Cykloferonová instrukce
Vyberte formulář pro uvolnění

CYCLOFERON
Liniment 5%

Liniment 5% ve formě transparentní kapaliny žluté barvy se slabým specifickým zápachem.

Pomocné látky: benzalkoniumchlorid, 1,2-propylenglykol.

5 ml - hliníkové trubky (1) - balení z lepenky.
5 ml - lahve (5) - obalové obložení (1) - balení karton.
30 ml - trubky z hliníku (1) - balení z lepenky.
30 ml - hliníkové trubky (1) s aplikátory (5 ks) - balení z lepenky.

Antivirová a imunomodulační léčivo. Induktor syntézy interferonu

Imunomodulátor. Meglumin akridonacetát má široké spektrum farmakologické aktivity: antivirové, imunokorektivní, protizánětlivé.

Hlavní klinický účinek je spojen s indukcí tvorby časného alfa interferonu v hlavních epiteliálních buňkách a lymfatických prvcích sliznice. Aktivuje T-lymfocyty a přirozené zabíječské buňky, normalizuje rovnováhu mezi subpopulacemi T-pomocníků a T-supresorem.

Léčivo zvyšuje biosyntézu funkčně úplných protilátek (vysoce vyvolaných), což činí terapii účinnější. Normalizuje indexy buněčné imunity. Protizánětlivá aktivita je zajištěna zvýšením funkční aktivity neutrofilů, aktivace fagocytózy.

TSikloferon ® účinné proti herpes viru, cytomegaloviru, viru lidské imunitní nedostatečnosti, lidského papilloma viru (zabraňuje reprodukci potlačením množení virových částic).

Účinnost cykloferonu jako složky imunoterapie při komplexní léčbě akutních a chronických bakteriálních infekcí (chlamydióza, bakteriální a mykotické infekce genitourinární sféry) je ukázána.

Je účinný při léčbě chronické parodontitidy potlačením patogenních mikroorganismů, což zvyšuje syntézu sIgA v tekutině dentogingivalových kapes do normálních hladin. Poskytuje vysoce kvalitní hygienu, zlepšení hygienického stavu ústní dutiny, snížení hyperemie a krvácejících dásní, sníženou pohyblivost zubů a zmizení nepříjemného zápachu.

Údaje o farmakokinetice meglumin-acridonacetátu nejsou poskytnuty.

Jako součást komplexní terapie u dospělých:

- herpetická infekce kůže a sliznic;

- léčba uretritidy a balanoposthitidy s nešpecifickými a specifickými (kvapavka, kandidóza, chlamydie a trichomony);

- léčba nešpecifické bakteriální vaginitidy a vaginózy;

- Léčba chronické parodontitidy.

- Děti a dospívající do 18 let (u dětí nebyly provedeny žádné klinické studie);

- období laktace (kojení);

- přecitlivělost na složky léku.

Léčba je kontraindikována pro použití v těhotenství a kojení (kojení).

Kdy herpetické infekce liniment se na postiženou oblast aplikuje tenká vrstva 1-2krát denně po dobu 5 dnů. Kdy genitální herpes - Intrauretrální (intravaginální) instilace 1 denně / den po 5 ml po dobu 10-15 dní denně. Možná kombinace pokožky s jinými anti-herpetickými látkami (systémovými a lokálními).

Při léčbě nešpecifické a kandidózní uretritidy strávit intraurethrální instilaci v objemu 5 až 10 ml, v závislosti na úrovni léze močové trubice. Kdy porážka horní močové trubice u mužů stříkačka s kanylou zavedenou do linimentom vnějšího otvoru močové trubice, pak otvor je upnuta na 1,5-3 minut po nakapání roztoku se evakuuje gravitací. Po 30 minutách se doporučuje pacientovi močit. Delší expozice může vést k otokům sliznice močové trubice. Průběh léčby je 10-14 dnů. Kdy léze zadní části močové trubice, oblast klíčových žláz, použijte intra-uretrální instilaci pomocí katétru v objemu 5-10 ml léku po dobu 10-14 dní každý druhý den (pro průběh 5-7 vpichů).

Kdy terapie uretritidy specifické etiologie - kombinované užívání intraurelálních instilací Cykloferonu se specifickými antimikrobiálními léčivy podle tradičních schémat.

Kdy balanoposthitis Léčba glance penisu a předkožky je třeba ošetřit jednou denně / denně (1/2 lahvička nebo 5 ml zkumavky) po dobu 10-14 dnů.

Kdy terapie kandidální vaginitidy, nešpecifické vaginitidy (endocervikitida) a bakteriální vaginóza je možné použít léčivo jak ve formě monoterapie, tak v průběhu komplexní léčby. Aplikujte intravaginální podání léku na 5-10 ml, po dobu 10-15 dní, 1-2 krát denně. Souběžně, v případě kombinovaného poškození vaginální sliznice a močové trubice, je vhodné užívat intravaginální a intraurethální instilaci v objemu (5 ml denně po dobu 10-14 dnů). Je možné aplikovat tampony impregnované tkaninou.

Kdy chronických forem onemocnění lék je dobře kombinován s použitím oficiálních léků (vaginální tablety, svíčky).

Pro intravaginální aplikaci by se měl otevřít trubku, pro propíchnutí membrány s jehlou injekční stříkačky na jedno použití (objem 5 ml), k vytočení mast, odstranili a vyhodili jehlu. Naplněnou injekční stříkačku naplňte do zaniklé polohy v pochvě a stlačte tampon pomocí pistonu. Pokud je v obalu vaginální aplikátor: propichněte membránu tuby, nasaďte aplikátor na doraz na otvoru trubičky. Stiskněte vložku do dutiny aplikátoru, až se celý píst vytlačí ven. Vyplněný aplikátor by měl být vyjmut z otvoru trubice, vložen do vagíny a vytlačen mazací prostředek pomocí pístu. Aby se zabránilo volné evakuaci léku, vstup do vagíny se otlačí malým sterilním bavlněným tamponem po dobu 2-3 hodin.

Kdy léčba chronické parodontitidy Před aplikací mazání periodontálních kapes je žádoucí umýt antiseptické před aplikací mazání vatový tampon v objemu 1,5 ml (1/3 trubice) na dáseň aplikacemi (není mnul) 1-2 krát / den v intervalech 10-12 hodin. Doba trvání léčby 12-14 dnů.

U všech indikací můžete v případě potřeby opakovat průběh léčby přípravkem Cycloferon po 14 dnech.

Lokální reakce: případně - krátkodobé pálení, menší lokální hyperemie.

Ostatní: alergické reakce.

Nežádoucí účinky jsou obvykle mírné a nevyžadují stažení léku.

Údaje o případech předávkování přípravkem Cycloferon ® nejsou k dispozici.

Cycloferon ® je kompatibilní se všemi léky používanými při léčbě těchto onemocnění (včetně interferonů, chemoterapeutických léků).

Při použití spolu působí Cycloferon ® působení antibiotik, antiseptik a antifungálních látek.

Při předepisování léku by měl být pacient upozorněn, že má tlustou chuť.

Pacient by si měl být vědom toho, že by nemělo dojít k vniknutí léku do oční sliznice (v případě kontaktu s očima vodou).

Nedoporučuje se třepat drogu do dásně.

Seznam B. Léčivo by mělo být skladováno mimo dosah dětí, suché, chráněné před světlem při teplotě 15 ° C až 25 ° C. Doba použitelnosti - 2 roky.

Droga je uvolněna na předpis.

Informace jsou poskytovány lékařem "Vidal".
Poslední aktualizace popisu 09/28/2011

CYCLOFERON
Tablety potažené střevem

Tablety potažené střevem žlutá, bikonvexní.

Pomocné látky: bramborový škrob, stearát vápenatý, kopolymer kyseliny methakrylové a ethylakrylátu, 1,2-propylenglykol.

10 ks. - obaly celulárního obrysu (1) - balení z lepenky.
10 ks. - balení buněčné planimetrické (5) - balení karton.

Roztok pro intravenózní a / m podání transparentní, žlutá barva.

Pomocné látky: voda d / a.

2 ml - ampule (5) - obaly celulárního obrysu (1) - balení z lepenky.

Antivirová a imunomodulační léčivo. Induktor syntézy interferonu

Imunomodulátor. Meglumin akridonacetát je nízkomolekulární induktor interferonu, který určuje široký rozsah jeho biologické aktivity (antivirové, imunomodulační, protizánětlivé). Interferonogennaya aktivita léku při perorálním podání se udržuje po dobu 3 dnů.

Hlavními buňkami produkujícími interferon po podání léčiva jsou makrofágy, T- a B-lymfocyty. Droga indukuje vysoké titry interferonu v tkáních a orgánech, které obsahují lymfoidní prvky (slezina, játra, plíce), aktivuje kmenových buněk v kostní dřeni, stimulaci tvorby granulocytů. Cykloferon ® aktivuje T-lymfocyty a přirozené zabíječské buňky, normalizuje rovnováhu mezi subpopulacemi T-pomocníků a T-supresorů. Zvyšuje aktivitu α-interferonů.

To má přímý antivirový účinek inhibicí množení viru v časných stádiích (1-5 dnů), infekčního procesu, snižuje infekčnost viru potomstva, což má za následek tvorbu defektních virových částic. Zvyšuje nespecifickou rezistenci organismu ve vztahu k virovým a bakteriálním infekcím.

Tsikloferon ® je účinný proti virům klíšťové encefalitidy, chřipka, hepatitida, herpes, cytomegaloviru, viru lidské imunodeficience, viru papilomu a jiných virů. Při akutní virové hepatitidě Cycloferon ® zabraňuje přechodu onemocnění na chronickou formu. Ve stadiu primárních projevů infekce HIV pomáhá stabilizace parametrů imunity.

Vysoká účinnost léčiva pro léčbu akutních a chronických bakteriálních infekcí (CNS, chlamydie, bronchitidy, pneumonie, pooperačních komplikací, urogenitální infekce, peptický vřed choroba) jako součást imunoterapie. Meglumin akridonatsetat vykazuje vysokou účinnost při revmatických a systémových onemocnění pojivové tkáně potlačení autoimunitních reakcí, a poskytuje protizánětlivý a analgetický účinek.

Po převzetí drogy uvnitř maximální přípustné dávky Cmax v krevní plazmě je dosaženo po 2-3 hodinách, koncentrace postupně klesá na 8 hodin, po 24 hodinách se účinná látka nachází v stopových množstvích.

T1/2 je 4-5 hodin. Při aplikaci přípravku Cycloferon v doporučených dávkách neexistují žádné podmínky pro jeho kumulaci v těle.

Injekční roztok

Při podávání při maximální přípustné dávce Cmax v krevní plazmě se dosahuje po 1-2 hodinách. Po 24 hodinách se účinná látka nachází v stopových množstvích.

Prochází BBB.

T1/2 je 4-5 hodin. Při dlouhodobém užívání kumulace v těle se nedodržuje.

Pro orální podání

Jako součást komplexní terapie u dospělých :

- chřipka a akutní respirační infekce;

- chronickou virovou hepatitidu B a C;

- akutní střevní infekce;

- neuroinfekce včetně serózní meningitidy, boreliózy klisen (lymská nemoc);

- infekce HIV (stadia 2A-2B);

- sekundární imunodeficience spojené s chronickými bakteriálními a plísňovými infekcemi.

Jako součást komplexní terapie u děti starší 4 let:

- prevence a léčba chřipky a akutních respiračních infekcí;

- chronickou virovou hepatitidu B a C;

- akutní střevní infekce;

- HIV infekce (stupeň 2A-2B).

Pro parenterální použití

Jako součást komplexní terapie u dospělí:

- infekce HIV (stadia 2A-2B);

- neuroinfekce: serózní meningitida a encefalitida, borelióza klisen (lymská nemoc);

- virové hepatitidy A, B, C, D;

- sekundární imunodeficience spojené s akutními a chronickými bakteriálními a houbovými infekcemi;

- revmatická a systémová onemocnění pojivové tkáně (revmatoidní artritida, systémový lupus erythematodes);

- degenerativní-dystrofická onemocnění kloubů (včetně deformující osteoartrózy).

Jako součást komplexní terapie u děti:

- virové hepatitidy A, B, C, D;

- infekce HIV (stadia 2A-2B).

- cirhóza jater ve fázi dekompenzace;

- věk dětí do 4 let;

- období laktace (kojení);

- přecitlivělost na složky léku.

Léčba je kontraindikována pro použití v těhotenství a kojení (kojení).

Tablety přípravku Tsikloferon ® ve formě tablet užívají 1 denně / den po dobu 30 minut před jídlem bez žvýkání.

Dospělí at herpetické infekce Lék je předepsán pro 4 tablety. na recepci na 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 a 23 dní. Léčba - 40 tablet. Léčba je nejúčinnější, když se objeví první příznaky onemocnění.

Kdy léčba chřipky a akutních respiračních onemocnění pojmenujte 4 kartu. při přijetí na 1, 2, 4, 6, 8 dní. Průběh léčby je 20 tablet. Léčba by měla být zahájena prvními příznaky infekce. Kdy závažné onemocnění v prvním recepci uveďte 6 tabulky. Je-li to nutné, provede se další symptomatická terapie (antipyretikum, analgetikum, expektorant).

Kdy chronická virovou hepatitidu B a C lék je uveden na 4 tabulce. pro přijetí na 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 a 23 dnů léčby a poté podle podpůrné schématu 4 tabulka. na recepci 1x za 3 dny během 6 měsíců při zachování replikační a cytolytické aktivity do 12 měsíců. Doporučuje se kombinace s interferony a antivirotiky.

V komplexní terapii střevních infekcí platí pro 2 karty. po přijetí na 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 a 23 dní. Průběh léčby je 20 tablet.

Kdy Neuroinfekce pojmenujte 4 kartu. pro přijetí na 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 a 23 dní a poté podle podpůrné schémy 4 tabulka. na recepci 1x za 3 dny během 2,5 měsíce. Průběh léčby je 140 tablet.

Kdy HIV infekce (stadia 2A-2B) lék je předepsán po dobu 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 dní pro 4 karty. při příjmu a další výdaje podporující údržbu na kartě 4. 1 každé 3 dny po dobu 2,5 měsíce. Průběh léčby je 140 tablet. Opakovaný průběh se provádí za 2-3 týdny. po skončení předchozího 2-3krát.

Kdy stavů imunodeficience spojených s chronickými bakteriálními a houbovými infekcemi pojmenujte 4 kartu. v prvních 5 recepcích po 1, 2, 4, 6, 8 dnech a 2 záložkách. v následujících 5 recepcích po 11, 14, 17, 20, 23 dnech. Průběh léčby - 30 tablet.

Děti Cykloferon® se podává podle následující základní schématu: ve věku 4-6 let - na 150 mg (1 kartu), ve věku 7-11 let - na 300 mg (2 tab.), starší 12 let - 450 mg (3 karty) Na recepci 1 den / den. Doporučuje se opakovat druhý cyklus po 2-3 týdnech. po skončení prvního roku.

Kdy herpetické infekce trvá 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14 dnů léčby. Průběh léčby se může lišit v závislosti na závažnosti onemocnění a závažnosti klinických příznaků.

Kdy chřipka a akutní respirační virové infekce lék je předepsán ve věku souvisejících dávkách po dobu 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 dní a poté 1 každé 3 dny. Průběh léčby je od 5 do 15 recepcí, v závislosti na závažnosti onemocnění a závažnosti příznaků.

Jako prostředek nouzové nešpecifické prevence akutních respiračních infekcí a chřipky v období zvýšené morbidity je lék předepisován ve stanovených věkových dávkách po dobu 1, 2, 4, 6, 8 dnů, pak ještě 5krát s intervalem 72 hodin (3 dny).

Kdy chronické formy hepatitidy B a / nebo C lék je předepsán v uvedených dávkách po dobu 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14 dní a dále 1 každý 3 dny po dobu 6 měsíců se zachováním replikační a cytolytické aktivity až 12 měsíců. Doporučuje se kombinace s interferony a antivirotiky.

Kdy akutní střevní infekce lék je předepsán po dobu 1, 2, 4, 6, 8, 11 dní léčby 1 den / den. Průběh léčby je 6-18 tablet.

Kdy HIV infekce (stadia 2A-2B) lék je užíván v souladu se základním schématem pro 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 dnů léčby, poté 1 každé 3 dny po dobu 5 měsíců.

Dospělí Cykloferon ® je podáván v / m nebo 1krát denně podle základního schématu: každý druhý den. Doba léčby závisí na nemoci.

Kdy herpetické a cytomegalovirové infekce lék je předepsán základní cestou - 10 injekcí 250 mg. Celková dávka 2,5 g. Léčba je nejúčinnější při nástupu exacerbace onemocnění.

Kdy Neuroinfekce lék je podáván podle základního schématu. Průběh léčby - 12 injekcí 250-500 mg v kombinaci s etiotropní léčbou. Celková dávka 3-6 g. Opakované kúry se provádějí podle potřeby.

Kdy chlamydiové infekce ošetření se provádí podle základního systému. Léčba 10 injekcí 250 mg. Celková dávka 2,5 g. Opakovaný průběh po 10-14 dnech. Doporučuje se kombinovat Cycloferon s antibiotiky.

Kdy akutní virové hepatitidy A, B, C, D a smíšené formy lék se podává podle základní schématu 10 injekcí 500 mg. Celková dávka je 5 g. Při prodlouženém průběhu je opakovaný průběh prováděn po 10-14 dnech.

Kdy chronické virové hepatitidy B, C, D a smíšených forem je lék podáván podle základní schématu 10 injekcí 500 mg, pak podle podpůrné schématu 3krát týdně. během 3 měsíců v komplexní terapii. Doporučuje se v kombinaci s interferony a chemoterapií. Opakujte průběh za 10-14 dní.

Kdy HIV infekce (stupeň 2A-2B) lék je předepsán podle základního schématu po 10 injekcích 500 mg a následně po udržovacím režimu jednou za tři dny po dobu 2,5 měsíců. Kurz se opakuje po 10 dnech.

Kdy stavy imunodeficience průběh léčby se skládá z 10 injekcí IM v základním schématu v jedné dávce 250 mg. Celková dávka 2,5 g. Opakovaný průběh se provádí po 6-12 měsících.

Kdy revmatická a systémová onemocnění pojivové tkáně předepište 4 kúry po 5 injekcích podle základní schématu, 250 mg s přestávkou 10-14 dnů. Lékař určí potřebu opakovaného kurzu individuálně.

Kdy degenerativní-dystrofická onemocnění kloubů předepište 2 kúry po 5 injekcích 250 mg s přestávkou 10-14 dnů podle základního schématu. Lékař určí potřebu opakovaného kurzu individuálně.

Děti Přípravek Tsikloferon ® je předepsán v / m nebo 1krát denně. Denní terapeutická dávka je 6 až 10 mg / kg tělesné hmotnosti.

Kdy akutní virovou hepatitidu A, B, C, D a smíšené formy 15 injekcí léku se provádí podle základního schématu. Při delším průběhu infekce se kurz opakuje po 10-14 dnech.

Kdy chronická virovou hepatitidu B, C, D lék je podáván základním schématem po 10 injekcích a následně v podpůrném režimu 3krát týdně po dobu 3 měsíců jako součást komplexní terapie. Doporučené použití v kombinaci s interferony a chemoterapií.

Kdy HIV infekce (stadia 2A-2B) předepsat průběh deseti injekcí podle základního schématu a následně s podporním rozvrhem jednou za 3 dny po dobu 3 měsíců. Opakujte kurz po 10 dnech.

Kdy herpetické infekce uskutečnit průběh 10 injekcí podle základního schématu. Pokud se udržuje replikační aktivita viru, průběh léčby pokračuje podle podpůrné schématu s podáním léčiva jednou za 3 dny po dobu 4 týdnů.

Je možné: alergické reakce.

Dosud nebyly hlášeny případy předávkování léky.

Cycloferon ® je kompatibilní se všemi léky používanými při léčbě těchto onemocnění (včetně interferonů a chemoterapeutických léků).

Cykloferon ® zvyšuje účinek interferonů a nukleosidových analogů.

Při užívání společně Cycloferon ® snižuje vedlejší účinky chemoterapie a terapie interferonem.

V případě onemocnění štítné žlázy by mělo být podávání cykloferonu pod kontrolou endokrinologa.

Při léčbě chřipky a SARS je třeba vedle léčby cykloferonem podat symptomatickou léčbu.

Dopad na schopnost řídit vozidla a řídit mechanismy

Cykloferon ® neovlivňuje schopnost řídit vozidla.

Seznam B. Tablety pokryté entericky rozpustným potahem by měly být skladovány na suchém, tmavém místě při teplotě 10 ° C až 25 ° C. Doba použitelnosti - 2 roky.

Injekční roztok by měl být skladován na suchém, tmavém místě při teplotě 0 ° C až 25 ° C. Zmrazení injekčního roztoku během transportu (při negativní teplotě) nevede ke změně vlastností. Po rozmrazení při pokojové teplotě udržuje lék své biologické a fyzikálně-chemické vlastnosti. Když se změní barva roztoku a vytvoří se sediment, použití přípravku je nepřijatelné. Doba použitelnosti - 3 roky.

Droga je uvolněna na předpis.

Informace jsou poskytovány lékařem "Vidal".
Poslední aktualizace popisu 09/28/2011

CYCLOFERON
Tablety potažené střevem

tabulka, pokr. enterální potahování, 150 mg: 10 nebo 50 ks.

Tablety potažené střevem žlutá, bikonvexní.

[PRING] bramborový škrob, stearát vápenatý, kopolymer kyseliny methakrylové a ethylakrylátu, 1,2-propylenglykol.

10 ks. - obaly celulárního obrysu (1) - balení z lepenky.
10 ks. - balení buněčné planimetrické (5) - balení karton.

Informace jsou poskytovány lékařem "Vidal".
Poslední aktualizace popisu 09/28/2011

CYCLOFERON
Roztok pro intravenózní a / m podání

rp d / in / in a / m podávání 250 mg / 2 ml: amp. 5 ks.

Roztok pro intravenózní a / m podání transparentní, žlutá barva.